UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Tranšeju rokamā lāpsta
Autors: Gatekeeper ()
Datums: 20/05/2011 22:53

Sveicināti!

Kur lai Latvijā nopērk tranšeju rokamo lāpstu (šauru un garu)
Šādu [ej.uz]

Re: Tranšeju rokamā lāpsta
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 21/05/2011 08:57

Lielu labu lāpstu sortimentu neesmu vienviet manījis kopš veikala Centrex izbeigšanās. Tomēr dažas ar preču zīmi "Garant" ir manītas Kuršos, par konkrētajām (manuprāt to īso sauc "drenu lāpsta") nepateikšu.
Dziļāku &70+ cm) var izrakt ar šādu:

Autors: Gatekeeper ()
Datums: 21/05/2011 09:13

Vakar skatījos Kuršos, nebija! Šodien vēl apzvanīju pārējos Kuršus arī neesot!
Atceros ka pirms kāda gada redzēju vienā no būvmateriālu veikaliem, biju gan depo gan k-rautā tur tādu nav!

Autors: Didims ()
Datums: 21/05/2011 19:18

Atceros tādas redzējis veikalos, bet cena, vismaz toreiz, tām bija tāda, ka droši varēja nopirkt vismaz divas parastas lāpstas un vienu no tām vienk. apfleksēt.

Autors: Didzisp ()
Datums: 21/05/2011 19:33

Visu mūžu esmu kautko racis un nekad neesmu izmantojis nez kādu tur speciālu lāpstu. Nu izraksi Tu šauru tranšeju, a tur pat kāju ieksā iebāzt nevarēs. Tērēt laiku lai apbraukatu bodes, nu nezinu. Ja jau tik šausmīgi gribas šaur lāpstu, fleksi rokā un pēc minūtes kādas vien gribi formas lāpsta gatava. Pa to laiku, kamēr šastiji pa bodēm, sen būtu ar parastu lāpstu tranšeju izracis :)

Autors: aaaa ()
Datums: 21/05/2011 19:43

Nu, nu, racis ta racis, bet virs 70cm dziļumā lāpstas platumā ir, manuprāt, robeža. Ja grib dziļāk, tad jārok platāka, citādi sanāk ar galvu līst tajā tranšejā iekšā, jo kā citādi lāpstu pie apakšgala noturēsi? Savulaik meklēju bedru rokamo/izgrābjamo lāpstu, lai stabus betonētu. Protams, bauriem tādas ņepolagajutsja.

Autors: ints45 ()
Datums: 22/05/2011 10:26

es izraku 30cm tranšeju ar paštaisītu lāpstu līdz 1,40 dziļumam. Tik šaurā tranšejā iekāpt nevar, tapēc raku no augšas. Ieliku lāpstā garu caurules kātu un vidū vienā sānā piemontēju kāpsli. Lāpsta, protams, smaga, bet svars palīdz ietriekt lāpstu gruntī. Konstrukcija izrādījās veiksmīga, jo darāmo padarīju. Jārok metodiski pa šķēpelēm un jācenšas uzteiz atšķelto šķēpeli izcelt ārā. Ota man bija grābjamā lāpsta garā koka kātā. Ar to izgrābu atbijas pēc tam kad ar rokamo rinda bija pabeigta. Ja interesē, tad varu noņemt precīzus izmērus.

Autors: Didzisp ()
Datums: 22/05/2011 10:52

aaaa, a kam Tev vajag tās mega dziļās tranšejas. Ūdensvada trubu norakt, lai tā nesasaltu ziemā, var ar visparastāko lāpstu, bet ja jārok kas dziļāk, tad jau prātīgāk ekskavātoru paņemt. Esmu jaunībā, kad vasarā pie elektriķiem peistrādaju, racis stabiem bedrse un to darīja ar visparastāko lāpstu. Es saprotu, ka aku racēkiem ir dazadas lāpstas un pričendaļi, bet lai sava piemajas pleķītī noraktu, vienreiz dzīvē, kādu trubu diez vai vajag speciālu lāpstu. Cita lieta, ka lāpstas kātam jābūt atbilstoši jūsu augumam. Man piemēram neder Fiskar lāpstas, jo kāts par īsu prieks manis. Var jau būt ka šī firma taisa dažadus garumus kātiem, bet nu mūsu tirgotaji jau iepērk tikai standarta garumu. Tā nu es pavecam taisu lāpstas kātu no eglītes, tikai modernu plastmasas rokturi pielieku galā. Nu jā, ar tādam muļķībām jau nodarbojas tikai bauri :) Normāli cilvēki rok ar sev nepiemērotu lāpstu, vai meklē pa bodēm nez kādas "dziļurbumu" lāpstas :)

Autors: diddy ()
Datums: 22/05/2011 12:19

rekur ir īstais verķis tranšejām lāpstas platumā - [german.alibaba.com]

esmu ar tādu strādājis, tiesa ne Latvijā. Viņš principā skaitās kaplis, nezinu kr tādus gan varētu atrast Latvijā. dziļumu regulē pats pēc kāta garuma. zemi izcelt ideāli. kamēr var, tikmēr rok ar parasto, kad paliek pa dziļu, ņem šo te

Autors: Vienstāvs ()
Datums: 22/05/2011 12:36

Pirms rakt ar ekskavatoru, ļoti iespējams, var nākties nolikt tranšejas malas ar kaut kādām plāksnēm, jo ekskavators tā savibrē smilšainu vai pat mālainu grunti, ka nākamajā dienā pat bez lietus gāzēm sāk brukt malas ekskavatora ķēžu platumā. Tas nekad nenotiek, ja pa bedres malu palēkājis viegls cilvēciņš ar lāpstu rokās. Bez tam 80% ekskavatoristu ir problēmas ar grunts šķirošanu (augsne, smilts, māls).

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.