UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3
Re: Krāsa kokam?
Autors: Pluume_G ()
Datums: 11/12/2012 00:20

Painteco.lv ražo gan krāsas, gan beices (melnā-Krauklis). Nobeicējām fasādi, nenormāli skaisti! Tagad jautājums kādus logam rāmjus beicēt kontrastam.

Izvēlējāmies beici, jo redzama koka struktūra, taču saglabājas izvēlētais tonis. Turklāt tā iesūcas, kā rezultātā ne plaisā, ne lobās. Nezinu, kādēļ vēl ir cilvēki, kas koku krāso ar biezu nitrenes kārtu...

Re: Krāsa kokam?
Autors: Didzisp ()
Datums: 11/12/2012 07:45

Pluume_G, saderam uz konjaku, ka tā beice vairāk par pieciem gadiem neuzturēs un māja sāks palikt pelēka :) Latvijas klimatā nav iespējams saglabāt dēļus vai baļķus tā,lai redz koka struktūru.

Re: Krāsa kokam?
Autors: Pluume_G ()
Datums: 11/12/2012 12:54

Jā, instrukcijā minēts, ka ik pa pieciem gadiem jānoiet pāri ar vienu plānu kārtu tās pašas beices. Tas tomēr ir labāk kā pēc trim gadiem fēnot nost veco krāsas kārtu, slīpēt, gruntēt, pārkrāsot uz nākamiem trim gadiem, ar nosacījumu, ka koks zem tās plēves jau nav sācis bojāties. Nekas nav mūžīgs, bet ilgmūžība tomēr iespārda :)

Re: Krāsa kokam?
Autors: Didzisp ()
Datums: 11/12/2012 13:34

Tici vien tam"kas uz sētas rakstīts", jeb reklāmai. Nu neturēs tā beice arī piecus gadus. Tur kur vējš lietus un saule tiek klāt, grūti kam izturēt. Ja jau māja tik bieži jāpārkrāso, tad jāpaliek par krasotāju. Tas tak nav nopietni ik pa dažiem gadiem pārkrāsot. Jā, varbūt vienu vai dibvas reizes pārkrāsosi un tad piegriezīsies.Latvijas pelēkais tonis nav uzvarams un visas koka mājas ar laiku, mūsu klimatā, paliek pelēkas. Gribi- saderam :)

Re: Krāsa kokam?
Autors: rbm ()
Datums: 22/09/2014 00:04

Pēc nedēļas ir jāsāk apšūt vējkaste zem teknēm un sānu daļās, bet vēl nav skaidrības ar kādu krāsu būtu pareizāk krāsot apšuvuma dēļus. Dēļi būs ēvēlētie žoga 20x95 bez spundēm.

Krāsos kā jau paredzēts insrukcijās pirms montāžas uz spārēm- antiseptiķis/grunts, 2 kārtas krāsas.

Tā kā jumta segums ir tumši pelēks RR23, bet fasādes tonis vēl līdz galam nav izlemts, tad esmu izlēmis ka dēļu krāsos arī tumši pelēkus, lai saplūst ar jumtu. Tad nu atliek atrast krāsu, kas būtu piemērotākā no ilgmūžības/saules noturības, lai dienvidu pusē esošajiem dēļiem krāsa nenolobītos pirmajos divos gados, bet pēc iespējas vēlāk. Apjoms nav liels, tāpēc šoreiz noteicošais ir ilgmūžība.

P.S. Arhitekte bija ielikusi projektā ka vējkastes jākrāso ar PAINT ECO pernicas krāsu toni Balodis. paskatījos izstādē kāds tonis tas ir, nu galīgi nevelk uz tumši palēko...

Re: Krāsa kokam?
Autors: Fricis ()
Datums: 22/09/2014 09:29

Iesaku Caparol GREYWOOD krāsu, man koka stāvbūves māja un saimniecības māja krāsota pirms vairākiem gadiem, kalpo ideāli. Šai krāsai vairāki pelēkie un zemes toņi, speciāla toņu palete.

Re: Krāsa kokam?
Autors: Alfadelta ()
Datums: 13/11/2014 19:06

Man liekas, ka mūsu pašu laku un krāsu rūpnīcas tekstūr krāsas ir ļoti ok. Daugavgrīvas ielā viņiem firmas veikals... Pluss ir tas ka var maukt pa virsu nekasot neko nost kad pienāks laiks atjaunot krāsu... Sencītim 4 gadu bez atjaunošanas izskatās labi...

Re: Krāsa kokam?
Autors: EgilsK ()
Datums: 27/12/2014 20:51

Vai kādam ir bijusi iespēja salīdzināt Raituma krāsas ar Paint eco? Pašam ir uz šķūņa Raituma krāsa, ļoti apmierināts pagaidām. Iemēģināju Vincenta polyline - diezgan liels mēsls, vismaz ārdabiem, iekšā ir ok. Laukā skalojas tonis.
Bet, tā kā Raitums bodē nav, skatos uz Paint eco, itkā atsauksmes tīri labas, bet cena diezgan... Vai ir vērts pārmaksāt , vai tomēr labāk pakrāmēties ar Raitumu?

Re: Krāsa kokam?
Autors: es te ()
Datums: 28/12/2014 19:41

Man liekas , ka depo tirgotais Poļu ražojums arī ir ok (nosaukumu neatceros). Plēvi neveido, tātad nav kam lobīties, sēnes arī neaug :) Nezinu cik sen jau viņi šito tirgo, pašam divi gadi stāv- lietū,saulē varbūt bišku tumšāks palicis, bet tā ok. Ja kādam ir cita pieredze, labprāt uzklausīšu,jo doma pavasarī ar to pašu šķūni nosmērēt. Par cenām arī nezinu, pirku kas tajā brīdī bija pa rokai. Var būt, ka kāds ir skatījies un salīdzinājis ar to pašu rilak?

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******    ********   **     **  ********  **     ** 
 **    **   **     **  ***   ***     **      **   **  
 **         **     **  **** ****     **       ** **   
 **   ****  **     **  ** *** **     **        ***    
 **    **   **     **  **     **     **       ** **   
 **    **   **     **  **     **     **      **   **  
  ******    ********   **     **     **     **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727