UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Cements
Autors: Marcha ()
Datums: 13/09/2009 23:44

Kādās attiecībās jājauc cements! Neesmu celtnieks tamdēļ nezinu!
Lūdzu palīdzību- ūdnes, cementa maisījums un grants?

Re: Cements
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 14/09/2009 08:34

Tu gribi liet cementa javas grīdu? Tad ņem 1 daļu cementa, 4 daļas grants un apmēram 0,55..0,7 daļas ūdens. Ja izmanto plastifikātorus, piem. VIP"Blīvs" vai "Struktūra", tad ūdens daudzumu var samazināt.
Traukā, aizņemot 1/3 vai 2/5 daļas no tilpuma, sausā veidā samaisa granti ar cementu, tad pievieno ūdeni.
Maisījums izstrādājams 2 stundu laikā. Pēc iestrādes javu uzturēt mitru vismaz 2 nedēļas, tad lēni žāvēt.

Datums: 14/09/2009 09:50

Es gribu mūrēt akmeņus ap aku! Ir jau iegādāts brocēnu!

Datums: 14/09/2009 10:01

Mūrēšanai cementa smilts attiecība 1:8...1:10, taču labāk, ja nav sarežģīti iegādāties liec vēl klāt kaļķi. Tad var būt 1 daļa kaļķa: 0,5 d cementa un 8 daļas grants. Būs vieglāk mūrēt.

Datums: 14/09/2009 10:40

Liels paldies par informāciju!

Autors: soseds2 ()
Datums: 14/09/2009 19:11

Cik esmu murejis kadus 10 gadus, nelielus laukumus, jaucu 1d cementa un 3d smilts. Visi murejumi cieti ka stikls, nekas neplaisa. Vai manas proporcijas ir ok, vai esmu palaidis k-ko garam?

Datums: 15/09/2009 07:55

sosedam2!! Celtniecībā pastāv arī tāds jēdziens kā ekonomija. Bezšaubām maziem apjomiem tie 10 santīmi vai kapeikas, kuras tiek pārmaksātas par materiāliem ir nieks, bet vācieši izprātojuši tādu postulātu:
"Katrs nelielais darbs kopējās būves radīšanā maksā maz, bet ja uz šīm daudzajām darba pozīcijām katrā ietaupa pāris centus, tad beigās iznāk liels ieguvums", vai latviešiem "ja santīmus nekrāsi, pie lata netiksi"
Cik esmu novērojis, tad kaļķi mājās uzglabāt vieglāk nekā cementu. Man gaisa kaļķis iejaukts ūdenī mierīgi var stāvēt 3..4 gadus, bet cements jau pēc pusgada izmetams. Es parasti pērku lielos 40..45 kg maisus.

Autors: Vienstāvs ()
Datums: 15/09/2009 09:05

Man arī domājas, ka Ivara 1:8 ir rūsgans un nemaz nelīp pie ķelles...

Autors: ruukiitis ()
Datums: 15/09/2009 09:30

p.s.
Lai arī daži uber krutie meistari ( SPK un jtdesign ) labprātāk izrunājas nekā dod padomus :)
Runājot par cementu - es ieteiktu drusku apskatīt maisu, kurā ir iepakots cements.
Katrā gadījumā Brocēnu ražojumam 100% virsū ir ieteicamās cementa un piedevu attiecības.

Ja nekļūdos - pašam stiprākajam kāds ieteikts bija 1cements : 4 smilts : 2 grants (bet tas jau pēc atmiņas).
Domāju ka stabiņus betonējot žogam. tās attiecības var būt 1 : 4 vai mazāk, pieņemot maisīts tiek spainī un rupjās frakcijas tiek nevis pievienotas putrai spainī bet ir samesta bedres dibenā.

Autors: spk ()
Datums: 15/09/2009 09:39

ruukiitis, tu kautko jauc :) Es neesmu nekāds meistars, un nekad neesmu apgalvojis, ka tāds esmu. Ja runājam par celtniecību vai ar to cieši saistītām padarīšanām.
Un izrunāšanās ir pilnīgi noteikti vajadzīga balastam - kad tā saucamie "meistari" sāk sniegt "padomus".
No viedokļa līdz padomam nav nemaz tik garš ceļš.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.