building.lv skaitļos

Lietotāji online52
Aktīvie uzņēmumi1676
Nozares raksti32872
"Tikkurila Mācību centrs" sāk jauno apmācību sezonu un aicina uz bezmaksas semināriem : building.lv - par būvniecību Latvijā

"Tikkurila Mācību centrs" sāk jauno apmācību sezonu un aicina uz bezmaksas semināriem

"Tikkurila Mācību centrs" sāk jauno apmācību sezonu un aicina uz bezmaksas semināriem

Līdz ar jaunā mācību gada sākumu, aktīvu apmācību sezonu uzsāk arī pazīstamā krāsu ražotāja "Tikkurila" mācību centrs. No oktobra līdz maijam "Tikkurila Mācību centrā" būs gaidīti gan profesionāļi, gan amatieri – ikviens, kas interesējas par krāsu pasauli un vēlas pilnveidot savas zināšanas gan teorijā, gan praksē.

"Tikkurila Mācību centrs" izveidots 1998. gadā, un tajā tiek piedāvātas dažādas semināru programmas krāsu pārdevējiem, sagādniekiem, krāsotājiem, būvfirmu vadītājiem, arhitektiem, dizaineriem, augstskolu studentiem, arodskolu audzēkņiem un citiem interesentiem. Visas apmācības ir bezmaksas, jo viena no "Tikkurila" grupas prioritātēm ir maksimāla atbalsta nodrošināšana klientiem un bezmaksas apmācības ir iespēja, kā vēl vairāk palīdzēt klientiem. Turklāt šādi bezmaksas "Tikkurila Mācību centri" izveidoti it visur pasaulē, kur darbojas "Tikkurila" pārstāvniecības. Kā norāda ilggadējais Latvijas "Tikkurila Mācību centra" vadītājs Aivars Danenbergs, nepietiek tikai iegādāties krāsu bundžu, ir jāzina, kā to pareizi izmantot. Nepareiza lietošana var izbojāt pat vislabāko un augstvērtīgāko krāsu.

No oktobra līdz jūnijam

Viss apmācību laiks nosacīti iedalīts divās daļās – semināri notiek no oktobra līdz Ziemassvētkiem un no janvāra vidus līdz jūnijam. Tieši ziemas periods ir laiks, kad būvniecības nozarē strādājošajiem ir mazāks darbu apjoms un ir iespējas atrast brīvākus brīžus savas kompetences paaugstināšanai. Tiesa, nepieciešamības gadījumā atsevišķas apmācības iespējams noorganizēt arī vasarā, šajā ziņā "Tikkurila Mācību centrs" ir atvērts ikvienam interesentam un konsultācijas ir allaž pieejamas.

"Tikkurila Mācību centra" ilggadējā pieredze liecina, ka vislabākais apmācību veids ir semināri, kuru tēmas ir aprobētas daudzo gadu laikā un cikliski atkārtojas vairākas reizes katru mācību periodu. Tādējādi nokavēt neko nevar – ja neesat paspējuši pieteikties uz sev interesējošo semināru, varēsiet to izdarīt nākamajā reizē.

Aplūko dažādas tēmas

Semināri tiek veidoti pa atsevišķām tēmām. Viena tēma veltīta iekšdarbiem – sienu un griestu krāsošanai. Atsevišķs seminārs paredzēts citiem iekšdarbu veidiem – lakām, eļļām, beicēm un krāsām, kas domātas grīdām, durvīm, līstēm, mēbelēm u.tml. galdniecības izstrādājumiem, kā arī metāla konstrukcijām. Plašs seminārs veltīts ārdarbiem, kur apvienotas vairākas tēmas, kas aplūko dažādu fasādes virsmu un metāla jumtu krāsošanu. Viens no semināriem, kas allaž pulcē plašu dalībnieku skaitu, ir dekoratīvā krāsošana. A.Danenbergs, smaidot, saka: "Lai arī reāli objektos dekoratīvā krāsošana netiek nemaz tik plaši izmantota, apgūt šo prasmi vēlas daudzi un semināra praktiskā daļa parasti ir tā, kas ievelkas līdz vēlam vakaram, jo visiem gribas izmēģināt roku dažādās tehnikās ar dažādām krāsām." Atsevišķs seminārs tiek piedāvāts krāsu pārdevējiem – profesionāļiem, kas ikdienā strādā ar klientiem, tonē krāsas, apkopj tonēšanas iekārtas u.tml. Pēc vajadzības un pieprasījuma tiek organizēti arī semināri par kādu konkrētu tēmu, piemēram, par kādu jaunu produktu, kas ienāk tirgū vai tml. Tāpat "Tikkurila Mācību centra" speciālisti labprāt palīdz ar konsultācijām krāsu pasaulē ikvienam, kam tas nepieciešams.

autors: "Tikkurila Mācību centrs" sāk jauno apmācību sezonu un aicina uz bezmaksas semināriem
Foto: "Tikkurila Mācību centrs" sāk jauno apmācību sezonu un aicina uz bezmaksas semināriem; autors: "Tikkurila Mācību centrs" sāk jauno apmācību sezonu un aicina uz bezmaksas semināriem


Mērķauditorija – gan profesionāļi, gan amatieri

"Tikkurila Mācību centrs" iekārtots ap 400 kvm plašās telpās – te ir gan lekciju zāle, kur ērti izvietoties ap 30 cilvēkiem, gan praktisko nodarbību telpa. Parasti viena semināra grupa tiek komplektēta no 20 – 24 dalībniekiem, jo tas ir optimāls skaits, lai visi justos komfortabli un semināra vadītājs varētu veltīt pietiekoši daudz uzmanības visiem klausītājiem.

