UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
Gāzbetona apdare.
Autors:
Specm
()
Datums: 19/07/2010 12:00
Mājai ir 90ajos gados būvēta nelīdzena gāzbetona sienas. Māju vajag nodot ekspluatācijā šogad, bet siltināšanai naudas pašlaik nav.
Kādas būtu lētākās iepējas uztaisīt sienas viendabīgas, lai fasādi pieņemtu ekspluatācijā. Pēc gada vai diviem plānots siltināt ar putuplastu.
Kādas būtu lētākās iepējas uztaisīt sienas viendabīgas, lai fasādi pieņemtu ekspluatācijā. Pēc gada vai diviem plānots siltināt ar putuplastu.
Re: Gāzbetona apdare.
Autors:
KarlisZ
()
Datums: 27/07/2010 11:44
Es domāju ka vari paņemt cementu sajaukt ar kaļķūdeni un ar rullīti norulēt sienas. Iespējams paliks vienkrāsainākas. Bet pirmstam to gāzbetonu labāk nogruntēt ar kautko.
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
()
Datums: 27/07/2010 13:11
Kāda tipa tie nelīdzenumi ir... ja tie - nelīdzenumi svārstās biezumā līdz 2cm, tad fasādi var nofrēzēt ar stūra slīpmašīnu un cietkausējuma šķīvveida disku. Lielās bedres aizmest ar kaļķu javu un fasādi norulēt ar kaļķa krāsām, kur gruntēšanai var izmantot ūdeni, kam nedaudz piejaukta PVA līme.
Autors:
Specm
()
Datums: 27/07/2010 14:09
Nelīdzenumi ir nekvalitatīvi mūrētas sienas no dažāda izmēra gāzbetoniem. Daži no tiem ir dziļāk, daži uz āru no kopējā sienas līmeņa.
Tā kaļķa krāsa izveidos viendabīgu faktūru gāzbetona un ar javu piemestajiem laukumiem?
Tā kaļķa krāsa izveidos viendabīgu faktūru gāzbetona un ar javu piemestajiem laukumiem?
Autors:
aaaa
()
Datums: 27/07/2010 14:35
Nogruntē un ar lētāko pieejamo apmetuma kaļķa-cementa javu aizmet caurumus. Tos, kas pavisam uz āru var nofrēzēt nost, nezinu gan vai ar fleksi, jo tas putekļus taisa vairāk kā jēga no viņa. Var dabūt speciālu gāzbetona vīli - principā rupja vīle uz dēlīša, līdzīga reģipša vīlei. Nokrāso ar lētāko pieejamo krāsu, tikai ņem vērā, ka siltinot pie šīs krāsas būs ja'turās siltinājuma līmei. Labāk krāsot ar kaut ko tādu, ko viegli dabūt nost, vai otrādi - kas nenāk nost. Kaļķis te galīgi neder, jo ne pie viņa ko pielīmēt varēs, ne nost dabūt. Un galu galā siltināšanai vajag tāpat līdzenu virsmu. Iesaku vai nu akrilātemulsiju vai silikātkrāsu.
Nezinu gan vai pie nodošanas prasīs fasādi. Saki, ka esi godīgs un gribi nodot, bet naudas fasādes apdarei nav. Itkā nodošanas papīros ir rakstīts, ka vajag fasādi, pagalmu, žogu utt., bet tagad bada laikos pieņem tāpat. Nedod kukuli, bet iedod konjaku ar konfektēm, lai piemiedz acis. Sanāks lētāk.
Nezinu gan vai pie nodošanas prasīs fasādi. Saki, ka esi godīgs un gribi nodot, bet naudas fasādes apdarei nav. Itkā nodošanas papīros ir rakstīts, ka vajag fasādi, pagalmu, žogu utt., bet tagad bada laikos pieņem tāpat. Nedod kukuli, bet iedod konjaku ar konfektēm, lai piemiedz acis. Sanāks lētāk.
Autors:
Specm
()
Datums: 27/07/2010 15:07
Vispār laikam jāsāk ar aiziešanu uz būvvaldi. Varbūt tiešām var nedarīt pašlaik. Un žogs man arī jāremontē. :((
Autors:
spk
()
Datums: 27/07/2010 17:02
Jā, prātīgāk ir sarunāt. Es arī sarunāju, jo bija prasība "labiekārtota teritorija ielas pusē" vai kaut kā tā, kuru man nebija nekādas vēlēšanas tobrīd labiekārtot. Sarunājām ar komisiju, ka teritorija ir labiekārtota, a ja kāds prasīs - tad es nākamajā dienā pēc nodošanas visu atkal sarakņāju. Domāju, par fasādi arī var sarunāt, ka nākamajā dienā apmetums nokrita. Starp citu, ja saskaņotajā projektā fasādes apdare un krāsa nebija minētas - tad arī nevajag.
Ja kas - atkarīgs arī no objekta atrašanās vietas, kautkādā Rīgā vai Mārupē vai vēl dažā labā smalkā vietā ņepokaķit.
Ja kas - atkarīgs arī no objekta atrašanās vietas, kautkādā Rīgā vai Mārupē vai vēl dažā labā smalkā vietā ņepokaķit.
Autors:
Specm
()
Datums: 28/07/2010 09:45
Man māja atrodas Ikšķilē, bet nu ne pašā centrā. Projekta mājai man normāla nav vispār. Ir kautkāds vecs un nepareizs kautkur domes arhīvā. :( To laikam arī būs jātaisa.
Autors:
spk
()
Datums: 28/07/2010 10:55
Diez vai siltināšana tev būs lielākā problēma.
Pirms saukt VZD inventarizācijai (tiem fasādes apdari nevajag), dodies ka pie būvvaldes vadītājas un saskaņo projekta izmaiņas, pirms tam izvelkot to no arhīva. Pie reizes aprunājies ar būvinspektori, kā būtu, ja uz fasādi pievērtu acis, un vispār par prasībām, ko vajag un kā vajag.
Pirms saukt VZD inventarizācijai (tiem fasādes apdari nevajag), dodies ka pie būvvaldes vadītājas un saskaņo projekta izmaiņas, pirms tam izvelkot to no arhīva. Pie reizes aprunājies ar būvinspektori, kā būtu, ja uz fasādi pievērtu acis, un vispār par prasībām, ko vajag un kā vajag.