UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Kā siltināt?
Autors:
specs
()
Datums: 28/06/2010 23:05
Ir māja, kas celta no silikāta ķieģeļiem. Pamatmūris ir viena ķieģeļa biezumā, tad gaisa sprauga (5cm), tad apmūrēts ar to pašu silikāta ķieģeli pusķieģeļa platumā. Nav skaidrības kā siltināt!? Likt siltumizolāciju no ārpuses vai piepūst gaisa spraugu, par kuras kvalitāti/tīrību, protams skaidrības nav? Ārējā siltumizolācija nedaudz mulsina, jo paliek biezs mūris, kas jāsasilda līdz šai izolācijai. Vai ir metodes, ar kurām var noteikt gaisa starpas tīrību? Galu galā, kas ir ekonomiski izdevīgāk - āra siltinājums ar dekoratīvo apmetumu vai piepūstais un tikai apmetums ārā?
Re: Kā siltināt?
Autors:
specs
()
Datums: 29/06/2010 18:41
Jūsu pieredze?
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 29/06/2010 19:19
"Piepūstais" (aminoplasta putas?) uztaisīs tvaika barjeru, kas, pēc manas pārliecības, ir slikti. No pārējiem redzētajiem materiāliem 5 cm spraugai varu iedomāties vien RigiPerl. Katrā ziņā es vispirms papūlētos siltināt spraugu un tikai, ja ar to nepietiek, tad arī no ārpuses.
Autors:
khe
()
Datums: 29/06/2010 22:30
Man ir personīga pieredze ar šo spraugu. Nosiltināju māju no ārpuses, bet neaizpildīju spraugu. Nav īsti gaidītā rezultāta. Tagad ir ļoti sarežģīti to spraugu aizpildīt - praktiski jāurbjas no iekšpuses. Tā ka droši varu apgalvot, ka vispirms ir jāaizpilda ar rigiperl, vai ko taml., sprauga un pēc tam var turpināt siltināšanu.
Vairākus gadus atpakaļ J. Biržs man ieteica meklēt pie tenaxa putika bumbiņas, diemžēl nepaklausīju - tagad būs jādara tas ačgārni..
Vairākus gadus atpakaļ J. Biržs man ieteica meklēt pie tenaxa putika bumbiņas, diemžēl nepaklausīju - tagad būs jādara tas ačgārni..
Autors:
rbb
()
Datums: 30/06/2010 09:01
RigiPerl darbs ar materialu maksā 160Ls/m3 sk [www.rbb.lv]
Efekts ir jūtams 2-3 dienā, var apskatīt vai iegūt atsauksmes no objektiem.
Efekts ir jūtams 2-3 dienā, var apskatīt vai iegūt atsauksmes no objektiem.
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
()
Datums: 30/06/2010 09:26
Aprakstītā sprauga nav viendabīga. Tai ir daudzi aukstuma tiltiņi - pie logailām, stūros. Siena mūrēta tā saucamā akas veida izpildījumā.
Es ieteiktu nemocīties ar spraugas aizpildīšanu, bet siltināt no ārpuses.
Es ieteiktu nemocīties ar spraugas aizpildīšanu, bet siltināt no ārpuses.
Autors:
rbb
()
Datums: 30/06/2010 12:02
Ja neaiztaisa gaisa spraugu tad nav jēgas pārējam siltinajumam līdzīgi ka [www.rbb.lv] redzams ka fasāde siltinata ar 100mm vati aiz kuras atstāta gaisa rūme 5mm-25mm
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 30/06/2010 13:02
"Neaiztaisa" tādā nozīmē, ka caur spraugu plūst āra gaiss?
Autors:
rbb
()
Datums: 30/06/2010 13:20
Kustīgs gaiss
Autors:
specs
()
Datums: 30/06/2010 23:37
Sanāk, ka starpas siltināšana ir dārgs prieks. Ja siltina 5cm spraugu sanāk 8Ls/kvm, ja nekļūdos aprēķinos. Jāņem vērā, ka āra mūris arī mani neapmaierina un tas vēl ir jāapmet.
Kas ir ar to gaisu? Kāpēc kustīgs? Tā gaisa sprauga taču kādreiz domāta kā siltuma izolācija + ,ja uzliek papildus izolāciju ārpušē. Vienīgais, kas mani mulsina, ka māja ilgi uzsils dēļ smagnējā sienas pīrāga, bet siltuminercei būtu jābūt lielai???
Kas ir ar to gaisu? Kāpēc kustīgs? Tā gaisa sprauga taču kādreiz domāta kā siltuma izolācija + ,ja uzliek papildus izolāciju ārpušē. Vienīgais, kas mani mulsina, ka māja ilgi uzsils dēļ smagnējā sienas pīrāga, bet siltuminercei būtu jābūt lielai???