UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
Kamīns, kamīnkrāsns, krāsns
Autors:
nu tā
()
Datums: 17/06/2012 21:40
Jo vairāk lasu, jo mazāk saprotu - kamīni, kamīnkrāsnis, krāsnis, metāla kurtuves, čuguna kurtuves, gatavi vai meistaru mūrēti. Ko izvēlēties mājai kā papildus apkuri aukstajiem ziemas vakariem, kā arī gadījumiem, ja pazūd elektrība? Un kāda būtu minimāli saprātīga summa, cik šāda uzparikte varētu izmaksāt?
Ak jā, gluži taupības krāsniņu (dizaina ziņā) viesistabā negribētos.
Ak jā, gluži taupības krāsniņu (dizaina ziņā) viesistabā negribētos.
Re: Kamīns, kamīnkrāsns, krāsns
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 17/06/2012 22:28
Mūrētu ķieģēļu vai podiņu krāsni.
Izmaksās vai nu materiālu tiesu, ja mūrēsi pats, vai daudz, ja citi.
Izmaksās vai nu materiālu tiesu, ja mūrēsi pats, vai daudz, ja citi.
Autors:
raihs
()
Datums: 17/06/2012 22:42
Kamīnam jēgas nav nekādas-gaisma ir, siltuma nav. Es būtu mūrējis ķieģeļu krāsni,bet man vietas nepietika-ieliku parastu Jotulu. Normāls variants vakarā pasildīties,ja apkure vēl nav ieslēgta-ātri uzkarst,ātri atdziest.
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
()
Datums: 17/06/2012 23:33
Jēdzieni... visas kurtuves vai nu mūra, vai tērauda, vai čuguna- ķeta ir krāsns sastāvdaļa. Krāsns, kamīnkrāsns un kamīns savukārt ir apkures ķermeņi. Krāsns ir tāds apkures ķermenis, kuru veido kurtuve ar nosacījumu, ka liesmas parasti nav redzamas un atkarībā no kurtuves veida ir parastas krāsnis - aktīvi darbojas 1..2 stundas vai ilgdedzes krāsnis - parasti iebūvētas kurtuves ar speciālu samazinātu gaisa pielpūdi.. var darboties līdz 8 stundām kvēlošanas režimā. Kamīns parasti ir apkures ķermenis ar atklātu liesmu un tam praktiski neiespējami piebūvēt siltumuztverošo daļu un tapēc lietderīgā siltuma izmantošanas koeficents samērā zems ~12%..15%... taču kamīns ļauj ļoti aktīvi vēdināt telpu. Kamīnkrāsns ir pāreja starp kamīnu un krāsni, kur iebūvēta ķeta kurtuve ar stikla durvīm ļauj baudīt atklātu liesmu, bet tā noslēgta kurtuvē un pieļauj regulēt gaisa pieplūdi un attiecīgi to var papildināt ar siltumuztverošu apjomu.
Mans skatījums- viesistabā der vai nu kamīns vai kamīnkrāsns... viesistaba jau ir domāta kopīgai pasēdēšanai ģimenes un draugu lokā ... tātad atklāta redzama liesma bija - ir - būs cilvēku dzīves neatņemams papildinājums?
Mans skatījums- viesistabā der vai nu kamīns vai kamīnkrāsns... viesistaba jau ir domāta kopīgai pasēdēšanai ģimenes un draugu lokā ... tātad atklāta redzama liesma bija - ir - būs cilvēku dzīves neatņemams papildinājums?
Autors:
nu tā
()
Datums: 17/06/2012 23:53
Jā, atklāto liesmu vajadzētu redzēt (aiz stikla). Tātad, sanāk kamīnkrāsns. Paši nemūrēsim. Vietas arī nav daudz, precīzāk, ir, bet negribētos visu istabu piepildīt ar krāsni. :)
Lai būtu vēl interesantāk, nepieciešama gaisa pieplūde no ārpuses (māja būs hermētiska (cerams :) ) ). Vai tas nozīmē, ka jāskatās tādi modeļi, kuriem tas ir paredzēts?
Lai būtu vēl interesantāk, nepieciešama gaisa pieplūde no ārpuses (māja būs hermētiska (cerams :) ) ). Vai tas nozīmē, ka jāskatās tādi modeļi, kuriem tas ir paredzēts?
Autors:
raihs
()
Datums: 18/06/2012 08:35
Kamīnkrāsns,manuprāt,ir ok variants-gan silda,gan ar glāzīti rokā ugunī var palūrēt. Par niansēm tālāk jau ar meistaru jārunā. Varu iedot vienu numuriņu mūrīšmeistaram-29156081 Mārtiņš. Tīri saskarīgs likās.
Autors:
aaaa
()
Datums: 18/06/2012 11:05
Es pirku no Norvēģu kamīniem:
[www.norvegukamini.lv]
Man gatavs setups bija 800 Ls. Likām kopā paši, bet tas 2 cilvēkiem pīpējot ir stundas jautājums ar visu skursteņa pieslēģšanu, turklāt 2-us vajag tikai pacelšanai, jo mantas ir smagas (es teiktu - ļoti smagas).
Pēc 3-4 gadiem varu tikai slavēt - ļoti labas kurtuves, nu pārējais jau tikai butaforija.
