UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
putu polistirola veidnes pret AEROC vai Silbet
Autors:
GIRTSS
()
Datums: 30/10/2011 00:33
vai kāds var kautko sliktu vai labu pateitk izvēlotos šos materiālus?
gribētos būvēt māju bez atseviškas siltināšanas.
gribētos būvēt māju bez atseviškas siltināšanas.
Re: putu polistirola veidnes pret AEROC vai Silbet
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 30/10/2011 08:13
Dzīvi stirola kastē personīgi es neizvēlētos nekad gan dēļ izgarojumiem, gan 100% tvaika barjeras.
Par Aeroc pameklē forumā vēsturē un krievu Aeroc lapā. Īsumā:
1) uzdotā siltumpretesība izpildās pie tik zema mitruma līmeņa, kāds Latvijā nav reāli sasniedzams;
2) pārsedzes vienalga ir tikai no blīvākā materiāla, tāpēc no tāda jāceļ visa ēka un papildus no ārpuses jāsiltina.
Laikam zinu tikai vienu Latvijas klimatā pārbaudītu sienu materiālu, kas papildus nav jāsiltina (Jānis gan neizmanto pašņesošo jeb loadbearing tehnoloģiju):
[salmiunmali.lv]
Par Aeroc pameklē forumā vēsturē un krievu Aeroc lapā. Īsumā:
1) uzdotā siltumpretesība izpildās pie tik zema mitruma līmeņa, kāds Latvijā nav reāli sasniedzams;
2) pārsedzes vienalga ir tikai no blīvākā materiāla, tāpēc no tāda jāceļ visa ēka un papildus no ārpuses jāsiltina.
Laikam zinu tikai vienu Latvijas klimatā pārbaudītu sienu materiālu, kas papildus nav jāsiltina (Jānis gan neizmanto pašņesošo jeb loadbearing tehnoloģiju):
[salmiunmali.lv]
Autors:
DsKs
()
Datums: 30/10/2011 10:30
Ja velies no polistirola veidnem raut maju augsa, tad varu sarunat par jedzigam cenam sendvič panelus kurus izmanto aukstumkameru buvnieciba,dienas laika kasti domaju saskruve mierigi uz kadiem 100m2,izgriez vietas logiem un durvim un gatavs,jumtu ari protams var no tadiem salikt ... gridu ari ... 100mm biezam panelim LBN normas ir jaizness ... vismaz izskatas,ka siena uzvilks uz kadiem 0,26 :) protams,svetdienas humors,bet nu ... ka nesanak ka pasaka par tris siveniem :)
Autors:
ggg
()
Datums: 30/10/2011 11:05
Vēl ir tādi - termobloki.
Vienstāvs
Bet vai tad stirolu atstāj neapšūtu? Visu taču apmet. To pašu tad varētu teikt par skaidu plākšņu mēbelēm, ja nepiemin to, ka viņas ir ar laminātu pārklātas. Mums pat skolā mācija, ka plika skaidu plāksne dzivojamā telpā nav labvēlīga.
Un tad šeit atkal ir jāpiem fakts. Cik kaitīga ir smēķēšana pret apmesta stirola izgarojumu? Man liekas, ka nekāda.
Par tvaika barjeru vēl varētu padiskutēt. Tu AEROK nosauktu par elpojošo sienu? Muļķības. Es pat koka karkasu nenosauktu par elpojošu, jo no abām pusēm ir pietiekami daudz plēves.
Ko es ar to gribeju teikt. Jebkurā mājā ir jāliek ventilācija. Tā pat sendvič jeb SIP paneļiem. Nu piekritīšu, tikai nedaudz nopientāka. Bet vienalga SIP paneļa energoefektivitāte ir pielīdzināma jau pasīvajām mājām ar visu labo ventilēšanu.
Vienstāvs
Bet vai tad stirolu atstāj neapšūtu? Visu taču apmet. To pašu tad varētu teikt par skaidu plākšņu mēbelēm, ja nepiemin to, ka viņas ir ar laminātu pārklātas. Mums pat skolā mācija, ka plika skaidu plāksne dzivojamā telpā nav labvēlīga.
Un tad šeit atkal ir jāpiem fakts. Cik kaitīga ir smēķēšana pret apmesta stirola izgarojumu? Man liekas, ka nekāda.
Par tvaika barjeru vēl varētu padiskutēt. Tu AEROK nosauktu par elpojošo sienu? Muļķības. Es pat koka karkasu nenosauktu par elpojošu, jo no abām pusēm ir pietiekami daudz plēves.
Ko es ar to gribeju teikt. Jebkurā mājā ir jāliek ventilācija. Tā pat sendvič jeb SIP paneļiem. Nu piekritīšu, tikai nedaudz nopientāka. Bet vienalga SIP paneļa energoefektivitāte ir pielīdzināma jau pasīvajām mājām ar visu labo ventilēšanu.
