building.lv skaitļos

Lietotāji online27
Aktīvie uzņēmumi1674
Nozares raksti32872
Augstas kvalitātes modulārās iekārtas garantē drošību un komfortu : building.lv - par būvniecību Latvijā

Augstas kvalitātes modulārās iekārtas garantē drošību un komfortu

Augstas kvalitātes modulārās iekārtas garantē drošību un komfortu

  Ikvienam mājās ir svarīga drošība un komforts, tāpēc uzņēmums ABB savā darbībā liek akcentu uz produktu kvalitāti, klientu drošību un energoefektivitāti. Līdztekus patērētājiem ir svarīga vienkārša un saprotama izstrādājumu lietošana, tāpēc ABB izstrādātie jaunākās paaudzes produkti ir vienlaikus gan inovatīvi, gan funkcionāli saprotami.

 ABB Latvijas tirgū darbojas kopš 1992.gada un ir līderis elektroenerģētikas un automātikas tehnoloģiju jomā ar ievērojamu tirgus daļu šajos sektoros. ABB darbības pamatā daudzos gados uzkrātā pieredze, jo visas rūpnīcas, kas ietilpst ABB grupā, ir ar daudz garāku vēsturi.

Produktu izstrādē ABB dara visu, lai tie būtu maksimāli kompakti un aizņemtu iespējami mazāk vietas. Tas attiecas gan uz elektrosadalni, kurā tiek izvietotas modulārās iekārtas, gan pašām iekārtām. Šāda pieeja nodrošina klientiem vietas ekonomiju, turklāt – jo mazāk vietas aizņems sadalne, jo mazākas būs arī izmaksas. Modulārās iekārtas savu nosaukumu ieguvušas no tā, ka visu iekārtu platumi tiek izteikti moduļos (moduļu skaitā), kur viens modulis ir 18 mm liels. Šāds risinājums tika ieviests, lai elektriķiem vai cilvēkiem, kas komplektē sadalnes, būtu vienkāršāk izrēķināt, cik daudz vietas katra iekārta tajā aizņems. Tādējādi vieglāk izvēlēties nepieciešamās ierīces elektroenerģijas sadalnes skapja komplektēšanai. Jāņem vērā, ka modulārā aparatūra ietver sevī ļoti daudzas produktu līnijas – tie ir automātslēdži, noplūdes automātslēdži, kombinētie automātslēdži, kā arī releji, elektroenerģijas skaitītāji, multimetri u.c. 

 Mūsdienās tiek izmantoti dažāda veida automātslēdži

Vieni no galvenajiem un visplašāk izmantotajiem ABB modulāro iekārtu produktiem ir automātslēdži, kuriem ir ievērojama nozīme mūsu mājokļu aizsardzībā. Mūsdienās, lai paaugstinātu elektroinstalācijas drošumu,  dažādiem patērētājiem tiek pieslēgta atsevišķa aizsardzība, nevis, kā tas bija agrāk, vienu automātslēdzi uz visu dzīvokli. Katrai jūsu mājokļa sistēmai, kam tiek izmantota elektroenerģija, ABB piedāvā atsevišķu risinājumu tieši konkrētās iekārtas vai cilvēku aizsardzībai. 

Automātslēdži un to kombinācijas tiek piedāvātas gan iekštelpās, gan ārpusē esošajām sistēmām, piemēram, pagalma apgaismojumam, apsardzes sistēmai, baseinam, ārpusē novietotajām gaisa kondicionēšanas un ventilācijas iekārtām utt. 

Automātslēdži tiek ražoti Vācijā, "Stotz Kontakt" rūpnīcā. šī rūpnīca ir ABB grupā un ražo modulāros automātus. Rūpnīca nosaukta par godu inženierim Štocam, kurš būtībā izveidoja šo rūpnīcu un tajā arī strādāja. pagājušā gadsimta 20-tajos gados viņš apvienoja pārslodzes aizsardzību ar aizsardzību pret īsslēgumu vienā kompaktā iekārtā. Tas bija visiem labi zināmais apaļais drošinātājs ar divām podziņām. 

Arvien plašāku pielietojumu gūst kombinētie automātslēdži, kas vienā ierīcē nodrošina trīs veidu aizsardzību – pret pārslodzi, īsslēgumu un noplūdes strāvu. Ēku elektroinstalācijā izmantojamie kombinētie automātslēdži  paaugstina cilvēku un ēkas instalāciju drošība. Ja notiek saskarsme ar elektrisko strāvu vadošām daļām, cilvēks pat nesajutīs strāvas ietekmi, jo automātslēdzis momentāni atslēdz spriegumu. ABB kombinētie automātslēdži, kas paredzēti vienfāzes tīklam, ir divu moduļu platumā. Savukārt trīsfāzu tīklam paredzētie automātslēdži līdz šim bija daudz lielāki – 6 vai 8 moduļus lieli, atkarībā no nomināla, taču tagad ražotais jaunais tips ir vairs tikai četrus moduļus plats. Tas ļauj ieekonomēt vietu sadalnē vismaz par diviem moduļiem. 