Lietderība ap vai zem 50%, bet jebkurai kamīntipa apkurei bez siltumnoņēmēja tā īpaši augstāka nebūs.
[www.norvegukamini.lv]
Man gatavs setups bija 800 Ls. Likām kopā paši, bet tas 2 cilvēkiem pīpējot ir stundas jautājums ar visu skursteņa pieslēģšanu, turklāt 2-us vajag tikai pacelšanai, jo mantas ir smagas (es teiktu - ļoti smagas).
Pēc 3-4 gadiem varu tikai slavēt - ļoti labas kurtuves, nu pārējais jau tikai butaforija.
Lietderība ap vai zem 50%, bet jebkurai kamīntipa apkurei bez siltumnoņēmēja tā īpaši augstāka nebūs.
Autors:
aaaa
()
Datums: 18/06/2012 11:37
Man konkrēti šāds:
[www.norvegukamini.lv]
Inflācija!!! man ar Classic kurtuvi bija 799 Ls. Riņķi ir no armēta betona, sīkos nelīdzenumus ar reģipša špakteli nošpaktelēju un ar ūdensemulsijas krāsu nokrāsoju - baltu. Interesanti, bet krāsa pat pie pašas kurtuves nav ne dzeltējusi, ne sprēgājusi.
Šausmīgi paveicās, ka nepaņēmu kurtuvi ar Panorama stiklu - tas būtu pilnīgi garām, jo malka ir ļoti tuvu stiklam un Panorama jāver vaļā viss platums, kas nozīmētu lielāku dūmu ieplūšanas risku. Classic var attaisīt pusi, pie tam salocot, tātad 1/4, ļoti ērti un nekādu dūmu.
[www.norvegukamini.lv]
Inflācija!!! man ar Classic kurtuvi bija 799 Ls. Riņķi ir no armēta betona, sīkos nelīdzenumus ar reģipša špakteli nošpaktelēju un ar ūdensemulsijas krāsu nokrāsoju - baltu. Interesanti, bet krāsa pat pie pašas kurtuves nav ne dzeltējusi, ne sprēgājusi.
Šausmīgi paveicās, ka nepaņēmu kurtuvi ar Panorama stiklu - tas būtu pilnīgi garām, jo malka ir ļoti tuvu stiklam un Panorama jāver vaļā viss platums, kas nozīmētu lielāku dūmu ieplūšanas risku. Classic var attaisīt pusi, pie tam salocot, tātad 1/4, ļoti ērti un nekādu dūmu.
Autors:
bern
()
Datums: 18/06/2012 11:40
aaaa Wrote:
-------------------------------------------------------
> Es pirku no Norvēģu kamīniem:
> [www.norvegukamini.lv]
> ystems/kaminu_apdares_komplekti/nordpeis
> Man gatavs setups bija 800 Ls. Likām kopā paši,
> bet tas 2 cilvēkiem pīpējot ir stundas
> jautājums ar visu skursteņa pieslēģšanu,
> turklāt 2-us vajag tikai pacelšanai, jo mantas
> ir smagas (es teiktu - ļoti smagas).
> Pēc 3-4 gadiem varu tikai slavēt - ļoti labas
> kurtuves, nu pārējais jau tikai butaforija.
> Lietderība ap vai zem 50%, bet jebkurai
> kamīntipa apkurei bez siltumnoņēmēja tā
> īpaši augstāka nebūs.
Tas gan netraucē kamīnu tirgotājiem skalot cilvēkiem smadzenes, ka kamīns -tā tik būs īstā pamatapkure jebkuram mājoklim. 10 stundu degšanas cikli un tamlīdzīgas blēņas!:) Ja gribi, lai kamīns pildītu arī apkures funkcijas, jādomā par kādu mūrīti, kur siltumu akumulēt!
-------------------------------------------------------
> Es pirku no Norvēģu kamīniem:
> [www.norvegukamini.lv]
> ystems/kaminu_apdares_komplekti/nordpeis
> Man gatavs setups bija 800 Ls. Likām kopā paši,
> bet tas 2 cilvēkiem pīpējot ir stundas
> jautājums ar visu skursteņa pieslēģšanu,
> turklāt 2-us vajag tikai pacelšanai, jo mantas
> ir smagas (es teiktu - ļoti smagas).
> Pēc 3-4 gadiem varu tikai slavēt - ļoti labas
> kurtuves, nu pārējais jau tikai butaforija.
> Lietderība ap vai zem 50%, bet jebkurai
> kamīntipa apkurei bez siltumnoņēmēja tā
> īpaši augstāka nebūs.
Tas gan netraucē kamīnu tirgotājiem skalot cilvēkiem smadzenes, ka kamīns -tā tik būs īstā pamatapkure jebkuram mājoklim. 10 stundu degšanas cikli un tamlīdzīgas blēņas!:) Ja gribi, lai kamīns pildītu arī apkures funkcijas, jādomā par kādu mūrīti, kur siltumu akumulēt!
Autors:
Nejaanis
()
Datums: 18/06/2012 12:11
[www.termomax.lv] man ir taads. silda 2 istabas apm 50 m2. ir ok. tikai pats gan jau ka var uzmuureet leetaak un vieglāk ;) kurinu ar malku un briketām, deg max 3 stundas.