UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
PAMATI
Autors:
Gonzales
()
Datums: 10/07/2010 22:35
kaa taisit pamatus no A-Z kads var izstaastiit (kadu cementu, kadas proporcijaas ,kas jaajauc vispaar utt...)esmu pilnigs nezinitis sajas lietas velos lai kads darbonis man izstasta bushu ljoti pateiciigs :)
taisiishu darbniicu,( apshuushu velak ar kjiegeliem), vajaga izstaastiit kaa taisa betona griidu.
taisiishu darbniicu,( apshuushu velak ar kjiegeliem), vajaga izstaastiit kaa taisa betona griidu.
Re: PAMATI
Autors:
m.
()
Datums: 11/07/2010 14:40
Man te saka ka bumbiera betonu B15 varot dabut zem 30 ls/m3. Pie tadas cenas laika izdevigaaak nemt tadu.
Autors:
Gonzales
()
Datums: 11/07/2010 15:52
tas B15 ir par vaju pamatiem ,vismaz taa es izlasiiju sajaa forumaa
[www.building.lv]
Davaj tauta, runaajiet ,internetaa arii mekleju kaa taisa pamatus, un neko neatradu kaa preciizi un siikumaini taisa tos pamatus, varbuut kaads darbonis grib saduushoties un beidzot uzrakstiit normaalu rakstu par to pamatu taisiishanu, kaa arii griidas lieshanu, visu aprakstiit preciizi, siikumaini, detalizeeti.
[www.building.lv]
Davaj tauta, runaajiet ,internetaa arii mekleju kaa taisa pamatus, un neko neatradu kaa preciizi un siikumaini taisa tos pamatus, varbuut kaads darbonis grib saduushoties un beidzot uzrakstiit normaalu rakstu par to pamatu taisiishanu, kaa arii griidas lieshanu, visu aprakstiit preciizi, siikumaini, detalizeeti.
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 11/07/2010 18:25
Davaj, Gonzales - aizteci uz grāmatnīcu, nopērc Novika/Grabja/krievu grāmatas ... un izlasi!
Autors:
Gonzales
()
Datums: 11/07/2010 23:26
es jau gribu tikai lai mums visiem iesaacejiem buutu labak, jo nau sadas informacijas internetaa ,tapeec kads varetu uzrakstiit tovisu lai citiem nebutu jateree sava naudas laiks, un internetaa tas viss ir eertaak ;)
Autors:
JanisL
()
Datums: 11/07/2010 23:28
Katras ēkas pamati ir gana unikāla padarīšana, lai tur būtu savas nianses! NEviens te tagad neies tāpat vien ņemt un rakstīt, kā jātaisa pamati. Bet, ja godīgi, ir gana daudz info tepat forumā, vienkārši jāmeklē un jāloba pašam laukā. Un, protams, ka būtu prātīgi arī kādu grāmatu nopirkt un aplūkot! Neviens neies tērēt savu laiku pa tukšo...
Arī es pats izgāju šim procesam cauri, lai saprastu, kā veidot pamatus savai salmu mājai. B15 par švaku? To protams lai komentē lielāki speci, taču man nešķiet, ka Tava darbnīca būs 5stāvīga...
M. - KUR VAR DABŪT betonu zem 30 Ls par kubikmetru ?!?!?!?!?
Arī es pats izgāju šim procesam cauri, lai saprastu, kā veidot pamatus savai salmu mājai. B15 par švaku? To protams lai komentē lielāki speci, taču man nešķiet, ka Tava darbnīca būs 5stāvīga...
M. - KUR VAR DABŪT betonu zem 30 Ls par kubikmetru ?!?!?!?!?
Autors:
m.
()
Datums: 12/07/2010 00:21
Zvanies prasi tur jau ss cena dazham klaat ka sakot ar 29 ls.
