UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Pleķaini vēja kastes dēļi
Autors: meeerin ()
Datums: 15/03/2012 19:44

Ir tāda problēmiņa - taisot vēja kasti, dēļi ir trāpījušies ar zariem, kuri acīmredzot ir sveķaini, jo pēc krāsošanas zaru vietas izskatās tā it kā tur cauri sistos rūsa, kaut gan no skata pēc sveķainiem neizskatījās. Krāsa ir balta, domāta fasādēm, tāpēc jo īpaši tas ir redzams. Vai kādam ir ideja ko iesākt ar šiem pleķainajiem dēļiem? Mainīt pret citiem ir pārāk liels darbs un samērā dārgi.

Re: Pleķaini vēja kastes dēļi
Autors: khe ()
Datums: 15/03/2012 21:26

Sveķi vēl ilgi karstumā līdīs ārā. Pirms pārkrāsošanas var nedaudz uzlabot stāvokli tos pleķainos zarus kārtīgi pakarsējot ar fēnu, tad noslīpējot, bet jāizkarsē gandrīz dēlim cauri, tātad uzmanīgi, lai būda nenosvilst...

Re: Pleķaini vēja kastes dēļi
Autors: Didzisp ()
Datums: 15/03/2012 21:58

Neņem galvā, tāpat dēļi pēc dažiem gadiem būs "Latvijas pelēkajā tonī". Baltā krāsā tos, mūsu klimatā, ir bezcerīgi noturēt.

Re: Pleķaini vēja kastes dēļi
Autors: tikkurila ()
Datums: 15/03/2012 22:34

Zaru vietas, pirms krāsošanas, vajadzēja apstrādāt ar epoksīda zaru laku OKSALAKKA (TIKKURILA).
OKSALAKKA nepasargā no sveķu fiziskas iztecēšanas (jo to nav iespējams bloķēt), bet brūnie pleķi gan cauri krāsai nespiestos.
Teorētiski OKSALAKKA paredzēta klāt uz tīru koksni, tūlīt pēc piesūcināšanas ar bezkrāsainu antiseptiķi. Pēc tam gruntē un/vai krāso.
Tomēr ir bijuši piemēri (vairākas fasādes Ventspilī), kur laka, tieši kā Jūsu variantā, ir klāta vēlāk, uz krāsas - pa virsu brūnajiem pleķiem. Pēc tam visu vēlreiz pārkrāso un viss ir kārtībā.

Re: Pleķaini vēja kastes dēļi
Autors: h2so4 ()
Datums: 16/03/2012 00:35

Didzisp Wrote:
-------------------------------------------------------
> Neņem galvā, tāpat dēļi pēc dažiem gadiem
> būs "Latvijas pelēkajā tonī". Baltā krāsā
> tos, mūsu klimatā, ir bezcerīgi noturēt.


ja taupa uz krāsu, tad jā. cik esmu noskatījies zviedrijā, viņiem tas baltais apbrīnojami ilgi turās.



Re: Pleķaini vēja kastes dēļi
Autors: subaru ()
Datums: 16/03/2012 01:50

ja cilvēkam ir bijusi iespēja 20 gadu garumā novērot vienas ēku fasādes, tad nav bazāra, bet,zviedri ir baigie faķīri, jo realitāte ir cita. zviedri ik pa laikam savas ēkas atjauno. un vari garām braukdams jūsmot ka vis tāpat kā bija, tikai tas ir jau pārkrāsots, kamēr tevis nebija. un nekas tur neturās, turās tikai attieksme pret īpašumu, kuru ir jākopj un jāuztur, gribi vai negribi. bet ja negribi, visiem krīze iemācīja par taisnīguma principiem( kas nezin, arī viņiem tāda bija).

Re: Pleķaini vēja kastes dēļi
Autors: aaaa ()
Datums: 16/03/2012 09:10

Informācijai - Zviedrijā fasādes krāsas, arī baltās, ar kurām krāso vēja kastes, pieres dēļus, stūrus, pie viņiem nemaksā mazāk par 50 Ls 9L spainis. Labās maksā daŗgāk - ap 70 Ls spainis. Interesanti, cik mājas Latvijā ir krāsotas ar šādām krāsām? Kādas 2 vai 3 droši vien atradīsies.
Tas no sērijas kā man kaimiņš - "ai, tagad mums te tikai mēslus tirgo, paskaties nopirku dārgu metāla krāsu, nokrāsoju žogu - pēc gada viss jau lobās nost, koroč visi vainīgi. Un, protams, viņš tālāk visiem stāsta, lai šito mēslu nepērkot.
Īstenība kā jau pie mums - pirmkārt krāsoja uz aprūsējuša žoga, kur uz krāsas skaidri gaiši rakstīts, ka rūsējis ir jāgruntē ar pretrūsas grunti, otrkārt krāsu taupības nolūkos šķaidīja ar šķaidekli 1:1...no comment
Man vēja kastes turas tikpat baltas, cik sākumā, jo pigments tur ir neorganisks titāna dioksīds, kas nebalts nevar palikt nekā - neiespējami, tas var palikt par pelēko tikai krāsai pilnībā noloboties, kas, savukārt, liecina par nepareizu pamatnes sagatavošanu krāsošanai. Zarus tajā pašā Zviedrijā 100% apsmērē ar zaru laku pirms krāsošanas - tur tā ir parasta un gadsimtiem veca prakse. Pie mums ieejot veikalā un prasot pārdevējam zaru laku uz tevi skatīsies kā uz kaut ko sapīpējušos.

Re: Pleķaini vēja kastes dēļi
Autors: h2so4 ()
Datums: 16/03/2012 12:24

pie mums tikai tagad pamazām sāk saprast, kas ir gruntskrāsa. tajā pat zviedrijā..gruntene gandrīz vai dārgāka kā krāsa, mazgājas ar vaitspirtu..krāsa uz ūdensbāzes. ja visu pareizi sadara, tad gadus 20 turēs.
kapeiku jau mīl iesipt arī zviedri, tad nu ir arī tādi, kā subaru rakstīja, kuri katru trešo gadu pārkrāso ar kaut kādu lētu sūdu.
esmu redzējis māju, kura pēdējo reizi ir krāsota pirms 50 gadiem un izskatījās vēl so so, bet tas ir ar to sarkanīgi brūno, tur ir atsevišķs stāsts:D

Re: Pleķaini vēja kastes dēļi
Autors: Didzisp ()
Datums: 16/03/2012 15:26

Tak mūsu klimatā un gana piesārņotajā gaisā nekas balts ilgi neturēsies. Pietiks kaimiņam iemest kurtuvē vecu zābaku, kā visa māja būs pelēka :) Atstāj baltu autiņu uz ielas un tas pa nedēļu paliek pelēks. Nemaz braukt nevaag. Apskatieties, kādi visi tie baltie plastmasas dēlīši paliek pēc dažiem gadiem.

Re: Pleķaini vēja kastes dēļi
Autors: Emma ()
Datums: 20/09/2023 10:37

This post is a very detailed review of an important topic. I feel like I have improved my knowledge after reading it. retro bowl

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  **     **  **     **  **     **  **       
 **  **  **   **   **   **     **  **     **  **       
 **  **  **    ** **    **     **  **     **  **       
 **  **  **     ***     **     **  *********  **       
 **  **  **    ** **     **   **   **     **  **       
 **  **  **   **   **     ** **    **     **  **       
  ***  ***   **     **     ***     **     **  ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727