 width=

Apgaismojuma vadību nodrošinās moderni releji

Mūsdienās daudzi pievērš uzmanību iespējām, ko sniedz apgaismojuma vadība. To veic ar dažādu regulējošo ierīču palīdzību. ABB šobrīd piedāvā jaunu impulsa un instalācijas releju sēriju E290, kas dod iespēju veikt apgaismojuma vadību un paredzēti tieši šim mērķim. Ja līdz šim un bieži vien vēl joprojām – vēsturiski vai cilvēku pieraduma pēc – apgaismojuma vadībai biežāk tiek izmantoti kontaktori, tad gribētos izcelt minēto releju sēriju, kas ir jaunākās paaudzes ražojums un paredzēta tieši apgaismojuma kontroles nodrošināšanai. Tādējādi šie releji nodrošina būtiskas priekšrocības to izmantotājiem, starp kurām var minēt:

  • kataloga informācija par gaismekļu tipu un skaitu, ko var pievienot šim relejam;
  • iespējas pievienot lielāku skaitu gaismekļu;
  • samazināt vadības spoles zudumus;
  • pieejams plašs aksesuāru klāsts, kas nepieciešams apgaismojuma instalācijas izveidei.

 width=

Pieaug pieprasījums pēc elektroenerģijas skaitītājiem

Mūsdienās pieaug pieprasījums arī pēc elektroenerģijas skaitītājiem. To nosaka galvenokārt cilvēku vēlme ietaupīt elektroenerģiju, tādēļ tiek pirkti skaitītāji, lai noteiktu, kas ir lielākie elektroenerģijas patērētāji mājā vai saimniecībā, un pēc tam varētu ieekonomēt. Lai samazinātu kopējo patēriņu, vispirms nepieciešams noskaidrot, kur un cik daudz enerģija visvairāk aizplūst. Tādēļ cilvēki bieži izvēlas uzstādīt atsevišķus skaitītājus pie lielajiem elektroenerģijas patērētājiem – dažādiem sildītājiem, katliem, boileriem, elektriskajām plītīm, gaisa dzesētājiem utt.

Mūsdienu elektrības skaitītāji kļuvuši daudz "gudrāki". Tie, atkarībā no modeļa, atspoguļo ne tikai elektroenerģijas patēriņu, bet, līdzīgi multimetriem, var sniegt informāciju arī par sprieguma un strāvas vērtībām, jaudas koeficientu un citiem tīkla kvalitātes parametriem.

Ar modulāro iekārtu palīdzību tiek nodrošināta arī pārsprieguma aizsardzība, kas aizsargā elektriskās instalācijas, aparatūru, ēku un to iemītniekus gan no tīkla, gan zibens radītiem pārspriegumiem. Aizsardzība pret tieša zibens radīto pārspriegumu ir aktuāla objektiem ar uzstādītu zibens aizsardzības sistēmu, vai elektrības pievienojumu no gaisvadu līnijas, bet tīkla radīto pārspriegumu novēršana ir aktuāla visiem tīkla lietotājiem. Aizsardzības un tās līmeņa nepieciešamību nosaka konkrētā mājoklī esošā aparatūra – ja ir daudz modernu elektronisko iekārtu (datori, moderni TV, skaņu aparatūra u.c.), palielinās pieprasījums pēc augstāka līmeņa aizsardzības gan privātmājās, gan dzīvokļos.

Mūsdienās ir visai lielas variācijas iespējas arī elektrības skapīšu jeb sadalņu iegādē. Dažādas sērijas gan ar plastmasas, gan metāla korpusiem, no maziem četru moduļu skapīšiem līdz 260 moduļu sadalnēm, virsapmetuma vai zemapmetuma izpildījumā. Īpaši varētu izcelt ABB sērijas UK500 sadalnes, kas tiek ražotas Vācijā. Tās tiek piedāvātas četros izmēros – 12, 24, 36 un 48 moduļu lielumā un parasti paredzētas iebūvēšanai sienā zem apmetuma. Tomēr pieejams arī speciāls papildaksesuārs, ar kura palīdzību šo sadalni var padarīt par virsapmetuma sadalni. Tā ir ļoti kvalitatīva un arī Latvijā populāra sadalne, kurai komplektā līdzi nāk spailes un  pieejams ļoti plašs aksesuāru klāsts, tostarp dažāda dizaina durvis, ieskaitot bilžu rāmīti.

 

ABB 
Tīraines iela 3a, Rīga, LV 1058
Tālrunis: +371 67 063 600
Fakss: +371 67 063 601
www.abb.lv

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.