UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Ko klāt uz Pinotec Ultra?
Autors: Didzisp ()
Datums: 30/06/2010 15:59

Dabīga lineļļa arī nav nekas labs, jo tā ir organiska viela, kura "garšo" daudziem mikroorganismiem. Ne jau es to izdomāju, bet profesionāli guļbūvju cirteji. Lineļļa tagad lielā modē, bet neviens tak nevar parādīt to pašu guļbūvi kura būtu kaut desmi gadus ar lineļļu saglabāta. Nu nav nopietni pec gadiem trim četriem pārkrāsot. Tas ātri "pāriet" un beigās visas ēkas iegūst Latvijas pelēko toni:).

Autors: LaurisV ()
Datums: 30/06/2010 16:41

Lietotājs, tāpat zināms arī kā "dalibnieks" un "Andrejs1" jau nu varētu paklusēt, vai arī pārvākties uz sadaļu sludinājumi, kur varētu turpināt reklamēt savu iemīļoto timbercentre, kas ir arī linsēklu eļļas izplatītājs.

Autors: khe ()
Datums: 30/06/2010 23:17

Zviedru laika guļbūves-vismaz Ungurmuiža(laikam arī nordeķu muiža) būvetas no gadiem atsveķotās priedes un ārsienas piesūcinātas ar dabīgu linēļu, kuras kārta, vietām pirms restaurācijas, bija vienigā no baļķa palikusi vesala. Man trāpijās paložņāt pa Ungurmuižu restaurācijas laikā - tur strādāja forši dzēki, kas laipni ļāva visur izstaigāt un palūrēt, un vēl pastāstīja šo, to. Ļoti stingri nosacījumi tur bij, lai no zviedriem naudu dabūtu. Pat hidroizolācija no tāsīm bij jāatjauno, caurumi tapām ar rokām jāurbj utt. Varēja aptaustīt to baļķa ārējo kārtiņu, kas, dēļ caurā jumta u.c. šaizēm, mērcējoties bija palikusi vesala. Gan jau bērza darva arī bija klāt. Jumta dēlīšus šie vārija lielos grāpjos ar lineļļu, bērza darvu un pigmentu. Ja nebutu taustījis to drēbi, tad ticētu teiktajam, ka organiskais ir tas, kas noārdas pirmais. Realitāte ir tāda, ka, piem, pinoteks ir čau jau pēc 4,5,6,7 gadiem, bet 250 gadus veca lineļļas kārtiņa(gan jau atjaunota ne reizi vien)saglabājas pēdējā no baļķa. Tik kur tie vecie amata un sastāvu zinātāji - bedrēs ar visām savām zempūra svecēm...

Autors: Vienstāvs ()
Datums: 30/06/2010 23:26

Ejot kājām gar jūrmalu un vērojot krastā izmestos kokus un zvejnieku būdas, palika iespaids, ka, neskatoties uz laikam taču krietni lielāko mitrumu, trupes sēnes uz jūrmalas kokiem tomēr īsti nemīl augt. Domās skaidroju to ar sāli, kas taču arī lido pa turienes gaisu...

Autors: lietotājs2 ()
Datums: 01/07/2010 14:48

LaurisV pats to varētu izdarīt, ko ieteici man.
Zinu par koku un tā apdari pietiekami, tāpēc arī piedalos diskusijā un iesaku labu produktu.

Piekrītu- tīru lineļļu klāt āra fasādēm nav ieteicams. Tāpēc ir lineļļai piemaisījumi ( darva, pigments, saistvielas, kas dod maksimāli labu aizsardzību.
Varat apskatīt ēkas, kas kādreiz eļļotas ar lineļļas-darvas krāsu- sapratīsiet par ko runāju!

Autors: Viesturs470 ()
Datums: 01/07/2010 16:55

Mana pieredze ir šekojoša:
1.Sēta likta 1999 gadā vairogi no zem spiediena inprignētiem kokmateriāliem (Jauda koks), pēc tam pārklāta ar Pinotex BASE un pēcāk ar tonētu Ultra līdz šim neesmu manījis nekādas atlobīšanās pazīmes, šeta vietām ir zem lieliem kokiem kur saule reti uzspīd un tajās vietās noaugusi ar ar zaļu sūnu, bet ir vietas kur tā visu laiku ir saulē, lietū, vējā;
2.Tai pat laikā kad taisīju sētu atjaunoju lauku mājas uzrakstu plāksnītes, kas pirms tam bija jau n-tos gadus stāvējušas un kraša uzrakstu vairs nevarēja salasīt. Ņēmu vecās koka plāksnītes, kas bija redzami saulē izdēdējušas (izskatījās ka tās bija no lapu koka) noslīpēju ar smilšpaīru un tāpat nokrāšoju ar BASE un pēc tam to pašu tonēto ULTRA, joprojām stāv kā stāvējušas !

