building.lv skaitļos

Lietotāji online40
Aktīvie uzņēmumi1674
Nozares raksti32872
5 ierīces, kas atvieglos remonta veikšanu mājās : building.lv - par būvniecību Latvijā

5 ierīces, kas atvieglos remonta veikšanu mājās

5 ierīces, kas atvieglos remonta veikšanu mājās
Foto: 5 ierīces, kas atvieglos remonta veikšanu mājās

Vasaras atvaļinājums ir laiks, kas tiek veltīts ne tikai atpūtai, bet arī mājvietas uzlabošanai un remonta darbiem. Lai izvairītos no lieliem tēriņiem, daudzi remontdarbus izvēlas veikt pašu spēkiem, tomēr, lai gala rezultāts atbilstu cerētajam, ar meistarīgām rokām vien var izrādīties par maz. Būvtehnikas nomas uzņēmums iesaka 5 ierīces, kas krietni atvieglos remontdarbu procesu un ļaus plānoto paveikt ātri un kvalitatīvi.

 

Viegli pārvietojamas sastatnes

Pirms uzsākt remontdarbus, telpas atbilstoši jāsagatavo. Ja paredzēts, piemēram, krāsot griestus vai veikt citus darbus vietās, kuras grūti aizsniegt nepakāpjoties, noderīgs palīglīdzeklis darbam augstumā būs alumīnija sastatnes. Tās ir viegli un ātri uzstādāmas, piemērotas gan iekšdarbiem, gan ārdarbiem, turklāt to platformas ir stabilas, ļaujot izvairīties no dažādām nepatīkamām traumām, kas nereti jāpiedzīvo, balansējot uz saliekamo kāpņu mazās platformas vai pakāpieniem.

Javas vai apmetuma masas maisītājs

Lai mājokļa remonts ritētu raiti un gala rezultāts būtu izcils, eksperts iesaka sagatavot remontdarbu specifikai atbilstošus materiālus. Piemēram, maisot būvjavu un apmetuma masu, jāatceras, ka tai jābūt viendabīgai, bez kunkuļiem. Ņemot vērā, ka šīs masas sagatavošana ir laikietilpīgs un fiziski smags darbs, vērts ņemt talkā elektrisko javas un apmetuma masas maisītāju, kas šo darbu paveiks itin ātri. Atgādinam, ka nedz javā, nedz apmetuma masā nedrīkst nokļūt gruži vai netīrumi, pretējā gadījumā tā vairs nebūs viendabīga un to būs grūti līdzeni uzklāt uz paredzētās virsmas. Tādēļ maisītāja tvertne bieži jātīra, neļaujot neizlietotajai masai sakalst.

Slīpmašīna

Meistara darba kvalitāti nosaka tas, cik lielu uzmanību viņš velta detaļām. Nedz pašu saimnieku, nedz viņa viesus nesajūsminās paveiktais remonts, ja nupat mājoklī ieklātā koka grīda būs skabargaina, bet nokrāsotā sienas – nelīdzenas. Lai virsmas būtu gludas un nenāktos lielāko daļu remontam veltīto laiku pavadīt tās slīpējot ar smilšpapīru, vērts izmantot slīpmašīnu. Lai iegūtu tīru, taisnu un gludu slīpēto virsmu, ļoti svarīga ir slīpēšanas un frēzēšanas ripu kvalitāte, kas noteikti būtu jāņem vērā pirms ierīces izmantošanas.

Urbjmašīna

Teju neatņemama remontdarbu sastāvdaļa ir dažādu lieluma caurumu urbšana, kas nepieciešami, lai ierīkotu, piemēram, apkuri, ūdensvadu, notekūdeņu izvadi vai vienkārši, lai gaitenī piekārtu gleznu. Tādēļ urbis ir viens no tiem instrumentiem, bez kura palīdzības remontu būs grūtu īstenot. Tas noderēs ne tikai, lai ātri izurbtu nepieciešamos caurumus, bet arī, lai nepieciešamības gadījumā ieskrūvētu skrūves. Ja plānoti vērienīgi remontdarbi, kuru veikšanai nepieciešami dažādi specifiski urbji un to iegāde nešķiet prātīgs risinājumi, vērts atcerēties, ka tos var arī iznomāt. 

Putekļsūcējs

Kuram gan nav nācies sastapties ar situāciju, kad pēc remontdarbiem vēl labu laiku nākas cīnīties ar putekļiem. Diemžēl ierastie līdzekļi – parastais putekļusūcējs, slota un ūdens vien -  tīrot telpas vairākkārt sniedz gaitīto rezultātu. Tādēļ, lai mājvieta pēc remontdarbiem neizskatītos kā karalauks un tajā būtu pēc iespējas mazāk putekļu, netīrumu, būvmateriālu mikrodaļiņu un izgarojumu, noteikti ir vērts padomāt par speciāla putekļusūcēja izmantošanu. Šobrīd var iznomāt dažādu veidu putekļsūcējus, kas īpaši paredzēti šādām situācijām - rūpniecisko putekļu nosūcējus un gaisa tīrītājus gan slapjiem, gan sausiem materiāliem, kas īsā laikā ļaus mājoklī atkal ieviest kārtību.

 

 

 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.