UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Izurbt naglām galvas
Autors: Veiga ()
Datums: 10/04/2011 11:41

Sveiki,

Man strādnieku cilvēki sačakarēja veselu ārsienu, apšujot to ar dēļiem pilnīgi greizi, turklāt būdami ar lielām pretenzijām uz pieredzi ("nevienu vien māju esot uzcēluši") darīja to ar naglu šaujamo aparātu :( + naglas atskabargainās, mēģināju ar kazas kāju pastrādāt, rauj cauri galvas un plēš dēļus :(

Mans jautājums būtu sekojošs: vai ir kāds praktisks pielāgojums, kā izurbt naglām galvas? Doma tāda, ka ar dzelzs urbīti uz naglas galvām notēmēt grūti, īpaši ja tā ir vesela siena un naglas nav žēlotas?

Paaldies!

Re: Izurbt naglām galvas
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 10/04/2011 13:39

Urbt varētu mēģināt caur kādu vadotni, tomēr lielos apjomos tas varētu būt apgrūtinoši. Ātrāk varētu būt ar iespējami mazāka diametra slīpēšanai domāto flekšripu nošmirģelēt naglas galvu līdz ar rievu koka šķiedras gerenvirzienā.

Re: Izurbt naglām galvas
Autors: Veiga ()
Datums: 10/04/2011 14:58

Jā, starp citu, izklausās pat ļoti saprātīgs risinājums, īpaši ņemot vērā to, ka nupat izpētīju, ka tām naglām ir ļoti plānas galvas. Paldies.

Pašam ienāca prātā, ka varētu izmantot uz urbja montējamos mazos koniskos šmirģelīšus, bet Tavs variants izklausās daudz efektīvāks. Paldies!

Re: Izurbt naglām galvas
Autors: aaaa ()
Datums: 10/04/2011 18:09

Šaujamās naglas nav iespējams izvilkt, to varēji pat nemēģināt - viņām pirmkārt nav vesela, bet tikai pusgalva, jo naglas salīmētas uz lentas kopā un tāpēc puse galvas trūkst, lai ciešāk var salīmēt. Otrkārt imās ir stipri rievainas un arī tā līmē, ar ko tās uz lentas turas dara savu. Viņas ir daudz cietākas par parastajām naglām un tās iespējams nolaust līdzīgi kā skrūves. Ja apjoms liels, droši vien prātīgāk smirģelēt galvas nost, vēl variants ir ar labu punktsiti ar plakanu galvas izmēra galu tās dzīt cauri dēļiem iekšā, bet nu tas laikam nav nemaz tik vienkārši. Jebkurā gadījuma mega-čakars garantēts.

Re: Izurbt naglām galvas
Autors: soseds2 ()
Datums: 10/04/2011 19:03

Man labak patika tas variants ar mini smirgeliti urbjmasina.

Re: Izurbt naglām galvas
Autors: Rx ()
Datums: 10/04/2011 19:42

Ir vē pilnīgi cits variants: Ar apaļo caurulītes urbi (caurulīte, kuras galā ir zāģa zobi)( var izmantot tam pielāgotu bvadotni, lai nenotiek mešanās urbšanas laikā, un ap naglu izgriež tādu kā serdi, teiksim 8mm. Dēlī paliks smuki apaļi caurumi. Dēli brīvi noņem. Naglas izrauj kā nu māk, jo galviņa ir palikusi kopā ar serdi. Caurumu vietā pēctam iesit koka puļķus un ar slīpmašīnu noslīpē. Pirms sišanas puļķus sasmērē ar PVA līmi. Rezultātā būs dēļi ar skaistiem, apaļiek ielāpiņiem, bez naglu caurumiem. Jeb īsumā: tehnoloģija tāda pati kā zaru vietas aizlīmēšana.

Re: Izurbt naglām galvas
Autors: khe ()
Datums: 17/04/2011 22:31

Zobenzāģis ar dzelzs asmenīti, aizbāzts aiz dēļa, pirms iedzenot pretējā naglas pusē slaidu ķīlīti, lai dabūtu ~3mm spraugu?

Re: Izurbt naglām galvas
Autors: Veiga ()
Datums: 18/04/2011 19:41

Khe, ideja nav slikta, bet konstrukcija nepieļauj (pamīšus vertikālais apšuvums, aizmirsu, kāds tam veidam ir zinātniskais nosaukums)

Vispār čakars ir baigais, jo mani "malači" ir pamanījušies vietām naglas galviņu ieklapēt puscentimetra dziļumā. Principā Vienstāvs ideja strādā, tikai izskatās, ka uz smilšpapīra bāzeto šmirģeļa ripu tomēr nāksies mainīt pret akmens ripu.

Re: Izurbt naglām galvas
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 18/04/2011 23:02

Kas ir akmens ripa? Abrazīvā, kad domāta akmenim (stone, concrete)? Tādu piespiežot pie metāla būs redzama tikai putekļu strūkliņa (no ripas, ne metāla).
Zobenzāģa ideja nav slikta, ja vien var iebāzt.

Re: Izurbt naglām galvas
Autors: Martini ()
Datums: 19/04/2011 22:08

Klau, bet ja jau tās naglas galvas ir 1/2 cm dziļumā iedzītas, varbūt ar dorni izdzīt pavisam cauri? Ar dēļu urbšanu būs grūti, jo nevarēs kroņurbi vietā noturēt.

Zobenzāģa variants izklausās visjēdzīgākais, ja vien var tikt klāt. Arī iespējamie bojājumi dēlīšos būs no kreisās puses.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********   **     **  **        ******** 
 ***   **  **     **  **     **  **        **    ** 
 ****  **  **     **  **     **  **            **   
 ** ** **  ********   *********  **           **    
 **  ****  **     **  **     **  **          **     
 **   ***  **     **  **     **  **          **     
 **    **  ********   **     **  ********    **     

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727