UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 4 no 5
Re: Siltumizolācijas izvēle
Autors: khe ()
Datums: 21/09/2011 09:16

Kopējā sienas pīrāgā notiek nevajadzīga gaisa kustība, pat lēna konvekcija. Ja jau izdod naudu pa siltināšanu, tad prasti aizsmērēt ciet fibiķa ārējās poras jau nu var atļauties...

Re: Siltumizolācijas izvēle
Autors: kkk ()
Datums: 21/09/2011 11:23

Pats Fibo norāda, ka siena ir jāapmet "vismaz no vienas puses". Arī man līdz galam nav skaidrs, kādu ieguvumu siltumpretestībā dos apmešana no abām pusēm, ja neapmestā puse tiek papildus siltināta.

Galīgi garām ir apgalvojums, ka no vienas puses apmestā sienā "ir novērojama caurpūšana", tad jau sūdīgi apmests, vai caurpūš kautkur pavisam citur (logu ailes vai citi mezgli, kur kautkas nav apmests un poras uz iekštelpām ir vaļā) vai arī tā nav nekāda caurpūšana. Tāpat no vienas puses apmestam blokam smiltis cauri neskalosies.

Vot interesantāks jautājums ir par "lēno konvekciju" - vai mūrī notiek gaisa kustība horizontālā virzienā un vai fasādes siltinājums to aptur vai nē, jo gaisa kustību sienā vertikālā virzienā neapturēs arī abās pusēs esošs apmetums. Ja fasādes siltinājums to aptur, tad nafig to otru pusi apmest.

Katrā ziņā arī nosmērēt mūri no ārpuses tikai poru aizsmērēšanas nolūkā ir elementāri (un nav dārgi), to pat par apmešanu nevar saukt, tādā ziņā, ka nav jābūt nekādam apmetējam, lai to izveiktu - kaudze MPeškas un tik velkam pāris mm slāni virsū.

Re: Siltumizolācijas izvēle
Autors: KristapsB ()
Datums: 12/10/2011 10:37

Ar ko apmest Fibo bloku sienas no ārpuses?

Re: Siltumizolācijas izvēle
Autors: wecaiss ()
Datums: 09/06/2012 17:39

sweiki!cik izmaksa gaisa spraugas aizpusana ar rigiperl loditem?raksti privati oskars1822
inbox.lv

Re: Siltumizolācijas izvēle
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 10/06/2012 18:45

kkk () 21.09.2011 11:23.." interesantāks jautājums ir par "lēno konvekciju" - vai mūrī notiek gaisa kustība horizontālā virzienā un vai fasādes siltinājums to aptur vai nē, jo gaisa kustību sienā vertikālā virzienā neapturēs arī abās pusēs esošs apmetums. Ja fasādes siltinājums to aptur, tad nafig to otru pusi apmest. "
Loģiski saprotams, ka gaisa molekula ir mazāka nekā ūdens H2O molekula... ja mēs zinām, ka siena laiž cauri mitrumu tvaika (ūdens šķidruma) veidā, tad kapēc tā nelaistu cauri gaisu? Jautājums varētu būt tāds.. cik lielu efektu dod keramzītbloka abpusēja apmešana... vai tā atmaksājas?
Te jāsaka, ka tas atkarīgs no ārsienas siltinājuma kvalitātes.. te es domāju , kapēc ārzemju literatūrā lasāms tas, ka ārējā siltinājumu apdares virsma ir jasadala ar temperatūras šuvēm vismaz 4m attālumos un ja to nav?

Re: Siltumizolācijas izvēle
Autors: :/ ()
Datums: 11/06/2012 10:04

Nu te tauta ir galīgi sapinusies mestarībā. Kas ir gaisa molekula? Vai kāds vispār pazīst tādu vielu "gaiss"? :D Un kads tam vispār sakars ar siltumvadību? Tvaiks samērcē kostrukciju un padara siltumvadošāku. Tam ir nozīme.

Re: Siltumizolācijas izvēle
Autors: Rx ()
Datums: 11/06/2012 13:57

Tam, kas nezin, kas ir "gaisa molekula" Jā, tadas vienas molekulas nav, bet tautai saprotams, kas ar to domāts.: Normāla atmosfēras gaisa sastāvā ir 78.1% slāpekļa (N2), 20.9% skābekļa (O2) un 0.9% argona. Atlikušie 0.1% sastāv citām gāzēm. Gaiss ir gāzu molekulu un atomu maisījums ar iepriekš minēto sastāvu. Ja tas ir mitrs, tad tajā ir vēl H2O molekulas..... Elektriskas izlādes, ultravioletā starojuma rezultātā var būt arī citas molekulas. Gāzēm, kā siltuma vadīšanas lielums ir siltuma konvekcija. Tā ir siltuma izplatīšanās šķidrumā vai gāzē, pārvietojoties vides molekulām. Šeit siltumu pārnes sasilušās vides molekulas. Un ja ir gaisā molekulas, tad arī tās pārnes siltumu. Tas, ka ūdens molekulas ir ar lielāku masu, lielāku siltumietilpību, dod to, ka ūdens molekulām ir liels īpatsvars siltuma pārnesē, jeb , ja domājam par siltuma izolatoriem- siltuma zudumus daudz nosaka mitrums.

Re: Siltumizolācijas izvēle
Autors: :/ ()
Datums: 11/06/2012 15:22

Ūdens molekulai(1+1+16) ir lielāka masa, ka slāpeklim(12+12) vai skābeklim (16+16)? Kurš dzērais tev to ķīmiju mācija? Un kad gaiss ir tik sauss, ka tajā nav ūdens molekulu?

Re: Siltumizolācijas izvēle
Autors: Rx ()
Datums: 11/06/2012 16:40

Gaisā var atrasties ūdens molekulas tvaiku veidā, kuru masa var sasniegt desmitus līdz simtus gramu uz kubikmetru gaisa. Tā ir tā masa. Nevis molekulmasa, kas tā pareizi latviešu valodā nosaukta.....Jūs analizējat molekulmasu.

Re: Siltumizolācijas izvēle
Autors: Rx ()
Datums: 11/06/2012 17:01

Gaiss būs ļoti sauss lielā aukstumā. Protams, kāda ūdens molekula jau būs.....

Pašreizējā: 4 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **        **  ********   **     **  ******** 
 ***   ***        **  **     **   **   **   **       
 **** ****        **  **     **    ** **    **       
 ** *** **        **  ********      ***     ******   
 **     **  **    **  **           ** **    **       
 **     **  **    **  **          **   **   **       
 **     **   ******   **         **     **  ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727