UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Fasades siltinasanas izmaksas
Autors: Ozzis ()
Datums: 15/09/2009 21:21

Sadomaju soruden fasadi nosiltinat un nobeigt ar dekorativo apmetumu;
100mm fasroks uz gazbetona sienam (taisnam), sienas siltinamais laukums ~180m2 (sienu kopejais laukums ar logiem ~210m2). Mans materials, jusu - darbs un stalazas, tad cik tads joks varetu maksat sajos laikos?? Objekts 15 min brauciena no salu tilta :)

Re: Fasades siltinasanas izmaksas
Autors: zivs ()
Datums: 16/09/2009 13:34

Ls 9.00 m2 darbs ar logiem, vai Ls 7.00 m2 un logu aiļu apdare Ls 1.50 t.m + stalažu īre, konkrētāk ja atsūtīsi mājas plānu.

Re: Fasades siltinasanas izmaksas
Autors: kkkk ()
Datums: 18/09/2009 12:16

tādas cenas sen vairs nav. max 4Ls/m2 līdz pabeigtai fasādei. šie ir reālie piedāvājumi no ss. Šobrīd izdevīgāk ir noteikt termiņu, kurā jāiekļaujas un summu par visu darbu, neveicot mistiskos aprēķinus par m2.

Re: Fasades siltinasanas izmaksas
Autors: zivs ()
Datums: 18/09/2009 13:46

kkkk Nu tad strādā par tādām cenām, tikai kā ar Tavu kvalitāti būs!

Re: Fasades siltinasanas izmaksas
Autors: spk ()
Datums: 18/09/2009 13:51

Pa 5 Ls būs smuki, pa 4 Ls - nu kā paveiksies.

Re: Fasades siltinasanas izmaksas
Autors: kkkk ()
Datums: 18/09/2009 17:39

es nestrādāju, es esmu klients.
diemžēl pieredze rāda, ka augstāka samaksa nemaina darba kvalitāti vai nekvalitāti.

Re: Fasades siltinasanas izmaksas
Autors: RS sucks ()
Datums: 19/09/2009 09:56

Piekrītu kkkk,
ja kvalitāti nosaka tikai mistiskais cenu aprēķins, pie joda WTF.
Mums kaimiņos siltina divstāvu māju ,strādā 4 jauni krievu puiši, vecas stalažas,
poļu putuplasts un līmes, sieti,dībeļi un apmetums arī, es parunājos ar zēniem, viņi visu ved paši ar busiņu no Polijas un sanāk viss komplekts uz pusi lētāk nekā pirkt LV, jo pie mums 10 starpnieki un visādi citi kāsēji.
Srādā par 4Ls/m2, nolīguši uz 10 dienām, jo līmei jāizžūst un tad var klāt virsū apmetumu, laika apstākļi ideāli, nav ne lietus ne karstas saules.
Izskatās ļoti smuki un strādā profesionāli, bez redzamiem sūdiem, protams rezultāts būs apskatāms, kad apmetums gatavs. Es neesmu profs, tikai amatieris, bet redzu būs kvalitatīvs rezultāts.

Re: Fasades siltinasanas izmaksas
Autors: Ambrosio ()
Datums: 19/09/2009 17:53

Daži novērojumi no manas kā klienta pieredzes:

* Lielāka cena negarantē labāku kvalitāti, BET... Par lielāku cenu ir lielāka iespēja atrast meistarus, kuri darbu izdara kvalitatīvāk.

* Ja esi atradis kādu meistaru, kurš savu darbu dara rūpīgi un kvalitatīvi un ar kuru esi ļoti apmierināts, tad apvaicājies, vai viņš var ieteikt kādu labu meistaru citiem darbiem, kas vēl jādara.

