UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
lapenes lakošana/beicēšana
Autors:
lapenieks
()
Datums: 14/05/2010 20:26
Sveiki, tātad taisos celt lapeni. Viss ir jau oki doki, bet ir viena problēma. Ar ko lai beicē vai lako. Visi slavē pinotex, vai tas ir labākais un ja jā tad tieši kādu. Negribētos melnu vai tumši brūnu bet lai ir kautkas uz gaišo toni. Vai arī to pinotex var tonēt? Jo par šo tēmu nav nekādas sajēgas. Paldies jau iepriekš,
Re: lapenes lakošana/beicēšana
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 14/05/2010 22:26
Vai pārklājamais koks jau ir izžuvis?
Autors:
lapenieks
()
Datums: 14/05/2010 23:19
Jā ir ižuvis.
Autors:
lapenieks
()
Datums: 14/05/2010 23:22
Īstenībā es vēl nēsmu nopircis tos kokmateriālus, bed doma ir pirkt izžuvušu, vai arī ir kādi citi ieteikumi?
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 15/05/2010 08:41
Dažādi foruma dalībnieki Tev ieteiktu dažādi.
Pats reti esmu pircis žāvētus (un pat tad viņi mēdz stāvēt neapsegtā grēdā zem debess).
Esi dzejnieks - lako ar neko ("latvju pelēko"):
a) pirmajos gados;
b) vienmēr.
[www.building.lv]
Ja tomēr ļoti gribi:
a) meklē foruma vēsturē "Falu Rodfarg";
b) taisi pats (dzelzs vitriolu varot dabūt agroķīmijās un Relikā);
[www.apollo.lv]
c) pamēģini Capadur Twinproof (man ir aizdoma, ka varētu rullēt, jo ir vismaz daļēji mitrumcaurlaidīgs
Pats reti esmu pircis žāvētus (un pat tad viņi mēdz stāvēt neapsegtā grēdā zem debess).
Esi dzejnieks - lako ar neko ("latvju pelēko"):
a) pirmajos gados;
b) vienmēr.
[www.building.lv]
Ja tomēr ļoti gribi:
a) meklē foruma vēsturē "Falu Rodfarg";
b) taisi pats (dzelzs vitriolu varot dabūt agroķīmijās un Relikā);
[www.apollo.lv]
c) pamēģini Capadur Twinproof (man ir aizdoma, ka varētu rullēt, jo ir vismaz daļēji mitrumcaurlaidīgs
Autors:
ibm
()
Datums: 18/05/2010 12:08
Pinotex-i, protams, ir visādos toņos, tikai pieredze liecina, ka tie veido plēvīti, kura ar laiku mēdz nolobīties. Tādā gadījumā koks pirms atkārtotas apstrādes ar Pinotex (intervāls atkarīgs no laika apstākļiem u.c.) mehāniski jāapstrādā. Es neesmu nekāds eksperts, tikai pats šo to esmu darījis, taču iepriekšminēto viedokli esmu dzirdējis ne reizi vien.
Nesen uzslējām dārza mājiņu no egles frēzbaļķiem. Ņemot vērā iepriekšējo tekstu un amatnieku padomus, šoreiz izšķīros par lineļļas pernicu, kas, atjaukta ar darvu, veido gan mitruma aizsargslāni, gan antiseptisku efektu, turklāt kokā iesūcas kā švammē un plēvīti neveido. Tādā veidā es varu atkārtoti pēc, teiksim 2 gadiem (vai cik atkarībā no "izdegšanas", jo māja stāv klajā vietā) varu atkārtoti smērēt virsū to pašu, nekasot nost vecu atlobījušos plēvi.
Aprunājos arī ar pārdevējiem būvmateriālu bodēs un paliku pie varianta - tomēr izmantot dabīgo lineļļas pernicu, kuru pēc meistaru ieteikuma pirku "Iecavniekā" (www.iecavnieks.lv). Vienīgā neērtība, ka veikals strādā tikai darbdienās no 9 līdz 15 un jābrauc uz Iecavu. Viņiem ir aģents, kas preci pieved, bet, tā kā viņiem pieejami dažādas pakāpes darvas tonējumi, tad tomēr izvēlējos braukt uz vietas, uzpindzelēt uz koka paraudziņa un izvēlēties.
P.S. Šī NAV nekāda reklāma, man to ieteica meistari, kas mājiņu slēja kopā, bez tam es burtiski pirms 2 dienām to pernicu atvedu un grasos klāt šajās dienās virsū :)
Nesen uzslējām dārza mājiņu no egles frēzbaļķiem. Ņemot vērā iepriekšējo tekstu un amatnieku padomus, šoreiz izšķīros par lineļļas pernicu, kas, atjaukta ar darvu, veido gan mitruma aizsargslāni, gan antiseptisku efektu, turklāt kokā iesūcas kā švammē un plēvīti neveido. Tādā veidā es varu atkārtoti pēc, teiksim 2 gadiem (vai cik atkarībā no "izdegšanas", jo māja stāv klajā vietā) varu atkārtoti smērēt virsū to pašu, nekasot nost vecu atlobījušos plēvi.
Aprunājos arī ar pārdevējiem būvmateriālu bodēs un paliku pie varianta - tomēr izmantot dabīgo lineļļas pernicu, kuru pēc meistaru ieteikuma pirku "Iecavniekā" (www.iecavnieks.lv). Vienīgā neērtība, ka veikals strādā tikai darbdienās no 9 līdz 15 un jābrauc uz Iecavu. Viņiem ir aģents, kas preci pieved, bet, tā kā viņiem pieejami dažādas pakāpes darvas tonējumi, tad tomēr izvēlējos braukt uz vietas, uzpindzelēt uz koka paraudziņa un izvēlēties.
P.S. Šī NAV nekāda reklāma, man to ieteica meistari, kas mājiņu slēja kopā, bez tam es burtiski pirms 2 dienām to pernicu atvedu un grasos klāt šajās dienās virsū :)
Autors:
ibm
()
Datums: 18/05/2010 12:13
P.P.S. Katram gadījumam jāatceras, ka LINEĻĻA un lineļļas PERNICA ir atšķirīgas lietas; es pats arī uzreiz nesapratu. Ja apstrādā koku ar tīru lineļļu, ar laiku veidojas sēnīšu pleķi (par to jau te forumā ir bijis rakstīts). Pernica tomēr satur attiecīgās piedevas un savukārt darva darbojas kā antiseptiķis un UV aizsargs. Kad runāju ar Iecavnieka tehnologu, man piemēra pēc minēja koka mājiņas Norvēģijā, - tās taču galīgi melnas un tumši brūnas, tobiš, ar pamatīgu darvojuma piedevu. Un tas galvenokārt saistīts ar ilglaicīgu noturību pret skarbo klimatu. Nu, kaukā tā.....
Autors:
khe
()
Datums: 19/05/2010 00:23
Ja nekļūdos, tad Ungurmuižas jumta dēlīšus mērca vārošā grāpī, kur vārījās lineļļa, koka darva(estiņi laikam ražo) un krāsai dzelzs suriks(Fe2O3 laikam). Gan jau var pievārīt kādu fungicīdu klāt tai lineļļai, jo lineļļa labāk iesūcas, kokā kā pernica. Pernica vulgaris jau ir spiedienā vārīta lineļļa un bez piedevām smuki pelē tāpat.
Autors:
aae
()
Datums: 19/05/2010 09:12
ibm - Pinotexam ir arī eļļas, kuras točno nost nelobās. Eļļām toņu izvēle gan ir stipri mazāka nekā "parastajam" pinotexam.