UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Dzīvžogs
Autors: Extremlv ()
Datums: 17/09/2009 15:28

Tā nu ir sanācis, kad kādu laiku atpakaļ esmu kļuvis par zemes īpašnieku.
Ap zemesgabalu apliku sētu (imprignētie stabiņi un zaļais CINKOTAIS SIETS.) 60m no visa garuma iet gar ceļa malu un pārējais apkārt ir krūmājs. Vai kāds ir saskāries ar dzīvžoga stādīšanu. Ko ieteiktu. Man interesētu jūsu domas.
Itkā lētākās ir kaukāzenes, bet baigais darbs.
Jūsu varianti?

Re: Dzīvžogs
Autors: aaaa ()
Datums: 17/09/2009 15:40

Tikai ne aličus, parasti jau stāda tikai divus - vai nu vilkābeles vai fizokarpus. Vilkābele vislētākais no visiem, var pavairot ar spraudeņiem, bet stāds maksā ap latu. Stāda ik pa kādiem 70cm, un kad krūmeļi jau palielāki, jāsāk griezt. Tukšumus starp augiem aizpilda zemē ik pa kādiem 10cm sabakstot tos pašus pēc apgriešanas iegūstamos zaru galus. Pēc 3-4 gadiem jau būs tāda kā blīva siena, kur pat kaķim jāpiepūlas lai tiktu cauri. Vilkābelēm parasti ir ērkšķi, bet ir arī šķirnes bez ērkšķiem. Ir, pritams, citi varianti, bet tas viss būs krietni dārgāk.
Vispār jau ar dzīvžogu ir baigā ņemšanās - apdomā kārtīgi, vai to gribi.

Autors: Extremlv ()
Datums: 17/09/2009 15:55

Vai tad ir citi varianti izņemot gāzbetona/mūra u.c. sētu?
Man vecvecāku mājai ir apkārt kaukāzesnes. Zinu ko nozīmē griešana :(

Autors: aaaa ()
Datums: 17/09/2009 16:26

Netāliem kaimiņiem redzēju pie zaļā drāšu žoga piestiprinātus tos salmu paklājiņus. Caurredzamības nav, efekts ir panākts. Izskatās arī ne pārāk slikti. Vienīgi mūžs nav pārāk ilgs. Varot tos ar pernicu krāsot ilgākam mūžam.

Autors: ints45 ()
Datums: 17/09/2009 21:43

aaaa droši vien domājis niedru paklājiņus.

par tēmu [www.galantus.lv]

Autors: Aldiss ()
Datums: 20/09/2009 20:24

es vēl neesmu izšķīries starp liepām vai eglēm dzīvžogā.

ja kādam ir pieredze ar kādu no minētajām - dodiet ziņu kā ieaug un cik ātri aug.

Autors: Vienstāvs ()
Datums: 20/09/2009 20:37

Kā izskatās savulaik cirptu, bet vēlāk nokaltušu egļu dzīvžogi, joprojām var redzēt gar šosejām; tāpat pilsētā var redzēt daudzreiz mūžā cirptas liepas, tie nav ne koki, ne krūmi, tas ir manifests cilvēka uzvarai pār dabu.

Autors: ints45 ()
Datums: 20/09/2009 21:14

Par liepām. Es no savas bērnības atceros, kā MRS vīri ar Fiskaru ielika izraktās bedrēs liepu baļķus, tā ap 3m garus un 40 cm diametrā. Kā mums paskaidroja - tie bija domāti veļas žāvēšanai, taču vēlāk tie sazaļoja un auga kā cirptās liepas.

Autors: Exis ()
Datums: 21/09/2009 08:28

Nesaprotu. Kādā veidā stabi var sazaļot?

Autors: Vienstāvs ()
Datums: 21/09/2009 08:39

Agrāk domāju, ka ieaugt mēdz tikai kārkla spraudeņi. Bet nesen ievēroju zaru ar lapām uz bērza mietiņa, ar kuru pret zvēriem bija apspraudīts ķirsītis.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  **    **        **  **      **  **     ** 
 **  **  **  ** ** **        **  **  **  **  ** *** ** 
 **  **  **  **  ****  **    **  **  **  **  **     ** 
 **  **  **  **   ***  **    **  **  **  **  **     ** 
  ***  ***   **    **   ******    ***  ***   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727