UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
Esošu pamatu siltināsana
Autors:
Alvisss
()
Datums: 21/06/2010 09:47
Kāds būtu optimālais pamatu siltināšanas dziļums jau esošai ēkai. Ir doma, likt kādus 40cm zem zemes. Dziļāk rakties nevēlos. Vai būs ok? Jebšu tomēr šādi 40cm zem zemes ir bezjēdzīgi, t.i. vai nu līdz sasalšanas robežai kas ir ~1m vai vispār var nelikt, jo mazāk nav jēgas.
Re: Esošu pamatu siltināsana
Autors:
:-/
()
Datums: 21/06/2010 10:11
Manuprāt siltināt 40cm dziļumā ir jēga. Vislielākā jēga ir no virszemes daļas siltināšanas.
Autors:
Alvisss
()
Datums: 21/06/2010 11:04
Nu jā, doma ir siltināt visu virszemes daļu un apmēram 40cm dziļumā.
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 21/06/2010 12:28
Siltumā ziņā jēga būtu pat dažiem cm, un, jo dziļāk, jo lielāka.
Es gan nezinu, vai tiešām nekas slikts nenotiek ar zemē ierakta putoplasta kanti, zem kuras sasalst piebriestoša grunts tipa slapjš māls...
Es gan nezinu, vai tiešām nekas slikts nenotiek ar zemē ierakta putoplasta kanti, zem kuras sasalst piebriestoša grunts tipa slapjš māls...
Autors:
Alvisss
()
Datums: 21/06/2010 13:25
kaut kur tiku lasijis, ka lietu verst uz labu var ar to, ka putuplastam zemzemes malu nogriez lenki, veidojot tadu ka skautni aiz kuras nevar aizkerties.
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 21/06/2010 13:56
Ja apaksā vēl pienaglotu vismaz 1 mm biezu polietilēna plēvi tipa:
[www.failiem.lv]
Varbūt tādu vai līdzīgu aizsargslāni jāturpina līdz pat grunts augšai vai pat virspusē...
[www.failiem.lv]
Varbūt tādu vai līdzīgu aizsargslāni jāturpina līdz pat grunts augšai vai pat virspusē...
Autors:
khe
()
Datums: 22/06/2010 09:01
Ieliec blakus tam siltinājumam horizontālu 25-30cm platu putiku, ar nelielu slīpumunost no mājas. Diez vai tad izsals zem tās kantes. Vēl zem kantes var papūst tādu čaganu putu slāni, kuru sals(ja arī tiktu tik tālu) varētu mīcīt. Man riņķī mājai ir apm 15-20cmdziļumā(vienā stūrī pat 5cm) un jau 5g nekas nav manāms. Tikai ir smilts grunts.