building.lv skaitļos

Lietotāji online35
Aktīvie uzņēmumi1677
Nozares raksti32876
Ceļu uzturētājiem rūpīgāk jāseko līdzi saviem objektiem : building.lv - par būvniecību Latvijā

Ceļu uzturētājiem rūpīgāk jāseko līdzi saviem objektiem

Ceļu uzturētājiem rūpīgāk jāseko līdzi saviem objektiem
Foto: Ceļu uzturētājiem rūpīgāk jāseko līdzi saviem objektiem

Biedrības "Latvijas Ceļu būvētājs" valdes priekšsēdētājs Andris Bērziņš par situāciju ar ūdensvada bojājumu uz Vidzemes šosejas pie Berģiem.

"Cik zināms, tad šis ceļš atrodas Rīgas pilsētas Satiksmes departamenta pārziņā, kurš ir atbildīgs par tā uzturēšanu. Mums ir grūti komentēt situāciju, nezinot, kad veikts pēdējais remonts, jo LCB biedri tur nav strādājuši.

Pēc pieejamās informācijas, tur ir veikta tikai asfalta virskārtas uzklāšana, bet caurtekas remonts bijis paredzēts nākamā gada plānā. Par caurtekas stāvokli atbildīgs ir ceļa uzturētājs, kam arī bija jāizvērtē iespējamās avārijas briesmas.

Ceļu būvētāji, protams, gribētu, lai komunikācijas nebūtu novietotas zem ceļiem un ielām, kā rezultātā, piemēram, ūdensvadu bojājumu gadījumos tiek sabojāts arī ceļš. Taču mēs arī saprotam, ka komunikāciju izvietošanu blakus ielām un ceļiem var prasīt tikai jaunu projektu īstenošanas gadījumos, jo visu līdz šim sabūvēto ūdensvadu, gāzes vadu utt. pārvietošana būtu ļoti dārga. Savukārt situācija, ka neilgi pēc ceļa uzbūvēšanas tiek veikti jauni pieslēgumi komunikācijām un tiek uzlauzts asfalts, ir uz ceļa īpašnieka sirdsapziņas. Pieļauju, ka, labāk plānojot, šādu gadījumu skaitu varētu būtiski samazināt. Kā pozitīvu piemēru varu minēt Jēkabpils domes rīcību, kas, pagājušajā gadā uzzinot, ka šogad plānota apakšzemes komunikāciju nomaiņa, uz gadu apturēja ielas remontdarbus, tā ietaupot līdzekļus."

 

building.lv

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.