building.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi1672
Nozares raksti32872
Radiators – siltumam un dizainam : building.lv - par būvniecību Latvijā

Radiators – siltumam un dizainam

Radiators – siltumam un dizainam

Iegādājoties jaunus radiatorus, mums interesē tikai divas lietas – lai tie būtu pietiekoši lieli, lai nodrošinātu siltumu visā telpā un, lai radiatoriem būtu estētisks izskats, kuri nav jāslēpj zem bieziem aizkariem.

autors: Radiators – siltumam un dizainam
Foto: Radiators – siltumam un dizainam; autors: Radiators – siltumam un dizainam
Iegādājoties jaunus radiatorus, mums interesē tikai divas lietas – lai tie būtu pietiekoši lieli, lai nodrošinātu siltumu visā telpā un, lai radiatoriem būtu estētisks izskats, kuri nav jāslēpj zem bieziem aizkariem.

Radiatorus parasti nepērk reizi gadā. Tos pērk ilgākam laikam. Lai ilgāk radiators kalpotu, tam ir jābūt kvalitatīvākam. Un par kvalitatīvu radiatoru sauc tādu, kam ir pretkorozijas pārklājums ne tikai no ārpuses, bet arī no iekšpuses. Lai par to pārliecinātos, vajag radiatoru pārgriezt uz pusēm, bet tā kā to reāli neviens nedara, tad būs vien jāuzticas tam, ko saka pārdevējs. Ja runā par valstīm, kur ražo labākus radiatorus, tad viennozīmīgi tā ir Vācija, īpaši firmas "Chafer" izstrādājumi. Arī čehu, poļu un itāļu ražojumi nav slikti. Tajos 99% ir šis pretkorozijas pākrlājums. Turku ražotajiem radiatoriem šī pārklājuma nav, taču paši ražoti no biezāka metāla.
Radiatori mēdz būt ne tikai no metāla, bet arī no alumīnija un čuguna. Lai gan alumīnija radiatori ir skaisti un tie nerūsē, dzīvokļos tos neiesaku lietot, jo tajos krājas gaiss. Alumīnija radiatorus var lietot privātmājās, kur ir iespējams tos atgaisot. Čuguna radiatori vairs nav modē, ja nu vienīgi tiem ir kāds ekskluzīvs dizains.
Lai iegādātos maksimāli labus radiatorus, ir jāzina precīzs izmērs. Radiatoru lielumu nosaka tā, lai no grīdas līdz radiatoriem ir vismaz 15 cm un no radiatora līdz palodzei arī vismaz 15 cm. Vairāk var būt, bet ne mazāk, jo tad silstajam gaisam nav vietas cirkulācijai un telpa paliek īsti neapsildīta.
Ir šauri radiatori, kam sildelements ir tikai uz sienas pusi. Ir vidējie, kam ir divi sildelementi- viens uz sienu otrs uz telpas pusi. Un ir resnie radiatori. Radiatoru platumu jāizvēlas no telpas lieluma un vietas vietas daudzuma telpā.
Dizains. Pārsvarā jau cilvēki iegādājas vienkāršos baltos radiatorus. Taču tagad ir pieejami dažnedažādākie radiatoru dizaini. Sākot ar tādiem, kurus var likt gan horizontāli, gan vertikāli, beidzot ar dažnedažādākās formas un krāsas piekaramajiem radiatoriem. Mēdz būt arī īpaša dizaina marmora radiatori un sldelementi kopā ar apgaismes ķermeņiem. Radiatoriem mēdz būt arī speciālas kājiņas, ja tos nav iespējams piestiprināt pie sienas.


Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.