UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Koka verandas un mansarda siltināšanas varianti
Autors: Korishs ()
Datums: 02/05/2011 22:05

Sveiki visiem

Situācija ir sekojoša:

Ir 2 stāvu ķieģeļu māja ar koka karkasa verandu 2. stāvā un ar izbūvētu mansarda stāvu.

Pašreiz koka karkasa veranda ir siltināta ar 50-100mm stikla vati un apšūta ar vagondēli kādus gadus 20 atpakaļ.

Mansards ir siltināts ar vati apm. 100mm, kura pēc piejamās informācijas ir vienkārši uzklāta/uzmesta uz mansarda melnajiem griestiem.

Pašreiz esmu nonācis pie vismaz 3 variantiem fasādei:

1) Noņemt veco vagonku, pieskrūvēt papildus latojumu, un pielikt vati kādus 100-150mm un pretvēja plēvi un vagonku atpakaļ.

2) Pie esošās vagonkas pa taisno skrūvēt klāt papildus latojumu un nopust to ar termo putāt (TOGO vai GAMO vai kādām citām) un vagonku klāt

3) Pie esošās vagonkas skrūvēt klāt fasādes vati un dekor. apmetumu pa virsu.

Ar mansardu ir doma to nosiltināt ar beramo vati ISOVER kādus 200-300mm pa virsu jau esošajai siltumizolācijai.

Kādi būtu jūsu ieteikumi, pieredze, kas labāk/izdevīgāk, komentāri.

Kā saka izskatīšu visus ieteikumus un gan jau kopā pie optimāla varianta nonāksim.

Jau iepriekš pateicos par konstruktīvu diskusiju

Re: Koka verandas un mansarda siltināšanas varianti
Autors: jtdesign ()
Datums: 03/05/2011 10:33

Protams, ka jāskatās uz vietas konkrēto konstrukciju.

Ļoti iespējams, ka verandai vispār jādemontē viss apšuvums un vecās vates ATLIEKAS.

Man mansardu īsti nav saprotams, par ko stāsts, vai par starpstāvu pārsegumu vai tomēr jumta slīpnēm un horizontālajiem griestiem starp savilcēm, tomēr 3 dažādas konstrukcijas.

Koka verandas un mansarda siltināšanas varianti
Autors: Korishs ()
Datums: 03/05/2011 20:25

Par to mansardu ir tā:

Tie ir horizontālie griesti no vagonkas starp jumta slīpnēm (ar savu karkasu).

Virs šiem griestiem ir vēl vieta zem kores apmēram 1-1.5 līdz horizonālajiem griestiem.

Par to vecās vagonkas demontāžu, iespējams ka tā arī būs jādara, bet varbūt lai paliek tā vecā vate un papildus pa virsu pielikt klāt jauno?

Autors: rbb ()
Datums: 10/05/2011 12:48

sk [www.rbb.lv]

Autors: Brusinš ()
Datums: 10/05/2011 12:57

man arī ir līdzīgs darbs tuvākajā laikā paredzēts

izskatu sekojošus variantus:

1) 150 mm + 50 mm PAROC UNS, pa virsu TYVEK Solid membrāna
2) 150 mm PAROC UNS< pa virsu 50 mm PAROC WAS 25t cietā vate

tad kādi 2 cm sprauga un vagonka vai finieris

Kurš variants labāks? kā labāk stiprināt vati starp latām pie sienas?

Autors: kriss_g ()
Datums: 10/05/2011 15:39

ņemot vērā ka mansarda siltināšana man stāv priekšā, tad esmu nolēmis, ka siltināšu sekojoši - cietā akmens vate 50mm, tad seko 100mm arī akmens vate, un tad pirms reģipša apšuvuma starp latojumu vēl 50mm. gala rezultātā vajadzētu kopējo vates biezumu vismaz 200 mm dabūt. Pašam tā stikla vate kko nevieš uzticību - liekas būs jāelpo stikla putekļi. Paziņa (fiziķis pēc profesijas un dabas) apgalvo, ka nekas tamlīdzīgs nav un ka stiklavatei ir savas priekšrocības - to nemīl peles, žurkas u.tml.
Priekš ekonomijas es nedomāju, ka vajag visu to veco mest ārā, ja uz aci tā stikla vate izskatās tāda, kas daudz maz funkcionē un ja tie dēlīši ir labi saglabājušies un smuki varēsi salikt atpakaļ, tad kāpēc tos neizmantot.
Bet kas Tev ir aiz stikla vates? Jumts uzreiz?

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.