UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
Koka beigu apstrāde
Autors:
denon977
()
Datums: 01/09/2011 13:52
Ar ko apstrādāt ļoti plānu dēli kurš atradīsies ārā, augstā UV staru ietekmē , locīsies vēja iedarbībā (tādēļ iespējams laka nederēs), kā arī nedrīkstēs nemaz vērpties un citādi deformēties.
Iesakiet pašus labākos līdzekļus ar ko apstrādāt, varbūt arī pats dārgākais, bet lai būtu pieejams tepat LV.
5mm biezs
Ozols
Iesakiet pašus labākos līdzekļus ar ko apstrādāt, varbūt arī pats dārgākais, bet lai būtu pieejams tepat LV.
5mm biezs
Ozols
Re: Koka beigu apstrāde
Autors:
aaaa
()
Datums: 01/09/2011 14:07
Vai nu sedzoša krāsa, vai laivu laka. Līdz Didža konjakam vēl gabaliņš ejams, bet priedes koka durvis, krāsotas ar laivu laku, ir kā vakar liktas nu jau pēc 3 sezonām tiešā saulē. Laka bija no Tikkurrilas, Unica saucas.
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 01/09/2011 15:31
Viena no caurspīdīgām, ko pēc apraksta esmu atradis par it-kā UV izturīgu (ražotājs sola 3 gadus), ir gumijveidīgā Capadur Twinproof (Depo). Apakšā mēdzu klāt Rilak Tekstūrakva BASE. Ar pigmentu noteikti būs izturīgāka.
5 mm ir plāns, ātri var caurmirkt un sasniegt sēņu slieksni. Varbūt nekait iepriekš ar kādu Erlitu pāriet.
5 mm ir plāns, ātri var caurmirkt un sasniegt sēņu slieksni. Varbūt nekait iepriekš ar kādu Erlitu pāriet.
Autors:
Fricis
()
Datums: 01/09/2011 16:01
Esmu ar CAPAROL TWINPROOF noklājis vasarnīcas ārdurvis un logu rāmjus. Nu jau trešā vasara bet skats kā jaunam. Saule gan tiek klāt tikai pusdienu šai vietai, bet esmu ļoti apmierināts.
Autors:
Rx
()
Datums: 01/09/2011 16:06
Kāpēc dēlis, ja tam tiek pieprasītas tik augstas tehniskās prasības? Atbilstoši līmeta koksne jau atbildīs pieprasītajam raksturojumam. Dēlis mainīgā mitruma, siltuma un citu atmosfēras apstākļu iedarbībā mainīs savu formu, neatkarīgi no apstrādes, jo tam ir sķiedra un dažādas īpašības šķērsgriezumā...
Autors:
denon977
()
Datums: 01/09/2011 16:58
Ja Capadur Twinproof patiešām ir labākais, tad nu izmēģināšu ar!
Un kā vispar krāsu ir vislabāk uzklāt- pūšot, krāsojot ar otu vai iemērcot.
Tātad noklāšu ar Rilak Tekstūrakva BASE 3-reizes, un 3 reizes ar Capadur Twinproof. Vai patiešām šī varētu būt PATI labākā tehnoloģija šajā situācijā?
Prasu jo tas ir ļoti svarīgi jo lielos daudzumos dēļi būs vajadzīgi.
To Rx: Man klients ir prasījis šādu specpakalpojumu, un pēc viņa iegribām jāizmanto īsts koks, ne-līmets.
Un kā vispar krāsu ir vislabāk uzklāt- pūšot, krāsojot ar otu vai iemērcot.
Tātad noklāšu ar Rilak Tekstūrakva BASE 3-reizes, un 3 reizes ar Capadur Twinproof. Vai patiešām šī varētu būt PATI labākā tehnoloģija šajā situācijā?
Prasu jo tas ir ļoti svarīgi jo lielos daudzumos dēļi būs vajadzīgi.
To Rx: Man klients ir prasījis šādu specpakalpojumu, un pēc viņa iegribām jāizmanto īsts koks, ne-līmets.
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 01/09/2011 17:11
Forumā jau nospriests, ka labāka noteikti būs pigmentēta nekādu gaismu necaurlaidoša krāsa tipa AkvaTop vai analoga. Redzami caurspīdīga, bet UV - absolūti ne- diez vai vispār iespējama.
Tekstūrakva Base gan ir ļoti šķidra, tomēr 3-kāršu grunti varbūt vajadzētu neēvelētam un vēl gadus 3 pastāvējušam skujukokam. Normālam neēvelētam - 2x, pastāvējušam ēvelētam - 1x, svaigi ēvelētam vispār vajag tikai galos. Ozolu neiru krāsojis.
Par Twinproofa kārtu skaitu izlasi instrukciju. Vari jau negruntēt, tikai - Twinproof maksā tuvu 10 Ls/litrā, kamēr RILAK Base - tikai 3 Ls.
Tekstūrakva Base gan ir ļoti šķidra, tomēr 3-kāršu grunti varbūt vajadzētu neēvelētam un vēl gadus 3 pastāvējušam skujukokam. Normālam neēvelētam - 2x, pastāvējušam ēvelētam - 1x, svaigi ēvelētam vispār vajag tikai galos. Ozolu neiru krāsojis.
Par Twinproofa kārtu skaitu izlasi instrukciju. Vari jau negruntēt, tikai - Twinproof maksā tuvu 10 Ls/litrā, kamēr RILAK Base - tikai 3 Ls.
Autors:
Janka___
()
Datums: 01/09/2011 19:18
Ja grib pa kruto, lai ved uz žāvētāvu, kur iegūst tā saucamo termokoksni.
Autors:
denon977
()
Datums: 01/09/2011 19:29
To Janka: Tiks kaltēta parastajā kaltē, vakuum kaltes sanāks par dārgu. Bet varbūt varētu ieteikt kur vislētāk varētu izkaltēt vakuumkaltēs?
Autors:
Didzisp
()
Datums: 01/09/2011 19:35
Smērē ko gribi, ja lietus un saule tiks klāt, tad Latvijas pelēkais tonis būs klāt :) Tiko atkal vienu konjaku nopelnīju un pagāja tikai četri gadi no koka apstrādes ar uberkrutu un dārgu ķīmiju. Var jau meģinat koku piesūcinat kāda vakumkamerā, bet neesmu dzirdējis, ka ar ozolu tas būtu iespējams. Atstāj pliku ozolu un būs vissmukāk. Nu dikti daudz gadus vajag lai ozolu saēstu saule un lietus.
Piedavājums par konjaku, ja kāds uzrādīs apstrādatu koku, kurš saglabājis svaigi cirsta koka toni vismaz desmit gadus saulē, vējā un lietū, ir spēkā. Man jau no derībām sāk tie konjaki krāties, bet pats jau es nedzeru. Tā kā ir ar ko padalīties :) Kādus tik brīnumus bodē cilvēkiem neismērē un kādu naudu nenokāš, bet nu neviens klājums nav vēl koku ilglaicīgi pasargājis.
Piedavājums par konjaku, ja kāds uzrādīs apstrādatu koku, kurš saglabājis svaigi cirsta koka toni vismaz desmit gadus saulē, vējā un lietū, ir spēkā. Man jau no derībām sāk tie konjaki krāties, bet pats jau es nedzeru. Tā kā ir ar ko padalīties :) Kādus tik brīnumus bodē cilvēkiem neismērē un kādu naudu nenokāš, bet nu neviens klājums nav vēl koku ilglaicīgi pasargājis.