UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
kanalizacijas trubas
Autors:
Jani
()
Datums: 11/09/2009 18:28
Vai rokot zemē kanalizācijas trubas drīkst likt līkumus? esmu dzirdējis ka tie varot pēc kāda laika aiziet ciet.
Ceru uz jūsu padomiem
Ceru uz jūsu padomiem
Re: kanalizacijas trubas
Autors:
Ambrosio
()
Datums: 12/09/2009 00:19
Es gribētu redzēt, kā bez līkumiem tās kanalizācijas caurules var "izliekt", lai iegūtu ne taisnu līniju :)
Svarīgi, liekot kanalizācijas caurules, ievērot pareizo kritumu. No vairākiem santehniķiem esmu dzirdējis, ka labāk 90 grādu līkumu veidot, nevis no viena 90 grādu gatavā līkuma, bet no diviem 45 grādu līkumiem - sanāk lielāks un ne tik ass līkums, tādējādi mazinot risku, ka kaut kas aiziet ciet. Un gadījumam, ja kaut kas tomēr notiek, obligāti jāparedz revīzijas lūkas stāvvadiem un skatakas ārpusē (ja garš kanalizācijas vads vai līkumains) - lai jebkuru kanalizācijas vada vietu varētu aizniegt ar tīrāmo / bakstāmo instrumentu.
Svarīgi, liekot kanalizācijas caurules, ievērot pareizo kritumu. No vairākiem santehniķiem esmu dzirdējis, ka labāk 90 grādu līkumu veidot, nevis no viena 90 grādu gatavā līkuma, bet no diviem 45 grādu līkumiem - sanāk lielāks un ne tik ass līkums, tādējādi mazinot risku, ka kaut kas aiziet ciet. Un gadījumam, ja kaut kas tomēr notiek, obligāti jāparedz revīzijas lūkas stāvvadiem un skatakas ārpusē (ja garš kanalizācijas vads vai līkumains) - lai jebkuru kanalizācijas vada vietu varētu aizniegt ar tīrāmo / bakstāmo instrumentu.
Autors:
soseds2
()
Datums: 12/09/2009 08:29
Ja kanalizacijas caurules uzstadat arpus majas, tad uz pagriezieniem ik pa 10-15m jauzstada kontrolaka. Likumus var likt 2 x45, bet labak tuvuma pie likuma tomer kontrolaka.
Autors:
anydo
()
Datums: 09/12/2020 18:04
anydo ir sūds