Lai arī semināri paredzēti plašam interesentu lokam, galvenā mērķauditorija ir profesionāļi, kas tiek iedalīti trīs pamatgrupās. Pirmo grupu veido profesionāli tirgotāji – krāsu pārdevēji, kam darbā ar klientiem ir jāzina viss par krāsām un to pielietojumu. Otrā grupa ir arhitekti, projektētāji un dizaineri, kam vairāk svarīgs tas, kā izskatīsies nokrāsotā virsma vai detaļa, cik ilgi tā kalpos, kā konkrētā krāsa iederēsies vienā vai otrā projektā u.tml. Trešā grupa ir celtnieki un praktiskie darbu darītāji profesionāli krāsotāji, kam jāzina viss par pareizu krāsas uzklāšanu, atbilstošāko instrumentu pielietojumu utt. Līdztekus semināros aicināti arī citi interesenti – studenti, mājas amatnieki un citi, kam ir patiesa vēlme iedziļināties konkrētā semināra tēmā.

Šīs sezonas jaunums – seminārs "Krāso pats!"

Šis seminārs notiks vakaros no plkst. 18:00 līdz 20:00 un ir paredzēts ikvienam, kur vienkārši un saprotami pastāstīsim un parādīsim, kā veiksmīgi krāsot pašiem:
- Sienu un griestu sagatavošana krāsošanai.
- Kādu krāsu, rulli un otu izvēlēties?
- Dekoratīvās krāsas.
- Meistaru "knifi" un noslēpumi laba rezultāta sasniegšanai.
- Praktiskās krāsošanas demonstrējumi.

Plašs uzskates materiālu klāsts

autors: "Tikkurila Mācību centrs" sāk jauno apmācību sezonu un aicina uz bezmaksas semināriem
Foto: "Tikkurila Mācību centrs" sāk jauno apmācību sezonu un aicina uz bezmaksas semināriem; autors: "Tikkurila Mācību centrs" sāk jauno apmācību sezonu un aicina uz bezmaksas semināriem
A.Danenbergs atgādina, ka līdzdalība seminārā ir "kārtīga darba diena no rīta līdz vēlai pēcpusdienai. Vismaz 6 – 7 stundas vai pat ilgāk. Tas nozīmē, ka cilvēks šajā dienā nestrādā savu ikdienas darbu, bet gan pilnvērtīgi mācās pie mums. Katrs jautājums tiek iztirzāts maksimāli sīki, teoriju apstiprinot ar reāliem paraugiem, piemēriem." Šajā ziņā "Tikkurila Mācību centrs" var lepoties ar plašu uzskates materiālu klāstu – līdzās krāsu bundžām ir dažādi nokrāsotu virsmu paraugi, krāsotāju instrumenti no zviedru firmas "Anza", kas atzīti kā vieni no piemērotākajiem, toņu kartes un daudz citu paraugu. Savukārt praktisko nodarbību telpā var justies kā mākslinieku darbnīcā, te ir ne tikai īsti molberti, bet vairākas nomaināmas reģipša sienu konstrukcijas, kur izmēģināt dažādas tehnikas, īpaša "treniņu konstrukcija" griestu krāsošanai ar dažādā augstumā un slīpumā pagriežamām plaknēm. Plus katra nokrāsotā virsma aplūkojama no dažādiem rakursiem atšķirīgā apgaismojumā.

Sertifikātam reāls segums

Pēc semināra ikviens tā dalībnieks saņem sertifikātu par semināra apmeklējumu un noklausīšanos. A.Danenbergs uzsver, ka cilvēki, kas apmeklē "Tikkurila Mācību centra" rīkotās apmācības, nedara to formalitātes pēc, interese un vēlme apgūt zināšanas ir īstas un sertifikātu izsniegšanai ir reāls un godprātīgs pamats. "Iespējams, nākotnē atjaunosim testu sistēmu, kas mums bija agrāk. Proti, ikviens dalībnieks semināra nobeigumā nokārtos nelielu "eksāmenu", kas vēl vairāk apstiprinās iegūtās zināšanas," viņš saka.

Informāciju par plānotajiem semināriem var uzzināt gan interneta vietnēs www.tikkurila.lv un www.vivacolor.lv, Facebook profilā VivacolorLatvija, gan arī informācija ir pieejama veikalos. Klienti saņem arī informāciju e-pasta formā. Kad vēlamais seminārs un datums izvēlēts, atliek tikai savlaicīgi pieteikties, zvanot pa tālruni vai sūtot e-pastu.

Jāatzīmē, ka šajā mācību gadā Aivaram Danenbergam, kas līdz šim seminārus vadīja viens pats, talkā nāks pieredzes bagāts kolēģis Andris Salcevičs, kas uzņēmumā strādā gandrīz kopš tā izveides Latvijā. "Divatā varēsim sniegt vēl plašāku informāciju un domāt arī par vēl jauniem piedāvājumiem," sola A.Danenbergs.

Tikkurila Mācību centra semināru kalendārs un informācija par pieteikšanos: http://www.vivacolor.lv/instructions/macibu-centrs-krasosana/

autors: "Tikkurila Mācību centrs" sāk jauno apmācību sezonu un aicina uz bezmaksas semināriem
Foto: "Tikkurila Mācību centrs" sāk jauno apmācību sezonu un aicina uz bezmaksas semināriem; autors: "Tikkurila Mācību centrs" sāk jauno apmācību sezonu un aicina uz bezmaksas semināriem

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.