UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Kādu materiālu jumtam.
Autors: martinsjj ()
Datums: 19/06/2012 21:55

Tepat jau bija tēma pa jumtiem,bet kādu labāk materiālu izvēlēties juumtam, lai būtu illgmūžība vismaz 50 gadi.

Metāla jumta loksnes
Metāla dakstiņus.
bezeapesta šīferi

Kuru no šiem visiem labāk? un kapēc?

Re: Kādu materiālu jumtam.
Autors: Niks ()
Datums: 19/06/2012 22:35

Nav ideālu jumta segumu. Šis fakt ir jāpieņem jau pašā sākumā. Katram savi mīnusi un plusi. Visgrūtāk pašam (vismaz man tā ir) saprast, kuri mīnusi tev ir pieņemami.
Man piemēram patīk metāla profila jumti, samērā ātri pats var uzlikt, nav dārgs. Taču apzinos, ka tam ir arī mīnusi: kondensāta veidošanās, iespējamas problēmas ilgtermiņā ar skrūvju blīvgumijām, kādam nepatīk skaņa lietus laikā, man tas gan absolūti netraucē.
Glazēti māla dakstiņi (neglazētie ilgtermiņā var apaugt ar sūnu): arī patīk, tik gandrīz 3 reizes dārgāki par metāla profila segumu, lēna montāža, bet no tehniskā viedokļa manuprāt līderis starp visiem segumiem. Iespējams, ka arī glazētiem betona dakstiņiem nav ne vainas.
Bitumena dakstiņi: smuki jau ir, bet nepatīk - naftas produkts, ilgtermiņā var uzmesties sūna, pareizi klājot arī nemaz tik lēti nesanāk.
Viļņotās cementa plāksnes: vienkārš un lēts jumta segums. Paprasts skats manā skatījumā, bet ja nav stereotipi par izskatu, kā man - uz priekšu.

Autors: martinsjj ()
Datums: 19/06/2012 22:41

Man arī patīk metāla jutma segums. bet man uztrauc ,vai viņš nesarūsēs pēc 20 gadiem? kā ar ilgmūžību viņam?

Autors: m. ()
Datums: 19/06/2012 22:46

Siltināts metala jumts ir KLUSS

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.