UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Pamatu apmetums
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 28/07/2010 12:46
Autors:
heating
()
Datums: 31/07/2010 19:03
to praktiskais latvietis kaa veici veco pamatu apmessanu?Nokasiiju birstosso apmetumu nost un tad liki kautkaadu grunti lai jauanais apmetums tureetos vai jauno cementa apmetumu virsuu un miers??!!
Kam tur maaja bija no skaidbetona??Interesee jautaajums kaa var kautko piestiprinaat pie sienas ja sienas no skaidbetona!
Man aktuaals jautaajums jo ar maaja no skaidbetona!!
Kam tur maaja bija no skaidbetona??Interesee jautaajums kaa var kautko piestiprinaat pie sienas ja sienas no skaidbetona!
Man aktuaals jautaajums jo ar maaja no skaidbetona!!
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
()
Datums: 02/08/2010 12:45
heating 31/07/2010 19:03 ... ko tu gribi stiprināt pie skaidbetona. Praktiski latas pie skaidbetona vienkāršoti var stiprināt, ja tiek izdzītas divas naglas, kas viena pret otru 90 grādu leņķī, bet attiecībā pret sienu 45 grādos.
Autors:
praktiskais latvietis
()
Datums: 02/08/2010 14:04
Pamatus ar spiedienu nomazgāju, tad ar drāšu birsti un vēlreiz ar ūdeni.
Pie skaidbetona pagaidām viss turās, kas pagājušajā gadā bija apmests.
Tur man celtnieks no sākuma ar birsti un šķidru javu nošļakstīja un pēc tam kādās 3 kārtās apmeta. Pa vidu visur vēl lika stiklašķiedras sietu.
Pie skaidbetona pagaidām viss turās, kas pagājušajā gadā bija apmests.
Tur man celtnieks no sākuma ar birsti un šķidru javu nošļakstīja un pēc tam kādās 3 kārtās apmeta. Pa vidu visur vēl lika stiklašķiedras sietu.
Autors:
heating
()
Datums: 02/08/2010 16:21
būvinženieris Ivars Brinkmanis ........man maja buveeta 20gs, 60-70tajos gados!Maja buveta no skaidbetona un apmesta........rezultata pie tadas sienas neko jedzigi nevar piestirprinaat!Pat jaunaas apkures trubas nevar laga peistiprinaat pie sienas!Nakamo vasaru taisos tasiit remontu istabaas meginaas dauziit nost veco apmetumu un apmest ar kautko un vietaas kur planojas kautkas stiprinaat pie sienas izkalssu grobes un iestibrinaasu kaads koka bruses lai peec apmetuma tur vareetu kautko pieskruveet!!
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
()
Datums: 03/08/2010 08:23
Par stiprinājumu skaidbetona sienās. Tā, ka sienas ir nosacīti elastīgs materiāls, tad stiprinājums vienkāršām lietām caurulēm varētu izskatīties šāds. Ar kroņurbi 3..5cm diametrā urb sienā dobumu 20..25cm dziļumā. Ņem apaļu vai kvadrātveida sausu koka brusu , to nozāģē dobuma dziļumā un ielīmē uz poliuretāna (montāžas putām). Tad brusas galā varēsi nostiprināt caurules turētāju.
Nopietnākām konstrukcijām jāizmanto plāksne, kur stateniski sienai ir ielīmētas koka vai tērauda tapas.
Nopietnākām konstrukcijām jāizmanto plāksne, kur stateniski sienai ir ielīmētas koka vai tērauda tapas.
Autors:
heating
()
Datums: 03/08/2010 11:27
Paldies Ivar par ideju!!;)))
Autors:
murris
()
Datums: 12/12/2010 10:13
Labdien!
Lūdzu, padalieties pieredzē par māla javu. vai to var lietot ārā, kopā ar cementu. Vinu pšu mālu ar smilti - saprotams, nē, jo mitruma dēļ tas izskalosies, bet, ja mālu + smilti sajauc ar cementu? Kādi ir argumenti? Vai kāds kaut ko tamlīdzīgu ir mēģinājis, redzējis vai dzirdējis?
Lūdzu, padalieties pieredzē par māla javu. vai to var lietot ārā, kopā ar cementu. Vinu pšu mālu ar smilti - saprotams, nē, jo mitruma dēļ tas izskalosies, bet, ja mālu + smilti sajauc ar cementu? Kādi ir argumenti? Vai kāds kaut ko tamlīdzīgu ir mēģinājis, redzējis vai dzirdējis?
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 12/12/2010 10:43
Veikalos agrāk bija nopērkama mālu-cementa java "Vetonit Clay mortar"
(starp citu, ja kāds zina, kur nopērkama šodien, padodiet ziņu).
