UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
pamati
Autors:
dadzis27
()
Datums: 11/06/2011 13:33
kādus matereālus vajadzētu izmantot horizontālajai pamatu hidroizolācijai? Kādu ruberoīdu? cik biezu un kādās kārtās?
Paldies.
Paldies.
Re: pamati
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 11/06/2011 15:09
Manuprāt šodien jābūt labākiem (ilgmūžīgākiem) materiāliem par ruberoīdu, gan jau kāds pakomentēs.
Juris Biršs, piemēram, kā visilgāk kalpojošu hidroizolāciju ir ieteicis slāni no polimērmodificēta cementa. Lateksu konkrētajam pielietojumam liek daudz, ja pareizi atceros, hidroizolācijas slānim nav jāliek klāt ne smiltis, ne citas pilvielas. Konkrētas proporcijas un slāņu (manuprāt bija vairāki) biezumus uz sitiena nenosaukšu, bet kautkur pierakstos man tas ir piefiksēts.
Ja tomēr liek ruberoīdu (vismaz 2 kārtās), tad varianti manuprāt ir 2:
a) divus akmeņainos ar plikajām pusēm salīmē ar bituma līmi (Tenax Hidroizols L), iegūto lentu mūrē uz javas, virsū vēlāk atkal turpina ar javu;
b) apakšējo daļu, kad sacietējusi, pamatīgi izžāvē, tad klāj virsū šķidro bituma grunti (Hidroizols G), un, kad tā nožuvusi, ar bituma līmi līmē virsū gludo ruberoīdu, bet pašā virsū akmeņainā kārtu ar akmentiņiem uz augšu.
Juris Biršs, piemēram, kā visilgāk kalpojošu hidroizolāciju ir ieteicis slāni no polimērmodificēta cementa. Lateksu konkrētajam pielietojumam liek daudz, ja pareizi atceros, hidroizolācijas slānim nav jāliek klāt ne smiltis, ne citas pilvielas. Konkrētas proporcijas un slāņu (manuprāt bija vairāki) biezumus uz sitiena nenosaukšu, bet kautkur pierakstos man tas ir piefiksēts.
Ja tomēr liek ruberoīdu (vismaz 2 kārtās), tad varianti manuprāt ir 2:
a) divus akmeņainos ar plikajām pusēm salīmē ar bituma līmi (Tenax Hidroizols L), iegūto lentu mūrē uz javas, virsū vēlāk atkal turpina ar javu;
b) apakšējo daļu, kad sacietējusi, pamatīgi izžāvē, tad klāj virsū šķidro bituma grunti (Hidroizols G), un, kad tā nožuvusi, ar bituma līmi līmē virsū gludo ruberoīdu, bet pašā virsū akmeņainā kārtu ar akmentiņiem uz augšu.
Autors:
dadzis27
()
Datums: 12/06/2011 23:05
paldies! es laikam izmantošu b) variantu. bet par to ruberoīdu man nav skaidrs, jo veikalā viņam ir atšķirības. gan cenas (7-29 Ls), gan biezuma. pārdevējs ar nemācēja izskaidrot.
Autors:
dadzis27
()
Datums: 12/06/2011 23:29
par visu man ir skaidrs. bet kādu tipu ruberoīdu?? viņam tak arī ir atšķirības biezumos.
Autors:
aaaa
()
Datums: 12/06/2011 23:43
Padārgs un pēc iespējas biezāks - izturīgāks. Pēdējā laikā Depo ir manīts tāds - ietinamā papīra biezuma ar melnu krāsu nokrāsots kaut kas. Pēc piķa viņš ne ož, ne izskatās. Ņem tādu, kas ir ar kārtīgu lipīgu bituma kārtu, lai var abas kārtas salīmēt kopā. Vai nu akmeņaino, kas mehāniski izturīgāks. Vēlams laba ražotāja - tipa [www.icopal.lv]
Autors:
JanisL
()
Datums: 13/06/2011 15:44
aaaa, vai tas papīrveidīgais kaut kas nav gadienā pergamīns? :)
Autors:
khe
()
Datums: 13/06/2011 22:21
Var jau ari uzkausēt kārtu apakšklāja un tam uzkausēt virsū virsklāja kārtu. Būs riktīgi šķembaina virsma mūrēšanai, droši vien ari iglaicīga.....