UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Vajadzīgs padoms lētai mājas nosiltināšanai!
Autors:
Meitux
()
Datums: 10/04/2010 13:35
To>Ivars Brinkmanis: Paldies par atsaucību un interesantajiem padomiem. Patiesībā man sākotnēji tā doma bija sekojoša: smalcināt salmus (sienu) vai citus pildmateriālus un jaukt tos klāt pie cementa/smilšu vai grants maisījuma, tā veidojot masu, kuru pildīt veidņos, lai tā iegūtu tādus kā ķieģeļus, kā blokus, ar kuriem tad arī siltināt ārsienu (apmūrējot). Tīra siena izmantošana man jau sākotnēji nepatika tieši ugunsdrošības dēļ. Par iespēju veidot "sendviču" (taisīt karkasu, kurā bērt iekšā smalcinātus salmus/sienu) arī nedomāju, jo tāds pildījums ir ik pa laikam jāmaina, lai nepel un nepūst.
Galvenā problēma ir esošo ārsienu nespēja turēt smagu apmūrējumu. Galu galā to pat tik "blonda" būtne kā es saprot - tam blokam/ķieģelim uz kaut kā ir jāturas :) Viens variants varētu būt pamati, bet mans mājoklītis balstās uz diviem pārseguma blokiem un stūri atbalstīti uz betona brotakmeņu kājām. Faktiski sanāk, ka māja ir uz "pāļiem".
Galvenā problēma ir esošo ārsienu nespēja turēt smagu apmūrējumu. Galu galā to pat tik "blonda" būtne kā es saprot - tam blokam/ķieģelim uz kaut kā ir jāturas :) Viens variants varētu būt pamati, bet mans mājoklītis balstās uz diviem pārseguma blokiem un stūri atbalstīti uz betona brotakmeņu kājām. Faktiski sanāk, ka māja ir uz "pāļiem".
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
()
Datums: 12/04/2010 11:13
Tikai lūdzu organiskiem materiāliem izmanto kaļķu javu, kur cementa daudzums nedrīkstētu pārsniegt 10..15% masas. Cements izsauc trupi organikā.
Autors:
Meitux
()
Datums: 14/04/2010 00:17
To>Ivars Brinkmanis
Paldies! Kādas tad būtu ieteicamās proporcijas masai? Cements 10-15%, smalcināts siens/salmi droši vien apmēram tikpat ~15%... Man sanāk 30%. Pārējie 70% grants, smiltis vai kā?
Paldies! Kādas tad būtu ieteicamās proporcijas masai? Cements 10-15%, smalcināts siens/salmi droši vien apmēram tikpat ~15%... Man sanāk 30%. Pārējie 70% grants, smiltis vai kā?
Autors:
()
Datums: 14/04/2010 12:10
Apraksts jaukumam bija iepriekš. Ja tu vēlies taisīt blokus veidņos, tad jāievēro, ka aizpildījums - salmi ir elastīgs materiāls un lai tas iestrādāts formā nemainītu apjomu - neceltos, tas jānoslogo līdzīgi kā skābējot kāpostus - uzliek dēli un laukakmeni.
Cements domāts 10..15% no kaļķa daudzuma.
Jaukšana parastai javai ir tilpuma attiecībās 3..4daļas grants pret 1.daļu kaļķa, tad gaidāmais javas stiprums līdz 10kg/cm2. Taču salmu betonam droši vien stiprums nepārsniegs 3..4kg/cm2, tā kā bloki vien derēs pašsvara uzņemšanai un apmetumam.
Cements domāts 10..15% no kaļķa daudzuma.
Jaukšana parastai javai ir tilpuma attiecībās 3..4daļas grants pret 1.daļu kaļķa, tad gaidāmais javas stiprums līdz 10kg/cm2. Taču salmu betonam droši vien stiprums nepārsniegs 3..4kg/cm2, tā kā bloki vien derēs pašsvara uzņemšanai un apmetumam.
Autors:
Meitux
()
Datums: 14/04/2010 13:12
To>Ivars Brinkmanis
Super! Milzīgs paldies! Tiesa gan ar to slogošanu būs maķenīt vienkāršāk... ;) gan jau rokas nenolūzīs, ja salmus sasmalcināšu. Galu galā, var jau arī no kaimiņiem aizņemties smalcinātāju. Kā kārtīgai blondīnei, man šķiet, ka tā masa sanāks vienmērīgāka un bloki akurātāki.
Tagad galvenais neatrisinātais jautājums ir karkass un ieteicamais bloku lielums.
Jūsu padomi ir patiešām nenovērtējami! Paldies par atsaucību!
Super! Milzīgs paldies! Tiesa gan ar to slogošanu būs maķenīt vienkāršāk... ;) gan jau rokas nenolūzīs, ja salmus sasmalcināšu. Galu galā, var jau arī no kaimiņiem aizņemties smalcinātāju. Kā kārtīgai blondīnei, man šķiet, ka tā masa sanāks vienmērīgāka un bloki akurātāki.
Tagad galvenais neatrisinātais jautājums ir karkass un ieteicamais bloku lielums.
Jūsu padomi ir patiešām nenovērtējami! Paldies par atsaucību!
Autors:
Bobo
()
Datums: 29/10/2011 23:45
Varbūt ar;ī kāds var nosaukt precīzu fibrolīta ''recepti"'... ?
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 30/10/2011 08:12
1) Es ņemtu vērā Ivara Brinkmaņa komentāru 12/04/2010 11:13, un tādam sastāvam Tu gatavu recepti nedabūsi;
2) ir skaidrs, ka, izgatavojot mājas apstākļos (bez kratīšanas un spiediena), piemēram, keramzītbetonu, saistvielu vajadzēs vairāk un materiāla īpašības būs sliktākas.
2) ir skaidrs, ka, izgatavojot mājas apstākļos (bez kratīšanas un spiediena), piemēram, keramzītbetonu, saistvielu vajadzēs vairāk un materiāla īpašības būs sliktākas.
Autors:
m.
()
Datums: 30/10/2011 08:54
Man liekas labaak ir uzlikt vinjai karkasu un siltinajumu karkasaa. Jaskataas kaa vinja ir buveta, jo tai majinjai jau ir finala apdare. Starp pashu majinju un jauno karkasu nevajadzetu but gaisa spraugaaam. Sanaak gandriz no jauna uzbuveet maju. :]
Buvet vai gadat materialus var pa etapiem
Buvet vai gadat materialus var pa etapiem
Autors:
()
Datums: 30/10/2011 15:03
tas BOBO... fibrolīts, kādu to pazīstam no Jelgavas būvmateriālu kombināta vai plātnes 'Cetris'..'A platne', kuru ražo čehi vai slovāki ir produkts, kas tiek saspiests vai valcēts speciālās presēs un gatavināts autoklāvos - tvaika spiediena konteineros. Mājas apstākļos var jau sajaukt zāģu skaidas ar cementu - tie ir fibrolīta pamatmateriāli, bet diezin vai varēs iegūt materiālu ar VIENDABĪGĀM īpašībām.
Autors:
Didims
()
Datums: 30/10/2011 20:57
Fibrolīta skaidām ir speciāla forma - garas, šauras strēmeles un pirms iestrādes tās ir piesūcinātas ar antiseptiku.
Pašreizējā: 2 no 3