UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Cements
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
()
Datums: 15/09/2009 09:43
Ceļot jādomā, kādam mērķim objekts. Ja taisa grīdu tad noteikti vajag attiecības 1:2..1:4, bet ja tikai jāpiemūrē akmeņi pie esošas konstrukcijas un nav runa par stiprības un noturības prasībām, tad pietiek ar vājāko cementa javu.
Cementam būtiski nodrošināt pareizu cietēšanu. Jo ja saulē un vējā atstāsi cementu 1:1 tad tāda masa arī neko neturēs.
Cementam būtiski nodrošināt pareizu cietēšanu. Jo ja saulē un vējā atstāsi cementu 1:1 tad tāda masa arī neko neturēs.
Autors:
soseds2
()
Datums: 15/09/2009 11:15
Es ari domaju, ka tomer tas proporcijas esmu k-kur nemis, mos uz kadas cementa pakas. Bet domaju ka 1:8 ir pa serpu, tadel jau ekonomijas del plaisa majas, ka vairak smilsu. Labak k-ko videju! Paskatieties pirmskara majas, kur siena ar pirkstu var ierubinaties.
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
()
Datums: 16/09/2009 07:58
sosedam2! pastāv jēdziens ekonomija. Ceļot katru suņa būdu mēs nerēķinam vai tā nostāvēs 100 vai 200 gadu. Katrai ēkai tiek piemērots tās lietderības izmantojums. Jo redzi, kā rāda dižķibele valstī tie 29 miljoni latu, kas tika ieguldīti slimnīcu renovācijās ir kaķim zem astes, nevienam tās ēkas nav vajadzīgas. Ja tu šādu moderni izbūvētu ēku atstāsi bez cilvēku aprūpes 3..4 gadus, tad redzēsi kā būs ar visiem tīkliem.u.t.t
Ja, tā ņem tad pareizā doma celtniecībai būtu tāda: ēkai un būvei, ko esmu cēlis savai lietošanai jākalpo vēl 10 gadus pēc manas nāves, jo kā rāda dzīves pieredze tad nākamajai paaudzei parasti savas domas prātā par seņču (mūsu) izdarībām. Un ja tu neesi faraons...?
Ja, tā ņem tad pareizā doma celtniecībai būtu tāda: ēkai un būvei, ko esmu cēlis savai lietošanai jākalpo vēl 10 gadus pēc manas nāves, jo kā rāda dzīves pieredze tad nākamajai paaudzei parasti savas domas prātā par seņču (mūsu) izdarībām. Un ja tu neesi faraons...?
Autors:
anydo
()
Datums: 09/12/2020 18:05
anydo ir sūds
Pašreizējā: 2 no 2