UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Problēma ar ondulīnes segums jumtu:(
Autors: problēma ()
Datums: 03/01/2012 10:06

Lieta tāda,ka uzklāts ondulīnes jumta segums nu jau rit 3.ziema.Pagājušās netika manīts nekas,bet vakardien bija sniegputenis,šodien uzkāpu uz bēnuņiem ,lai nonestu sniega lāpstas un ieraudzīju šādu ainu:
Bēniņos ieputināts sniegs pa šķori,acīm redzot pa tām spraugām ,kas ir starpā,esmu pilnīgi šokā.Liekas,ka uzlikts ir viss kā nākas,bet ir problēma.Vai kāds var ko ieteikt---ko darīt,nu protams nemainot jumtu:)
Paldies jau iepriekš par padomiem vai konsultāciju,pamācību jebkuru.

Re: Problēma ar ondulīnes segums jumtu:(
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 03/01/2012 19:25

Tikai mieru... tev tas viss pazudīs, kā pērnā gada zāle. Tik bieži un intensīvi jau Latvijā tie sniegputeņi nav... un pie redzamā sniega biezuma 1cm... tas atbilst tilpumsvaram ~100kg/m3... tatad tev ir tikai 0,1cm ...1mm ūdens slānis vai uz 1m2 tas būs 10gr. ūdens/m2. Tas viss izžūs un izgaros.
Ja gribi samazināt ieputināšanu, tad kores daļai tev ir jāpieskavo 2X2mm stiklašķiedras siets. 100% tas nepalīdzēs, bet savus 60..70% sniega aizturēs.

Datums: 04/01/2012 07:32

Paldies,gribēju zināt --vai tā ir visos gadījumos,ja ir onduline segums,jeb būvējot kas palaists garām netā izdarot?

Autors: EjTakTu ()
Datums: 04/01/2012 09:58

Tāda nu ir viļņoto jumta segumu īpatnība, kur kores savienojums pie reizes tiek izmantots, kā seguma ventilācija. Var jau protams visus tos caurumus aizbāzt ar akmens vati vai ko citu, bet tad nāktos papildus taisīt ventilācijas atveres, kuru savienojumi ar jumtu būtu daudz kritiskāki ūdens iekļūšanas ziņā. Ivars jau visu pareizi aprakstījis.

Autors: Vienstāvs ()
Datums: 04/01/2012 10:45

Es vēl joprojām domāju, ka arī Jānim nevajadzēja hermetizēt zem bleķa kores:
[salmiunmali.lv]

Autors: khe ()
Datums: 04/01/2012 12:54

Nemācēšu atrast netā, bet esmu licis zem dakstiņu jumta kores spec lentu, kam abas malas ir alumīnija gofra ar pašlīpošu bituma-kaučuka uzklājumu, bet pa vidu tāda kā pabieza pretvēja plēve, pa kuru domāts vēdināt...

Datums: 04/01/2012 13:23

Paldies visiem par padomiem,tā jau ir ,ka visu uzreiz apsvērt nevari ,ieteica to onduline vairaķu iemeslu dēļ,ka esot viegli uzliekams,lētāks,neesot skaļs kā metāla,bet tagad jau sāk pielekt tie plusi un mīnusi ,bet jau par vēlu ,ess savā galvā pētot sāku domāt --piemēram pie pašas kores varbūt vajadzēja to onduline gan no vienas un no otras puses /to jumtiņu uztaisīt cieši kopā bez spraugām,redzēt to nevar ,jo latojums ir ptiekšā,tad tas sniegs noteiokti neputinātu iekšā,tad to kores materiālu sist virsū,nesmejaties,ja pateicu ko interesantu ,jo esmu sieviete.

Autors: Vienstāvs ()
Datums: 04/01/2012 13:34

Vai leišu cietais jaunlaiku bezasbesta "šīferis" Eternit (tāds kā Jānim) nebūtu labāks par mīksto Ondulīni?

Autors: khe ()
Datums: 04/01/2012 13:50

Labākais risinājums, manuprāt, bija Brinkmaņa kga ieteiktais. Bij viens onduline jumts krietnos vējos un tam bēniņos varēja šķipelēt sniegu pēc puteņiem... Tas stiklašķiedras siets zem kores(pat divās kārtās) varētu novērst to putināšanu, protams, ja spēle sveču vērta:)

Autors: Didzisp ()
Datums: 04/01/2012 14:50

Man arī bija tāda problēma ar šīfera jumtu pirmajos ziemas puteņos. Palīgmāja tā novietota, ka valdošie vēji bēniņos tādas kupenas saputināja, ka vairākas stundas šķipelēju ārā un slapjuma bija stipri vairak par 1mm. Kad jumts kartīgi nosnidzis, tad jau neko vairs iekšā neputināja, bet kamēr pliks jumts,tā vāks. Es problēmu atrisināju ar stiklašķiedras rupju audumu(tāds rullis vēl no krievulaikiem mājā stāvēja). Piešāvu ar stepleri korē strēmeli, starp augšējām latām, un viss. Sniegu jau ieputina tai stiklašķiedras kabatā, bet tālāk sniegs netiek un pats sevi nosprosto.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.