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 30/10/2011 12:40
Esmu uzaudzis mājā, kur ventilācijas izplūde ir tikai no slapjajām telpām, bet īpašas ieplūdes vispār nav. Neesmu pārliecināts, ka jebkurā šodien ceļamā mājā tāda ir vajadzīga, jo neesmu pārliecināts, ka to var labi uztaisīt.
Domāju, ka Aerocam ar elpošanu (gan jau zini, ka ar "elpošanu" būvniecībā saprot mitruma, nevis gaisa caurplūdi) visam būtu jābut kārtībā. Ar atbilstošu apdari iekšpusē (kaļķa, sausās telpās varbūt arī ģipša, apmetumu).
Ja man vajadzētu taisīt karkaseni, es uztaisītu bez plēvēm un viss būtu kārtībā. Droši vien, salīdzinot ar smēķēšanu, polistirols ir nieks. Starp citu, pamatos arī manis būvētām ēkām viņš ir un, izskatās, būs arī turpmāk (alternatīvu neesmu atradis, putustikls izrādījās parāk porains un ūdeni uzsūcošs).
Domāju, ka Aerocam ar elpošanu (gan jau zini, ka ar "elpošanu" būvniecībā saprot mitruma, nevis gaisa caurplūdi) visam būtu jābut kārtībā. Ar atbilstošu apdari iekšpusē (kaļķa, sausās telpās varbūt arī ģipša, apmetumu).
Ja man vajadzētu taisīt karkaseni, es uztaisītu bez plēvēm un viss būtu kārtībā. Droši vien, salīdzinot ar smēķēšanu, polistirols ir nieks. Starp citu, pamatos arī manis būvētām ēkām viņš ir un, izskatās, būs arī turpmāk (alternatīvu neesmu atradis, putustikls izrādījās parāk porains un ūdeni uzsūcošs).
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
()
Datums: 30/10/2011 15:03
Dotajā izpildījumā tu ēkas iekšpusē radi apvalku no siltumizolējoša materiāla. Tātad viennozīmīgi tev telpu mikroklimata nodrošinājumam vasarā vajadzēs izmantot gaisa kodicionierus, jo iekšējā siltumizolācija neļauj izpausties siltumakumulācijas procesam, kas cenšas izlīdzināt gaisa temperatūras svārstības telpām. No otras puses risinājums ļauj ātri uzsildīt telpas gaisu ziemā, bet siltuma radīšanas iekārtai jābūt ar automātiku.
Autors:
aaa7
()
Datums: 04/11/2011 16:20
Es protams saprotu, ka vienstavis ir Paroc vates fans, arī es tāds esmu, bet jāceras, ka arī vates siltumpretestība ir dota pie relatīvā mitruma nevis pie gaisa mitruma. Dzīvoju Aeroc bloku 400 mm mājā bez papildus siltinājuma no 2005 gada un varu apliecināt, ar bloku siltumpretestību ir vis kārtībā, ko navar teikt par mansardu siltināts 200 mm Paroc. Tagad celtu pilnus divus stāvus liktu paneļus arī jumtā un siltinātu.
Autors:
umka
()
Datums: 04/11/2011 19:13
Putupolistirola māja, ir tas pats, kas dzīvot polietilēna maisā!
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 05/11/2011 00:29
> Es protams saprotu, ka vienstavis ir Paroc vates fans...
Līdz šim esmu minerālvati izmantojis vien dūmenī, var gadīties, ka turpmāk nekur citur arī nepielietošu. Bet no-ārpuses siltinājumos man pret minerālvatēm nav pretenziju...
Līdz šim esmu minerālvati izmantojis vien dūmenī, var gadīties, ka turpmāk nekur citur arī nepielietošu. Bet no-ārpuses siltinājumos man pret minerālvatēm nav pretenziju...
Autors:
E
()
Datums: 05/11/2011 11:03
Padomājiet arī par ugunsdrošību.
Es esmu redzējis kā pavasarī no kūlas dedzināšanas uguns aiziet līdz mājas sienām, kuras ir siltinātas ar putuplastu. Tā māja aizsvilās kā sērkociņu kastīte un 20 minūtēs tur vairs nekas nepalika pāri (tieši tad atbrauca izsauktie ugunsdzēsēji). Apmests gāzbetons tomēr šitā neaizdegtos.
Es esmu redzējis kā pavasarī no kūlas dedzināšanas uguns aiziet līdz mājas sienām, kuras ir siltinātas ar putuplastu. Tā māja aizsvilās kā sērkociņu kastīte un 20 minūtēs tur vairs nekas nepalika pāri (tieši tad atbrauca izsauktie ugunsdzēsēji). Apmests gāzbetons tomēr šitā neaizdegtos.