building.lv skaitļos

Lietotāji online24
Aktīvie uzņēmumi1669
Nozares raksti32869
2011. gada A+A izstāde Diseldorfā sasniedza rekordlielus skaitļus - 1 596 eksponātu no 54 valstīm : building.lv - par būvniecību Latvijā

2011. gada A+A izstāde Diseldorfā sasniedza rekordlielus skaitļus - 1 596 eksponātu no 54 valstīm

2011. gada A+A izstāde Diseldorfā sasniedza rekordlielus skaitļus -  1 596 eksponātu no 54 valstīm
Foto: 2011. gada A+A izstāde Diseldorfā sasniedza rekordlielus skaitļus - 1 596 eksponātu no 54 valstīm

Pirmajā vietā - drošība! Daudzu valstu aktuālākā tēma – droši un veselību saudzējoši darba apstākļi. 18. - 21. oktobrim Diseldorfā tiks diskutēti jautājumi par prevenciju un drošības jautājumiem. Šajās dienās vienlaikus notiks starptautiskais A+A uzņēmējdarbības gadatirgus un kongress par drošības jautājumiem darbā, kas notiek divas reizes gadā. 1954. gadā šis uzņēmējdarbības gadatirgus pirmo reizi tika organizēts, kā valsts līmeņa pasākums par darba drošību un darba medicīnu. Kopš tā laika A+A pārtapa par autoritatīvu starptautiska līmeņa ideju un tirgus platformu. Šogad jau iesniegti1 596 eksponāti no 54 valstīm, kas aizņem 57 500 m² no izstādes platības, ir sasniegti rekordlieli skaitļi un pasākums un kā vēl nekad lepojas ar starptautiska līmeņa statusu. Divas trešdaļas eksponātu tiks pārstāvēti no ārvalstīm. Tūlīt aiz Vācijas (27 200 m²) lielāko izstādes platību pieprasīja Itālija (4 500 m²), Ķīna (3 200 m²), Francija (3 000 m²), Lielbritānija (2 800 m²) un Nīderlande (2,000 m²).

"2011. gada A+A gadatirgus ir ļoti gaidīts. Jāņem vērā, ka, mainoties darba videi, ar izmaiņām, kas skar darba apstākļus un darba vietu drošību, ir jasaskaras visā pasaulē. Atslēgvārdi ir demogrāfiskā attīstība, izmaiņas darba attiecībās ar tendenci uz neatkarīgu darbu, kā arī aizvien pieaugošais sieviešu skaits darbā", - paskaidro Klauss Bornacks, GmbH & Co. KG izpilddirektors un A+A konsultāciju padomes prezidents.

2011. gada A+A gadatirgus 3. - 10. zālē uzmanība tiks veltīta personīgās aizsardzības jautājumiem (piemēram, aizsargapģērbs, aizsarglīdzekļi, korporatīvā mode), kā arī darba drošībai darbā (piemēram, ugunsdrošība darba vietā un palīdzība darba vietā, ja rodas nelaimes gadījumi, noteikšanas un kontroles metodes). Tēmā "Personiskā aizsardzība" tiks akcentēti produkti, tādi kā aizsardzības iekārtas un apģērbs, kas speciāli pielāgots sievietēm, kā arī – augstas kvalitātes funkcionālās iekārtas, kas aprīkotas ar moderniem laminātiem un membrānām un paredzētas ugunsdrošības departamentiem vai civilās aizsardzības iestādēm, kā arī to intensīvai izmantošanai. Katru dienu 5. zālē notiekošās modes skates apstiprina, ka aizsardzības apģērbi var apvienot gan racionālus un funkcionālus risinājumus, jaunus materiālus, gan arī acīm patīkamus dizainus. Savukārt cits 2011. gadā A+A gadatirgus elements ir pārstāvēts 9. zālē  - "Inovāciju parks. Bīstamās vielas". Tajā apmeklētāji var apskatīt jaunos produktus un pakalpojumus, kas paredzēti bīstamo vielu kontrolei.

Jaunie piedāvājumi palīdzība nelaimes gadījumos darbā

Drošībai darba vietā galvenā uzmanība tiks veltīta produktiem, iekārtām un pakalpojumiem, kas paredzēti cilvēku, uzņēmumu īpašumu un apkārtējas vides aizsardzībai. Kvalitatīvi sakari starp individuālās aizsardzības (drošības) līdzekļiem un īpašuma aizsardzības (drošības) līdzekļiem raksturo specifiskus aspektus par ugunsdrošību un palīdzības sniegšanu, ja noticis nelaimes gadījums darbā.

Apmeklētāju atsauksmes par 2009. gadā A+A gadatirgū organizēto "Palīdzības nelaimes gadījumos forums", kura laikā bez citām tēmām tika sagatavotas tiešās palīdzības operācijas, bija ļoti labas. Tas A+A uzņēmuma gadatirgū deva ierosmi, lai galvenaijai vienas dienas tēmatikai "Ugunsdrošības aizsardzība un palīdzība nelaimes gadījumos darbā" apskatīšanai pievienotu arī citas aktuālas tēmas. 2011. gadā A+A gadatirgus 6. zālē esošie eksponāti rādīs speciālo iekārtu, kas paredzēta, lai to izmantotu, ja rodas korporatīvajos nelaimes gadījumi, piemēram, pirmās palīdzības medikamenti, tehniskie līdzekļi, aizsardzības ABC, līdzekļi un iekārtas, kas likvidē kaitīgumu, kontroles un sakaru līdzekļi.