Tā gan domāta krāšņu un skursteņu mūrēšanai, nav mehāniski izturīga, par ārdarbiem pat nerunājot, jo cementa tur nav daudz.
Agrāku laiku receptēs esmu dzirdējis ieteikumus piespert nedaudz māla pie cementa vai kaļķa javām vai apmetumiem, tādejādi uzlabojot to padevību deformācijām pēc sacietēšanas. Mūsdienās par to pasmejas un iesaka polimēru emulsijas, efekts esot par kārtu labāks.
Ja arī pielieto mālu āra apmetumam, tad pa kārtām - pamatam tīrs māls, starpslānim jaukts ar kaļķi, ārpusē - tikai kaļķis un vēl ar organiskām piedevām (biezpiens, olas). Aleksandrs zinātu pastāstīt vairāk:
[salmumaja.lv]
Rožkalnos mālu mēģināts hidrofobizēt ar lineļļu. Pirmajā piegājienā ne pārāk veiksmīgi, tomēr iespējams, iegūta pieredze un idejas labākam risinājumam:
[www.failiem.lv]
Pats esmu jaucis cementu ar mālainu granti (1:3 ... 1:2 pēc tilpuma). Iegūtā betona izturība, mērot ar laužņa metodi, salīdzināma ar industriāliem blokiem.
Industriālajā būvniecībā mālu nespers pie cementa kaut vai tādēļ, ka tā ir ļoti neekonomiska pildviela - māla daļiņas ir tik mazas, ka to aplipināšanai "apēdas" nejēgā daudz cementa.
(starp citu, ja kāds zina, kur nopērkama šodien, padodiet ziņu).
Tā gan domāta krāšņu un skursteņu mūrēšanai, nav mehāniski izturīga, par ārdarbiem pat nerunājot, jo cementa tur nav daudz.
Agrāku laiku receptēs esmu dzirdējis ieteikumus piespert nedaudz māla pie cementa vai kaļķa javām vai apmetumiem, tādejādi uzlabojot to padevību deformācijām pēc sacietēšanas. Mūsdienās par to pasmejas un iesaka polimēru emulsijas, efekts esot par kārtu labāks.
Ja arī pielieto mālu āra apmetumam, tad pa kārtām - pamatam tīrs māls, starpslānim jaukts ar kaļķi, ārpusē - tikai kaļķis un vēl ar organiskām piedevām (biezpiens, olas). Aleksandrs zinātu pastāstīt vairāk:
[salmumaja.lv]
Rožkalnos mālu mēģināts hidrofobizēt ar lineļļu. Pirmajā piegājienā ne pārāk veiksmīgi, tomēr iespējams, iegūta pieredze un idejas labākam risinājumam:
[www.failiem.lv]
Pats esmu jaucis cementu ar mālainu granti (1:3 ... 1:2 pēc tilpuma). Iegūtā betona izturība, mērot ar laužņa metodi, salīdzināma ar industriāliem blokiem.
Industriālajā būvniecībā mālu nespers pie cementa kaut vai tādēļ, ka tā ir ļoti neekonomiska pildviela - māla daļiņas ir tik mazas, ka to aplipināšanai "apēdas" nejēgā daudz cementa.
Autors:
Riģipsis
()
Datums: 16/12/2010 16:55
Vienstāv,
Vetonit Clay mortar vasarā pirku K-rautā, vari paskatīties arī ABC-Optimera.
Vispār ir ziņa ka Saint-Gobain Vetonit marku vispār nomaina ar Weber un nebūs arī Fibo bloki, bet sauksies Leca, kā Skandināvijā.
Tāpēc var būt ka šo maisu no Somijas vairs neieved, vai varbūt gatavo jaunu nosaukumu.
Es gan savas podiņu krāsns remontam izmantoju arī paša jauktu mālu+smalka kvarca smilts+ bišķi ūdens. Tikai sajaukt vajag prātīgi sausā veidā. Man podiņu krāsni pirms 15 gadiem viens vecmeistars mūrēja, ļoti labi turas un silst, un tikai ar tādu javu.
Vetonit Clay mortar vasarā pirku K-rautā, vari paskatīties arī ABC-Optimera.
Vispār ir ziņa ka Saint-Gobain Vetonit marku vispār nomaina ar Weber un nebūs arī Fibo bloki, bet sauksies Leca, kā Skandināvijā.
Tāpēc var būt ka šo maisu no Somijas vairs neieved, vai varbūt gatavo jaunu nosaukumu.
Es gan savas podiņu krāsns remontam izmantoju arī paša jauktu mālu+smalka kvarca smilts+ bišķi ūdens. Tikai sajaukt vajag prātīgi sausā veidā. Man podiņu krāsni pirms 15 gadiem viens vecmeistars mūrēja, ļoti labi turas un silst, un tikai ar tādu javu.
Pašreizējā: 2 no 3