UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
klinkera flīzes
Autors:
Ārčijs
()
Datums: 20/07/2011 16:41
Kā Jūs domājat, klinkera flīzes var līmēt fasādē pa tiešo uz krāsota apmetuma, vai tomēr labāk to krāsu vai apmetumu kasīt nost. varbūt ar salizturīgo flīžu līmi tāpat turēsies, nav jau grīda?
Re: klinkera flīzes
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
()
Datums: 20/07/2011 18:28
Klinkera flīzes nav domātas fasādei. Ja tu vēlies tās izmantot ārsienas fasādes apšuvumam, tad veido ventilējamu starpslāni starp klinkera flīzēm un siltumizolāciju vismaz 2..2,5cm platumā no cokola līdz dzegai.
Autors:
Ārčijs
()
Datums: 21/07/2011 16:39
Man aeroc siena bez siltinājuma - siets-līme-apmetums. doma vienkārši padekorēt fasādi ar tām flīzītēm - stūrus, ap logiem utml.
Autors:
jtdesign
()
Datums: 21/07/2011 16:55
Tiek līmēts pa tiešo uz sieta, vismaz visādi Wienerberger un Roeben ražojumi.
Autors:
HUBA-BUBA
()
Datums: 21/07/2011 19:38
ir speciala lime klinkerflizem
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 21/07/2011 20:11
Reiz nopirku speciālu javu klinkera ķieģeļiem Knauf Klinkermörtel - drupans sūds salīdzinot ar latviešu ierasto 1:3 cementa-smilšu javu (ar ko iesaka mūrēt Lode). Poļu klinkera flīzes esmu līmējis ar vienu no latviešu celtnieku iecienītākajiem universālsastāviem - Knaufa flekso kleberi.
Autors:
HUBA-BUBA
()
Datums: 21/07/2011 20:17
cersanitam ir speciala lime un specials suvotajs prieks ta. ir vel prieks suvosanas speciala tieva gareniska lapstina.
Autors:
aaaa
()
Datums: 21/07/2011 22:42
Ja tās ir dekoratīvas maliņas ap logiem, stūriem etc., tad ērtākais ar montāžas līmi, kas ir ūdensizturīga, tipa Bison MontageKit vai tamlīdzīgu. Ar javām un cementa bāzes līmēm ķēpāties? - tpu, nu i nafig. Es mājās visas flīžu grīdaslīstes tikai ar superlīmi. Varbūt sanāk dārgāk, zato ķēpa 100x mazāka. Nevajag daudz ķellēt - 3 punktus 50saņu lielumā flīzei pakaļā un pļekš klāt. Pirmkārt neslīd nekur, otrkārt tīrs darbs, neko nevar nosmērēt, kas gatavas fasādes gadījumā nav mazsvarīgi, turas nasmerķ. Nu šuvošana - ja dekoratīvajām maliņām - tur vesela māksla, man pazīstams pildīja kulināru maisā ar bleķa uzgali šuvojamo masu, kas bija baltā krāsā un caur snīpi spieda starp klinkera flīzēm, kas bija sašķērētas gabaliņos. Rezultāts super - šuve nav gluda, bet ar reljefu, izskatās kruta. Viņa gadījumā kā šuvotājs tika izmantots balts apmetums, jo principā ir pilnīgi vienalga, ar ko tās šuves aizpilda.
Autors:
Ārčijs
()
Datums: 22/07/2011 13:11
un to montage kit pa tiešo uz fasādes krāsas? tur tas jautājums. šuvošanu esmu izveicis ar celofāna maisiņu, nogriežot tam stūrīti atbilstoši šuves platumam. šuvotāju maisiņā un uz priekšu. var atstāt arī neizlīdzinātu, gaumes jautājums.