UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 2 no 2
Re: karkasa majas siltināšana
Autors:
Zigurds T
()
Datums: 14/01/2010 14:30
Būvniecības treknajos laikos daudz ciematos tika uzbūvētas koka karkasu un koka karkasa paneļu mājas ar sienas biezumu 150mm (siltinātas ar vati un apšūtas no ārpuses ar OSB, bet no iekšpuses tvaika plēve un reģipsis), kuras vēl no ārpuses pēc māju montāžas tika siltināts ar 50mm putupolistirolu plus dekoratīvo apmetums vai saidings. Un kuru tehniskos risinājumus apstiprinājuši būvkonstruktori un arhitekti. Cik es pats esmu redzējis mitruma režīmu aprēķinus šadu ēku konstrukcijām, ziemas periodā uzkrātais kondensāts (uz tāds ziemas sezonā radīsies) uz putupolistirola un OSB slāņu robežas it kā izžūstot vasaras periodā. Bet risks tomēr pastāv, it īpaši, ja tvaika izolācija no telpu iekšpuses nav 100% hermētiska.
Lai arī pat aprēķini uzrāda, ka teorētiski tas ir iespējams, koka konstrukcijas no ārpuses siltumizolēt ar neelpojosiem materiāliem, nav prātīgi.
Lai arī pat aprēķini uzrāda, ka teorētiski tas ir iespējams, koka konstrukcijas no ārpuses siltumizolēt ar neelpojosiem materiāliem, nav prātīgi.
Autors:
tehnologs
()
Datums: 14/01/2010 21:57
Ar 50mm putupolistirolu visdrīzāk parādīsies kondensāts, jo līmes un OSB kārtas nesasniegs vajadzīgo temperatūru. Piedāvāju izskatīt variantu ar 100mm putupolistirolu, vai vismaz 80mm, ja nevar atļauties vati. Siltināt ar puķiku vispār drīkst, tas arī "elpo", bet daudz sliktāk, kā vate. Līmējot puķiku, nedrīkst piepildīt šuves ar putām vai līmi, jo tieši caur šuvēm notiek 80% difūzijas. Apdarei iesaku izmantot minerālo dekoratīvo apmetumu un silikāta krāsu - tas ir lētākais variants.
Nevajag vienkāršot fasādes siltināšanas tehnoloģijas - pielāgo tās!
Autors:
eko
()
Datums: 15/01/2010 10:17
Autors:
loyola
()
Datums: 15/01/2010 12:06
Mums ir vienīgais pluss, ka ir maza telpa ar labu ventilāciju un gaiss ir ļoti sauss. Bet minuss ir tas, ka apkūre nav pastavīga - pečku kurinām. Man liekas ka kondensāts var rasties arī pašlaik (jo dažreiz temperatūras svarstības ir ļoti lielas) - uz āreja OSB slaņa, bet pārbaudīt negribas. Un teorētiski - ja viņš tagad ir, viņam jābut uz OSB iekšienes. Ja pielimēšu putuplastu - viņš pārvietosies un būs no ārienes? Tā, tīri teorētiski..
un paldies visiem, kas atbildēja. Es kadreiz jautāju mūsu inžinierim, bet viņš tikai atbildēja, ka man kauns ka es to nezīnu :))
un paldies visiem, kas atbildēja. Es kadreiz jautāju mūsu inžinierim, bet viņš tikai atbildēja, ka man kauns ka es to nezīnu :))
Autors:
tehnologs
()
Datums: 15/01/2010 12:23
Teorētiski tā arī ir - rasas punkts pārvietojas tālāk uz āru attiecīgi konstrukcijas temperatūrai. Labāk jau ir, lai rasas punkts būtu ārpus pamatkonstrukcijas. Bet pastāv risks, ka veidojoties starp OSB un putupolistirolu, mitrums var ietekmēt līmjavas saķeri ar OSB. Tāpēc tiešām iesaku atrast iespēju uzlikt biezāku siltumizolāciju. Puķiks jau tagad lēti maksā, par 20Ls/m3 var mēģināt dabūt
Autors:
rbb
()
Datums: 28/01/2010 10:31
Veiciet mājas savus novērojumus (caurvējš, pūš rozetes vai stūri un tt), ja tā ir- tad vienkārsi nav telpas blīvas un ir laba ventilācija.