Kads man labaak pasakiet kapec es te tagad jaucu ar rokaam betonu gridai ja izskataas ka man no bumbiera letaak sanaaak... :Z
Pirmos 20 m2 jau ieleejam vienaa dienaa :D
Kads man labaak pasakiet kapec es te tagad jaucu ar rokaam betonu gridai ja izskataas ka man no bumbiera letaak sanaaak... :Z
Pirmos 20 m2 jau ieleejam vienaa dienaa :D
Autors:
aaaa
()
Datums: 12/07/2010 09:44
Ielieshana jau ir tas vienkarshakais visa shija. Jasak ir ar asu nospraushanu, preciza limenja aizzimeshanu, veidnju sagatavoshanu utt. Lieshana jau ir ta ka balva visa taja pasakuma - pats vienkarshakais elements. Te tiesham labak gramatnica nopirkt Novika gramatu par betoneshanu, maksa ap 4-5 Ls un Tev viss kljus skaidrs. Te foruma jau principa visa ta informacija ir, izmanto mekletaju, tas viss ir aprunats simtiem reizhu, bet nu ljoti izkaisita veida. Gramata noderes, lai gan es tajas Novika gramatas biju nedaudz vilies - parak maz detalizetu zimejumu, parak daudz bla bla bla - drusku tads padlaiku stilinjsh. 10 lapaspuses par betona stipribas klasifikaciju un paris lapaspuses par lietu. Nu bet pamatinformacija tur ir.
Par limenjiem runajot - caurulite ir pilnigi garam - pats agrak lietoju, tagad pargaju uz spaini - diena pret nakti izmantoshanas ertuma zinja. Plastmasas spainim sana apaksha izurbj cauruminju un iebazh cauruliti - pirmkart, ja paris pilieni izlist - nekas nenotiek, jo udens daudzums ir ljoti liels salidzinajuma ar pliku cauruliti (caurules gadijuma paris pilienu izlieshanas gadijuma viss merijums jasak no jauna). Otrkart ljoti erti lietoshana - planotas merishanas centra noliek spaini un tad tikai ar caruli apstaiga visus stuurus, malas un atzime visur kur vajag. Spaini neaiztiek. Plikas caurules gadijuma jauzmanas, lai nepacelj parak augstu, lai pa otru galu netek lauka utt. Ideals paligriks.
Par limenjiem runajot - caurulite ir pilnigi garam - pats agrak lietoju, tagad pargaju uz spaini - diena pret nakti izmantoshanas ertuma zinja. Plastmasas spainim sana apaksha izurbj cauruminju un iebazh cauruliti - pirmkart, ja paris pilieni izlist - nekas nenotiek, jo udens daudzums ir ljoti liels salidzinajuma ar pliku cauruliti (caurules gadijuma paris pilienu izlieshanas gadijuma viss merijums jasak no jauna). Otrkart ljoti erti lietoshana - planotas merishanas centra noliek spaini un tad tikai ar caruli apstaiga visus stuurus, malas un atzime visur kur vajag. Spaini neaiztiek. Plikas caurules gadijuma jauzmanas, lai nepacelj parak augstu, lai pa otru galu netek lauka utt. Ideals paligriks.
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 12/07/2010 11:08
Novika grāmatas (cik dzirdēts, arī Grabja) diezgan tehnoloģiskas, ar dažu labu senlaiku paņēmienu, taču neizceļas ar vispārīgu apskatu, pat dažu izpratnes kļūdu varētu atrast.
Birša laikā bija neslikti tematiskie pielikumi žurnālam Māja.Dzīvoklis.
Nez kāpēc Biršs nav neko apkopojis kādā grāmatā(s)?
Tīklā atradu gan šādu (izskatās pēc sīkrakstu sašuvuma):
Māja laukos: būvniecība, remonts, rekonstrukcija, interjers. Aut.: Juris Biršs u.c.; sast. Akvilina Liepiņa. Valters un Rapa 2003, 237 lpp.
Birša laikā bija neslikti tematiskie pielikumi žurnālam Māja.Dzīvoklis.
Nez kāpēc Biršs nav neko apkopojis kādā grāmatā(s)?
Tīklā atradu gan šādu (izskatās pēc sīkrakstu sašuvuma):
Māja laukos: būvniecība, remonts, rekonstrukcija, interjers. Aut.: Juris Biršs u.c.; sast. Akvilina Liepiņa. Valters un Rapa 2003, 237 lpp.
Autors:
ints45
()
Datums: 12/07/2010 11:22
aaaa pilnīgi pareizi saka - pati betonēšana ir tāds sīks un patīkams darbiņš salīdzinot ar to kas jāizdara līdz tam. Es esmu nonācis pie secinājuma, ka individuālajā būvniecībā palīgdarbi un sagatavošanas darbi ir daudz laikietilpīgāki kā paši pamatdarbi.