UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

OSB-3 vējplēves vietā karkasa būvei?
Autors: khe ()
Datums: 01/07/2010 00:41

Materiālu un tehnisku apsvērumu dēļ, ir doma likt karkasa būvei ārpusē, vējplēves vietā OSB-3. Tālāk uz āru - vertikālas līstes un horizontāli- vagonku. Siltinājums - minerālvate. Vai OSB-3(12mm) tvaika caurlaidība varētu būt pietiekoša? Ūdens vismaz smuki tek cauri.

Re: OSB-3 vējplēves vietā karkasa būvei?
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 01/07/2010 08:13

Nezinu, kas ir OSB-3, tomēr nevaru iedomāties skaidu plati, kam kaut kas "tek cauri". LBN 002-01 25.punkts manuprāt ir pamatoti attiecināms uz nehigroskopiskiem materiāliem tipa minerālvate, kas iekšpusei nozīmē 100% neko-necaurlaidīgu plēvi. Vājākais posms būs karkasa koki, kas, nedo dies, nevarēs izžūt, ja tiem kaut kādu iemeslu dēļ gadītos samirkt.
Ja man vajadzētu būvēt tādu karkaseni, ārpusē liktu fibrolītu.

Autors: aaaa ()
Datums: 01/07/2010 09:59

Vispār ar to ārpuses apdari ir tiešām sviests. Itkā OSB skaitās daļēji tvaika caurlaidīgs, es gan tam tomēr neticu. Fibrolīts pēc manām doma'm tomēr ir paliels draņķis (klasiski skaitās, ka koks ar cementu nedraudzējas). Skandināvi moderni praktiski tagad liek 100% ārējo reģipsi. Vēl var likt kokšķiedras plāksnes, bet tās fiziski ir neizturīgas un ārējam apšuvumam tomēr jābūt stingram.
Labākais manā uztverē būtu cementšķiedras plāksnes, bet pie mums viņas praktiski nevar dabūt un Knaufa Aquapanels maksā kaut kādu pilnīgi neadekvātu ciparu. Nu kaut kā nevaru iedomātires, kas tur tai ražošanā vai izejmateri'\alos ir tik dārgs, lai viena loksne maksātu kaut kādus 26 Ls.

Autors: a_k ()
Datums: 01/07/2010 10:17

Es uzliku OSB-3 8mm, domāju būs ok un manam mūžam pietiks.

Datums: 01/07/2010 10:19

Man pagalmā stāv kautkādi skaidbetona bloki (nav mani!), ne vienmēr apsegti, tomēr vismaz pagaidām koks ar to saistvielu mainīgā mitruma apstākļos sadzīvo labi.
Draugs savulaik nopirka guļbūvi, kuras pagalmā stāvēja neapsegts padlaika fibrolīts, kas bija jau pilnīgi sadalījies ēveļskaidās. Vēlāk viņš guļbūvi nosiltināja ar minerālvati un apšuva ar skaideni, manuprāt kļūdaini, laiks rādīs.
No tā, ko esmu lasījis, šķiet, ka labāki materiāli par -betoniem varētu būt skaid-kaļķis, keramzīt-kaļķis.

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 01/07/2010 10:23

Vējaplēves vietā tu vari izmantot 3,5mm puscietās kokšķiedras plātņu atgiezumus, tauta sauc par 'grīdas kartonu'. Apstrādā kartona gludo virsmu ar emulsijas (lineļļa -pernica)+ūdens+Fairi) sajaukumu ar gaisa kaļķi. Stiprini ar cinkotām nagliņām. Tavam mūžam pietiks.

Datums: 02/07/2010 00:54

Gribēju šo to pamērcēt- saskrūvēju kasti no OSB-3. Nekas labs nesanāca, jo bija daudz poru, pa klurām pat strūkliņās tecēja cauri šķidrums - nācās iekšpusi apstrādāt.
Ja jau var likt gruntētu preskartonu, tad varbūt der ari OSB? Tā jau arī nebūs ārējā kārta - vēl būs vēdināma sprauga un virsū vagonka.OSB 12mm maksā ap 2.80m2 un ir karkasu labi saturošs materiāls. Ja tas ļautu žūt vatei, kāpēc to nelikt? Cik lielai tvaiku caurlaidībai jābūt? Vai noteikti jābūt higroskopiskam materiālam?

Autors: rbb ()
Datums: 02/07/2010 08:59

Nekas labs nesanāks sk [www.hanffaser.de]

Datums: 02/07/2010 09:12

Neesmu pēcpadomju laikā pircis skaidu plāksni, taču veikalu plauktos garām esmu bieži gājis un nevaru iedomāties, ka ūdens tecētu cauri...

Datums: 02/07/2010 23:24

Paldies!
Viela pārdomām..

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  **  **   **     **  **     **  **     **  **       
   ****    **     **  **     **  **     **  **       
    **     **     **   **   **   **     **  **       
    **     **     **    ** **    **     **  **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727