Esmu dzirdējis, ka kokam ir svarīgi trāpīt pareizajā krāšošanas laikā - pavasarī koksnes poras eset aizvērušās un tāpēc krāsA pietiekami neuzsūcas un nesķeras, labāk krāsot rudenī !

Autors: ibm ()
Datums: 02/07/2010 10:31

Pievienojos visiem, kas raksta par negtīvo pieredzi ar Pinotex, bet gribu pateikt pāris teikumu par lineļļu. Es gan jau citā topikā stāstīju....
Tātad, nereklamēju neko un nestrādāju saistītā nozarē, tā ir tikai un vienīgi mana pieredze, bet protams, no citu ieteikumiem, - kā gan citādi uzzinātu....

Nesaku, ka Pinotex ir slikta manta, taču arī mana pieredze ir ar plēvīti un visu to, ko jau rakstīja citi. Pavasarī uzcēlām mazu dārza mājiņu ar malkas šķūni un, tā kā mājiņa ir no frēzbaļķiem, gribējās to saglabāt iespējami dabiskā skatā. Māja stāv visai klajā laukā (netālu no lidostas) un ir pakļauta visam - saulei, vējam, lietum utt.

Tad lūk, veči, kas būvēja, arī silti ieteica lineļļas PERNICU AR DARVAS PIEDEVU. Tieši tāpēc - tā nav tīra lineļļa, kurai tiešām ar laiku metas sēnītes un tā tiešām garšo dažādiem kukaiņiem.
Izlaižot liriku, man tie būvnieki ieteica "Iecavnieku", kur arī aizbraucu, izrunājos ar tehnologiem, sapratu, ko un cik man vajag, tagad esmu 2 kārtās visu apstrādājis un ceru, ka turēs kādu laiku :) Protams, personīgi es vēl nezinu, cik un kā tas viss turēs, bet galvenais, ka pernica NEVEIDO PLĒVI, koks to uzsūc kā švamme. Kā man skaidroja tehnologi, tad pernicas piedevas un darva kalpo gan kā antiseptiķis, gan aizsargā pret UV. Pie kam, jo vairāk darvas, jo, protams, labāk pasargā no UV, taču, protams, tonis ir tumšāks.
Domāju, ka tas nav nekāds fufelis, jo, piemēram, Norvēģijā tik ļoti ievērojamās tumši brūnās un melnās koka mājiņas neesot nekas cits, kā tā pati linu pernica, vienkārši viņi dēļ skarbā laika liek klāt daudz darvas. Nu, bet viņiem tās koka mājas arī stāv N gadus.

Vienīgi, ja koks jau ir piesūcināts ar Pinotex, tad, visticamāk, būs jāiegulda ievērojams darbs un visa atlobījusies plēve un, iespējams, arī koka virskārta, jānoslīpē nost.

Lineļļu Latvijā nemaz tik daudzi nespiež, tāpēc, protams, izvēle nav liela. Pie reizes uzzināju, ka lielveikalos vismaz pašlaik pieejamā LINEĻĻA tomēr ir uz oksola/vaitspirta bāzes un paši pārdevēji man ieteica atklātā vidē stāvošai mājiņai tomēr ņemt dabīgo :)

Autors: Vienstāvs ()
Datums: 02/07/2010 11:28

Vai šo grunti kāds ir mēģinājis:
[www.rilak.lv]
Ja jā, pa virsu klājot ko?
Šitais virsklājums gan laikam nav tvaikcaurlaidīgs, bet parasta plēve:
[www.rilak.lv]

Autors: aaaa ()
Datums: 02/07/2010 13:41

Abi ir tvaikcaurlaidīgi - galu galā poli-akrilātu dispersija ūdenī - kā visas iekštelpu apdares krāsas, kas pat ar spīdīgumu 40 ir tvaikcaurlaidīgas.
Lineļļa uz koka klasiski pelē, bet koku tomēr aizsargā pret citiem ienaidniekiem. Koka darva ir indīga, tāpēc arī pasargā koku no pūšanas.
Kā ir ar vārīto lineļļu?

Autors: MaraR ()
Datums: 02/07/2010 15:01

Labi, ka vairs nejūtos viena.
Runājot par ekokrāsām uz lineļļas bāzes, to cena man izlikās 2x lielāka kā jau tā dārgajam pinotekam.
Māja apšūta trinītī un par krāsas noņemšanu cena būšot lielāka nekā gludai virsmai :(
Kas notiks, ja atstāšu māju kā ir un nedarīšu neko? Kļūs pelēka, un kas par to? Ja tik vien tās bēdas, lai.

Ar pernicu mans vecaistēvs lakoja visu ko, atceros smaržu.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ***   ***  **              **        **  **     ** 
 **** ****  **              **        **  **        
 **     **  **        **    **  **    **  **     ** 
 **     **  **        **    **  **    **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727