* Meistaram jāvar piedāvāt vairāki darbu izpildes varianti, nosaucot katra plusus un mīnusus. Tad klients var pieņemt galīgo lēmumu. Noteikti jāatrod neatkarīgs apstiprinājums meistara teiktajam (forums, literatūra, cits meistars). Parasti skatās tikai no cenas viedokļa, bet jāatceras, ka bieži vien tas, kas sākumā izmaksā lētāk, ilgtermiņā izmaksās dārgāk.

* Kaut kā ir sanācis, ka no tiem meistariem, kas nesmēķē, es visus atkal ņemtu darbam, ja būtu vēl kas jāceļ. No smēķētājiem - tikai daļu. Tas protams var būt tikai viens no kritērijiem - gan jau var trāpīties arī nesmēķētājs sūdabrālis :) Es to varētu pamatot tā - ja cilvēks neciena savu veselību, kāpēc viņam būtu jāciena darbs sveša labā, it sevišķi piņķerīgi sīkumi? Nesmēķētājs bieži vien "pīppauzes" vietā, turpina darbu. Tātad darbi iet raitāk uz priekšu.

* Kārtīgam meistaram jābūt saviem instrumentiem, kas nepieciešami sava pamatprofila darbu paveikšanai.

* Jāskatās, kas cenā ir ietverts. Man ir bijuši tādi izpildītāji, kuriem pasaki, kas vajadzīgs, viņi visu paši noorganizē (ar konkurētspējīgām cenām). Citi atkal nemāk plānot - te viņam šito atvest, te to, un tā katru dienu.

* Es kaut kā vairāk esmu bijis apmierināts ar latviešu meistaru darbu, it sevišķi sīkumos. Bija arī viens labs ukrainis. Es teiktu, ka ruskojazičnijiem (kuriem īsti nav savas tautības) ir vairāk raksturīgs taisīt uz "tjap, ļap", ka tik ātrāk darbs galā un nauda ķešā. Te gan der uzmanīties arī no padomju laika celntiekiem ar ilgu stāžu - kā tjap, ļap taisīja tad, tā turpināja visus šos gadus.

* Vislabākā, bet reizē arī riskantākā meistaru pārbaude ir ar lielu avansu :) Labam meistaram tas neradīs nekādas aizķeršanās darbu izpildes pabeigšanā, bet haltūristi notīsies vai sāks basņas sacerēt. Pielietoju tikai meistariem, ar kuriem līdz šim bija laba pieredze, lai varētu viņus ielikt / vai neielikt kategorijā - meistari, ar kuriem es gribēšu sadarboties nākotnē.

* Svarīga ir arī paša attieksme pret strādniekiem. Ja tu uzvedīsies labi kā pret normāliem cilvēkiem, tad arī viņiem var būt patīkamāk un vieglāk tavā labā strādāt. Attiecīgi nebūs negatīvo emociju, kas var atstāt iespaidu uz darbu kvalitāti.

P.S. Tā ir tīri mana pieredze un nevajag to attiecināt uz visiem gadījumiem :)

Re: Fasades siltinasanas izmaksas
Autors: Aldiss ()
Datums: 20/09/2009 20:15

pirms 2 nedēļām pabeidza -

5.5 Ls/kv.m par gatavu fasādi ar dekoratīvo apmetumu.siltināta ar akmensvati, BET 2 kārtās 50mm+50mm (pamīšus ar šuvju nobīdi).

Re: Fasades siltinasanas izmaksas
Autors: spk ()
Datums: 20/09/2009 22:36

5 Ls normāla cena šobrīd, veči normāli nostrādās, nekur nesteigsies. Pa 4 Ls protams arī paņems, bada laiki tomēr, bet nu tā kā steigsies. Aiz to arī tā kvalitāte tomēr staigā atkarībā no cenas.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **    **   ******   **        **     ** 
 **     **   **  **   **    **  **        **     ** 
 **           ****    **        **        **     ** 
 ********      **     **        **        **     ** 
 **     **     **     **        **         **   **  
 **     **     **     **    **  **          ** **   
  *******      **      ******   ********     ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727