UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Slapjš OSB uz jumta.
Autors: A123 ()
Datums: 21/09/2010 07:35

Tā ir sanācis,ka liekam OSB(šindeļu jumtam),šajā stipri lietainajā laikā.OSB ir diezgan samircis,it sevišķi tā malas,kuras nu ir par kādiem 5mm biezākas.Ir paredzēti aukstie bēniņi.Vai ir cerība,ka OSB žūstot netaisīs kūkumus vai kā citādi nesabojās šindeļu jumta klājumu?Kāda ir jums pieredze šādā situācijā?

Re: Slapjš OSB uz jumta.
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 21/09/2010 09:23

Jebkuram koka saturošam materiālam jumtā jānodrošina vēdināšana. Materiāli, kas ir nostiprināti slapji, žūstot saraujas , tātad tev kūkums nevar būt. Bet pie slapja materiāla tu sausu nedrīksti stiprināt, jo tad slapjais žūstot to sauso tev noplēsīs nost.
Tātad tev jumts -OSB segums ir jānosedz ar pagaidu ūdensnecaurlaidīgiem materiāliem un jāizžāvē, tikai tad var kaut ko līmēt klāt.

Autors: A123 ()
Datums: 21/09/2010 10:52

Ivar,ja es pienagloju oriģinālo Katepal apakšklāju virs OSB(uz palikšanu)vai tam arī varētu notikt kas slikts?Tad mēģinātu sagaidīt labāku laiku,apžāvēt un tad likt šindeli.

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 21/09/2010 11:36

Galvenais vēdini no apakšas. Ja jau Kapetal apakšklajs ļaujas deformēties, piemēram tev piebriedums 3mm uz metru, tad 5m jumtam tev jumta segums izžūstot saīsināsies par 15mm, kur loksnei 2,4m garumā 6..8mm saīsinājums

Autors: aaaa ()
Datums: 21/09/2010 11:42

Man šķūnim grīda samirka vienā vietā. OSB itkā bija mitrumizturīgais, cik nu viņš vispār tāds ir, uzburba. Izžuva, bet nu tāds kā sākumā viņš nekad arī nepaliek, tā vieta ir uzblīdusi resnāka. Ja malas, neko labu tur negaidi. No otras puses - kāda starpība kāds viņš zem šindeļa izskatās, no lejas uz jumta nekādas deformācijas redzēt nevar, nav tik traki. Vispār jau kuro reizi esmu tagad pārliecinājies, ka tas OSB ir tomēr baigais mēsls. Labāk paņemt plānāku parasto finieri - tā ir pavisam cita manta.

Autors: amatniecins ()
Datums: 21/09/2010 12:10

esmu dzirdejis ka impregneta skaidu plate ir krieni labaka par osb,tas tika parbaudits aizmirstot abas pa ziemu ara,osb pizdets,skaidu plate sakariga!

Autors: aae ()
Datums: 21/09/2010 13:11

Varbūt ir dažādi OSB... man ārā "aizmirstie" OSB gabali nopietni deformēties sāka pēc 2-3 gadiem, pēc pirmā gada tikai krāsa nomelnēja.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **   **     **  **        **        **     ** 
 **         **     **  **        **        **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727