UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
grodu izgatavošana
Autors:
Viktors M
()
Datums: 30/01/2011 21:36
Meklējot risinājumu kanalizācija sāku apsvērt domu izgatavot grodus uz vietas pats. Varbūt kāds zin cik materiāla vajag, lai izgatavotu 2x pa 1m3 un 1x pa 0.5m3 grodus?
Sienas biezums paredzams uz kādi 5cm.
Sienas biezums paredzams uz kādi 5cm.
Re: grodu izgatavošana
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 31/01/2011 00:12
Krīzes laikā gan jau var dabūt ne pārāk dārgi gatavus. Kaut, protams, var gadīties arī brāķi. Pats nočakarēsies ar veidņiem, labāk taisi kantainu ar vairāk betona, nevis apaļus veidņus. 5 cm arī betonu neiestampāsi. Tie, kas mazos aku grodus lej paši, cik zinu, veidņus taisa no bleķa.
Autors:
m.
()
Datums: 31/01/2011 08:13
Apalus taisa lai pretotos zemes spiedienam, mazos dzilumos ganjau tas nav aktuali
Autors:
Viktors M
()
Datums: 31/01/2011 09:26
EMAS tieši arī vairāk pamudināja par to domāt. Noskatījos, bet vislaik ieciklējos uz grodu ielikšanu, bet patiesībā var taču mierīgi šitā to darīt. Tik jāliek biezāka betona kārta.
Autors:
Ansis Liepa
()
Datums: 02/02/2011 19:21
Emas ir super - vienīgi viņiem ir daudz labumu tur - piemēram cik var saprast, tad nav mīnusu ziemā, kas visus tos jaukos betona izstrādājumus sabeigtu.
Autors:
kdvlp
()
Datums: 02/02/2011 21:34
Mums nav vajadzības visu to kopēt, jo viņiem jau katrs materiāls tur ir dārgs. Mums izdevīgāk būtu uztaisīt gredzena formu 0,5 m augstumā un iebāzt kādu drāšu sietu un kad sacietējis tad ierakt, nekā ņemties pa bedri, kur gruntsūdeņi un var nobrukt mala. Un audzēt uz augšu. Tāpat vākam jau var noziedot kādu vecu finieri, ko palikt apakšā un veidot to jau savā vietā ar drāšu sietu iekšā. Tāpat mums jātaisa visu zem zemes, nevis tādu kupolu un jārēķinās, ka var mašīna uzbraukt virsū.
Autors:
khe
()
Datums: 02/02/2011 21:46
Tā kā dīvaini liekas - sasalusi kanalizācijas aka? Tad varbūt retāk jāiet uz sirdsmājiņu :)
Autors:
Viktors M
()
Datums: 04/02/2011 13:25
Mēs konkrēti rinājam par ierakšanu iekšā.
Es redzu, ka varētu rakt bedri. Uz izrakto dziļumu likt drāšu sietu. Kad viss izrakts sākt betonēšanu. Manā gadījumā gruntsūdeņi nav paredzami lieli. Lētāk par 300Ls pašu septiķi jau no gataviem materiāliem es nekādi nevaru izrīkot. Jādomā, ka šis tomēr varētu būt arī lētāks variants un jauka pieredze.
Es redzu, ka varētu rakt bedri. Uz izrakto dziļumu likt drāšu sietu. Kad viss izrakts sākt betonēšanu. Manā gadījumā gruntsūdeņi nav paredzami lieli. Lētāk par 300Ls pašu septiķi jau no gataviem materiāliem es nekādi nevaru izrīkot. Jādomā, ka šis tomēr varētu būt arī lētāks variants un jauka pieredze.
Autors:
kdvlp
()
Datums: 04/02/2011 17:20
Tu jau netaisīsi ar to pūsli virs zemes. Tādēļ pirmajā gājienā nevajag rakt vairāk par 1,5 m, jo čakarēšanās ilga un mala var nobrukt. Pēc tam var drošāk audzēt uz leju. Es gan risinu šitās problēmas pēc zviedru ekoloģiskās metodes. Bez bunduļiem.