UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Vai varu paaugstinat zogu?
Autors: anakins ()
Datums: 10/04/2010 00:45

Es gribetu savai setai nomainit zogu!

Vecais zogs ir 1,10 m augsts bet jauno es gribu 1,50 m augstu.

Vai es varu drosi taisit augstaku zogu vai man ari ir jaiesniedz kaut kads pieprasijums kaut kur?

Ludzu palidziet kads jo es tagad neko nesaprotu vai man kadam ir jaatskaitas ka paaugstinu savu zogu vai nav un varu brivi paaugstinat zogu???????????????

Re: Vai varu paaugstinat zogu?
Autors: aaaa ()
Datums: 10/04/2010 10:34

Parasti standarta žoga augstums gandrīz visur ir 1.6m, augstāku itkā nedrīkst būvēt, bet nu vismaz man pagasta apbūves noteikumos ir teikts, ka nulles punktu mēra no ielas seguma virsmas. Tā kā manā gadījumā, piemēram, ceļš ir krietni augstāks uzbērts, tad bez problēmām varētu uzlikt 2m garus žoga dēļus un vienalga viss būtu likumīgi. 1.5m vari mierīgi likt un pat pēc likuma tev nevienam un nekur nav jāatskaitās un nekādi papīri nav jākārto, jo tas skaitās žoga remonts un nevis jauna žoga ierīkošana.

Autors: z ()
Datums: 10/04/2010 21:18

nu nebūs gan, ka var likt žogu pēc saviem ieskatiem, ja nu vienīgi tās statuss nav lauku viensēta...
Jebkurai citai apbūvei viss būs atkarīgs no objekta atrašanās vietas attiecībā pret ielu vai ceļu un vietējās pašvaldības Apbūves noteikumiem. Manai mājai vietējā pašvaldība ir noteikusi ne tikai izmantojamo materiālu un caurredzamību, bet pat krāsu.(māja atrodas privātmāju apbūves rajonā ar ierobežotu māju augstumu divu ielu krustojumā)

Autors: aaaa ()
Datums: 10/04/2010 21:30

Zemāk par 1.5m nav nekur un caurredzamība parasti 60% (šķirba starp dēļiem apmēram puse no dēļa platuma) attiecas tikai uz mājām, kas atrodas krustojumā. Bet tas viss attiecas uz jauniem žogiem, pie veciem, kas tiek remontēti neviens nekasīsies.
Un vispār tas ir viens liels cirks, jo, braucot pa salu tiltu uz Jūrmalas pusi tur tajā posmā ir daži tādi žogi, un jau gadu desmitus, pie tam tik redzamā vietā, ka visi tie noteikumi kaut kādā pļavā pie meža liekas absurdi līdz smieklīgumam. Pat ievērojot tos visus noteikumus katram tas žogs ir pilnīgi citādāks un tāpat viss izskatās raibs kā dzeņa vēders un absolūti nesaderīgs. Atkal viena lieta, ko varētu mierīgi atstāt cilvēku ziņā - lai taču taisa kādu to žogu grib un viss.

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 12/04/2010 11:11

Aiz žoga uz robežas izveido drāšu sietu 3..5m augstumā un apaudzē ar Pieclapu mežvīna stādiem.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **  **  **   **   **   **     **  **        **     ** 
 **  **  **    ** **    **     **  **        **        
 **  **  **    ** **    **     **  **        **     ** 
 **  **  **   **   **   **     **  **        **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727