Lielākajā daļā avāriju gadījumos ir nepieciešama optimāla iekšējās drošības vadības un policijas, ugunsdrošības aizsardzības dienestu, pārvaldes orgānu un katastrofu likvidēšanas organizāciju uzdevumu un darbību koordinēšana, pie 6. zālē esošā kopējā stenda Technisches Hilfswerk (THW), tas ir, Federālās tehnikas palīdzības aģentūras, Werkfeuerwehrverband Deutschland (WFVD) [Asociācijas brigādes, kas pārstāv Vācijas uzņēmumu ugunsdrošību] un Bundesamt für Bevölkerungsschutz und Katastrophenhilfe (BBK) [Federālās civilaizsardzības un katatrofu likvidēšanas padomes] stenda A+A gadatirgus apmeklētāji – uzņēmumu pārstāvji var iegūt informāciju, kā pareizi rīkoties ekstremālos apstākļos, ja tie notiek pēc sliktākā scenārija, kā veikt komunikāciju ar atbilstošajām pārvaldes institūcijām un organizācijām.

Uzmanības centrā - ergonomika

A+A gadatirgus tēmas "Veselība darbā" uzmanība, pirmkārt, tiek veltīta jautājumiem, kas saistīti ar veselībai drošu darba vietu nodrošināšanu un dizainu. 2011. gadā A+A gadatirgus 7. zālē esošajā tematiskajā parkā "Darba vietu dizains" īpaša uzmanība tiek pievērsta darba vietu ergonomiskam dizainam ražošanas uzņēmumos un biroju darba procesos. Uzmanības centrā – praktika par labāku informācijas nodošanu. Tematiskajā parkā iesniegtās eksponātu prezentācijas skar ergonomikas jautājumus, organizēta arī speciāla izstāde "Darba vietu ergonimisks dizains ražošanas uzņēmumos un birojos" (organizators - Dr. Curt Haefner Verlag izdevniecība sadarbībā ar Deutsches Netzwerk Büro (vai Vācijas biroju tīklu)  un dažādu universtitāšu dizainu institūtiem), zālē tiek organizētas arī aktuālas lekcijas, diskusijas un prezentācijas attiecībā uz jautājumiem par darba vietu ergonomisku dizainu.

Kaimiņvalsts Polija – tirgus ar potenciālu!

Polija ir 2011. gada A+A gadatirgus partnere! Līdz šī gada beigām Polija ir ES Padomes prezidējošā valsts, turklāt Vācijas kaimiņiene ir uzsākusi vienpusēju politisko programmu, kas paredzēta ražošanas traumu skaita samazināšanai un darba drošības uzlabošanai. Polijas tirgus, kura darbinieku skaits jau sasniedz 16 miljonus, piedāvā ļoti daudz iespēju. 18. oktobrī notiekošajā informācijas pasākumā un diskusijās īpaša uzmanība tiks veltīta aizsardzības līdzekļu un valsts politisko centienu jautājumiem, veltot uzmanību Polijas tirgum.

Gan A+A uzņēmuma gadatirgus, gan arī A+A kongresa tēmu diapozons ir optimāli pielāgots, uzmanība tiek vērsta ergonomikas jautājumiem un tēmām, kas saistītas ar veselību (piemēram, profesionālās slimības), darba vietu dizaina iespējām un specifisku bīstamību, stresa izraisītājiem vai tehniskajiem aspektiem, piemēram, kas saistīti ar uzņēmuma drošības un aizsardzības iekārtām. A+A kongresu organizē Bundesarbeitsgemeinschaft für Sicherheit und Gesundheit bei der Arbeit e. V. (Basi) vai reģistrēta Vācijas federālās darba drošības un veselības asociācija.

A+A bāzes mērķa grupu veido darba drošības un drošības pārvaldes sektora eksperti, uzņēmumu ārsti, mazo uzņēmumu īpašnieki un policijas departamentu biedri, kā arī ugunsdrošības un policijas departamentu drošības ķēde un Technisches Hilfswerk (Federālā tehnikas palīdzības aģentūra). 2009. gadā A+A gadatirgu apmeklēja 55 800 uzņēmumu apmeklētāji - gandrīz ceturtā daļa apmeklētāju ieradās no ārsvalstīm.

Informāciju par 2011. gada A+A gadatirgu var atrast internetā: http://www.AplusA.de. Izmantojiet atlaides, iegādājoties biļetes internetā un izdrukājot tās paši!

2011. gadā (18.- 21. oktobris) A+A gadatirgus darba laiks: no 9.00 līdz 18.00.

Messe Düsseldorf GmbH

Press Department A+A 2011

Martin-Ulf Koch/ Larissa Browa (palīgs presei)

Tālr.: +49(0)211-4560-444/ -549

Fakss: +49(0)211-4560-8548

E-pasts: KochM@messe-duesseldorf.de

BrowaL@messe-duesseldorf.de

 

Diseldorfa, 2011. g. 4. oktobrī

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.