UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
Ūdens padeve no 2. stāva
Autors:
Viktors M
()
Datums: 22/09/2010 12:54
Ir tāda ķecerīga doma ienākusi prāta, ka mājas otrā stāva neizbūvetajā daļā novietot toveri, kurā tiks iepumpēts ūdens, kuru lietos 1. stāvā. Šādas idejas pamatā ir, pēc iespējas mazāk izmantot elektrību, lai krānā būtu tekoš ūdens.
Protams pastāv risks, ka tur var sākties noplūde, ko nevarēs pamanīt tik ātri. Var ielūzt no svara, bet domāju, ka vairāk pa 100L tur nepumpēt.
Protams pastāv risks, ka tur var sākties noplūde, ko nevarēs pamanīt tik ātri. Var ielūzt no svara, bet domāju, ka vairāk pa 100L tur nepumpēt.
Re: Ūdens padeve no 2. stāva
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 22/09/2010 13:20
Ja pieņem, ka balonā esošais gumijas pūslis ir absolūti elastīgs, tas ir, staipoties un raujoties tas neizdala siltumu, tad ekonomija gandrīz nekāda.
Toties problēmas ar tovera un tam pienākošo cauruļu siltināšanu...
Toties problēmas ar tovera un tam pienākošo cauruļu siltināšanu...
Autors:
Rx
()
Datums: 22/09/2010 13:22
Elektrības patērīņš no tā nemainīsies: Enerģija , kas jāpatērē pa mazumiņam ir vienāda ar vienreizēju piepumpēšanu..ja neskalda matus ar palaišanas strāvām... Un otrā stāvā var likt atvērtu un aizvertu boileri. Pirmā gadījumā var būt pārplūde, otrā, spiediens. Atverta boilera gadījumā spiediens 1 stāvā būs zems, dušai un elektroboilerim par mazu. Ja nu aslābina elektroboilera atpakāļ aizliedzošās plūsmas piespiedējatsperi.
Autors:
Viktors M
()
Datums: 22/09/2010 13:57
Doma ir, ka spiediens krāna galā tik cik paštece no bunduļa to nodrošina.Siltais ūdens būs no kombinētā boilera.
Autors:
veseris
()
Datums: 22/09/2010 14:04
ūdens sasals, vari siltināt kā gribi, lai nesasaltu vajag lai vislaik tecināt un tad jau kāda var būt runa par ekonomiju, bet saproti ja arī tas ūdens nesasals ledū viņs ievērojami atdzisīs tur stāvot un visi tavi ietaupījumi uz ūdens pupmēšanu aizies ūdens sildīšanā.
Autors:
Viktors M
()
Datums: 22/09/2010 14:26
Tad kādas alternatīvas, lai būtu tekoš ūdens krānā? To toveri nostiprināt kādā istābā uz statnēm, bet tad kritums mazs un līdz ar to spiediens vispār nekāds. Man nepatīk tam pumpim, ka tas ik palaikam ieslēdzas un taisa troksni.
Autors:
Porex
()
Datums: 22/09/2010 14:38
Uztaisi tam pumpim visapkārt(arī no virsas un apakšas) fieniera(OSB,putoplasta utl.)kasti ar dubultsienām un starpā saber sausas smiltis.Domāju tu viņa darbību vairs nedzirdēsi.
Autors:
Viktors M
()
Datums: 22/09/2010 14:53
Tik viena šaize. Ja beidzas elektrība, tad tekoša ūdens nav. A ja man tovers ir augšā, tad es ar rokas pumpi var sapumpēt ūdeni.
Autors:
veseris
()
Datums: 22/09/2010 14:57
koment +1 :D
kā jau minēja Porex uztaisi kasti, es smiltis nebērtu bet gan nopakotu no iekšpuses to kasti ar vati. nežēlo naudu noperc labu centrbēdzes sūkni, tas kalpos mūžīgi tikai ik pa laikam gultņi jāapmaina(kad sūknis paliek pārāk skaļs pirmā pazīme tam ka gultņi pagalam) mans itāļu brīnums jau 10 gadus pumpē, vienīg hidroforu nesen nomainīju uzliku 60 litru ir ok.
kā jau minēja Porex uztaisi kasti, es smiltis nebērtu bet gan nopakotu no iekšpuses to kasti ar vati. nežēlo naudu noperc labu centrbēdzes sūkni, tas kalpos mūžīgi tikai ik pa laikam gultņi jāapmaina(kad sūknis paliek pārāk skaļs pirmā pazīme tam ka gultņi pagalam) mans itāļu brīnums jau 10 gadus pumpē, vienīg hidroforu nesen nomainīju uzliku 60 litru ir ok.