Autors:
andisk26
()
Datums: 28/01/2010 12:09
Kāds varētu būt risinājums ja gar kājlīstēm nāk iekšā augstais gaiss ? Problemātiskā vieta kur saskarās pamati ar sienu, kā savienot šo vietu ja pamati nosiltināti ar puķiku un sienas no ārpuses fibrolīts kuram pa virsu vēja plēve, un pa virsu apdares dēlis.
Autors:
rbb
()
Datums: 29/01/2010 09:13
Kāds varētu būt risinājums ja gar kājlīstēm nāk iekšā augstais gaiss ? Problemātiskā vieta kur saskarās pamati ar sienu, kā savienot šo vietu ja pamati nosiltināti ar puķiku un sienas no ārpuses fibrolīts kuram pa virsu vēja plēve, un pa virsu apdares dēlis.
Tur kur nāk kustīgs gaiss-to var risinat vinkāršā ceļā, sarešģītāk ir ar dažādiem mezgliem. Var izmantot putas, bet tas būs īslaicīgi.
Apskatiet [www.rbb.lv]
kā pareizi iestrādāt logo.
Tur kur nāk kustīgs gaiss-to var risinat vinkāršā ceļā, sarešģītāk ir ar dažādiem mezgliem. Var izmantot putas, bet tas būs īslaicīgi.
Apskatiet [www.rbb.lv]
kā pareizi iestrādāt logo.
Re: karkasa majas apdare ar PVC deeliisiem
Autors:
laimoniss68
()
Datums: 05/03/2010 13:29
Pastaastie kaa pareizi uzklaat PVC deeliisus uz OSB plaaksneem.Uz aarsienaam. 05.03.2010. paldies.
Autors:
khe
()
Datums: 05/03/2010 22:13
Kāds vispār speciem viedoklis par OSB ārpusē. loyola uztraucas, ka siltinot no ārpuses ar putiku kondensāts netiks laukā. Ja parezi saprotu, tad ārpusē vatei ir pretvēja plēve. Starp OSB un to pretvēja plēvi vajadzētu būt spraugai, kas lēni vēdinās, nesot ārā to mitrumu. Ja uzliek to putiku uz OSB, tad diez kāda siltināšana nesanāk, jo tā sprauga tik un tā vēdinās. Ari kondensātam tur nevajadzētu krāties. Ja tā sprauga tur nav(vai nav vēdināma-ar gaisa ieplūdes iespēju apakšā un izplūdi augšā), tad ari jautājums speciem - cik labi mitrums tiek cauri OSB(un kādai OSB, jo daža laba gadu stāv uz jumta bez seguma).
Pats noņemtu nost to OSB, noņemtu starplīstes(veco vējplēvi droši vien atstātu), uzsistu perpendikulāri stāvbūves karkasam koka latojumu(5cm),ieklātustarpās 5cm vati, vēlreiz latojumu(vertikāli), atkal starpās 5cm vati, pretvēja plēvi, starplīstes, atpakaļ OSB un virsū kaut vai linoleju:)
25cm pakojums sienā-ideāli(protams, ja vispār patīk dzīvot plēvēs)
Pats noņemtu nost to OSB, noņemtu starplīstes(veco vējplēvi droši vien atstātu), uzsistu perpendikulāri stāvbūves karkasam koka latojumu(5cm),ieklātustarpās 5cm vati, vēlreiz latojumu(vertikāli), atkal starpās 5cm vati, pretvēja plēvi, starplīstes, atpakaļ OSB un virsū kaut vai linoleju:)
25cm pakojums sienā-ideāli(protams, ja vispār patīk dzīvot plēvēs)
Pašreizējā: 2 no 2