UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Žogu variācijas
Autors:
aaaa
()
Datums: 24/08/2012 15:26
Vārtus arī lika firma, arī metāla, divviru, 2x2m, vārtu stabi 10x10cm, taisīja "Preiss būve".
[www.preissbuve.lv]
Par pasētu runājot, var tak dēļus skrūvēt tā, lai nav pusmetrīga šķirba apakšā, vai zemi piebērt, kur vajag. Man reljefs līdzens, tādas problēmas nebija. Uz taras dēļiem nav nekāds fetišs, bet gatavie bija vismaz reizes 3-5 dārgāki, nu tie, kas ēvelēti un tā, turklāt spiedienimpregnētus man bija problēmas atrast. Gribēju neēvelētus, lai krāsa labāk turas klāt, bet atpakaļskatoties, otrreiz tā nedarītu, jo tie dēļi nebija tādi, kādus tiku lietojis mājas apdarē - smalki zāģēti, kas ir gandrīz kā ēvelēti, bet gan tādi parupji zāģēti ar skabargām utt.-pasūtīju pa telefonu, redzējis nebiju, kādus atveda, bija jāņem. Rezultātā sanāca pilnīgi neadekvāts krāsas patēriņš. Ja pareizi atceros, izkrāsoju 4 lielos spaiņus par 35 Ls/gab. Plāksnes neatceros, mājās varu pamērīt, bet nu tā, lai var labi abās pusēs šķērskokus ieskrūvēt. Ar samoreziem nekas labs nesanāca, nācās tomēr urbt caurumus, uz katru plāksni 3 skrūves stabā. Stūros liku leņķus ar caurumiem un uz tiem virsū šķērskoku, skrūvēju no apakšas.
[www.preissbuve.lv]
Par pasētu runājot, var tak dēļus skrūvēt tā, lai nav pusmetrīga šķirba apakšā, vai zemi piebērt, kur vajag. Man reljefs līdzens, tādas problēmas nebija. Uz taras dēļiem nav nekāds fetišs, bet gatavie bija vismaz reizes 3-5 dārgāki, nu tie, kas ēvelēti un tā, turklāt spiedienimpregnētus man bija problēmas atrast. Gribēju neēvelētus, lai krāsa labāk turas klāt, bet atpakaļskatoties, otrreiz tā nedarītu, jo tie dēļi nebija tādi, kādus tiku lietojis mājas apdarē - smalki zāģēti, kas ir gandrīz kā ēvelēti, bet gan tādi parupji zāģēti ar skabargām utt.-pasūtīju pa telefonu, redzējis nebiju, kādus atveda, bija jāņem. Rezultātā sanāca pilnīgi neadekvāts krāsas patēriņš. Ja pareizi atceros, izkrāsoju 4 lielos spaiņus par 35 Ls/gab. Plāksnes neatceros, mājās varu pamērīt, bet nu tā, lai var labi abās pusēs šķērskokus ieskrūvēt. Ar samoreziem nekas labs nesanāca, nācās tomēr urbt caurumus, uz katru plāksni 3 skrūves stabā. Stūros liku leņķus ar caurumiem un uz tiem virsū šķērskoku, skrūvēju no apakšas.
Autors:
Dzindzis
()
Datums: 24/08/2012 16:04
Stabi jau bija sadzīti izraku reni uzliku dēļu formu un saleju betonu visā sētas garumā.Vakarā varu safočēt. Par dēļiem jālabak noēvelēt citādi sanāk rupji un krāsas patērinš liels. Krāsu izmantoju mūsu pašu Biolar ķirsīti.
Autors:
žogo
()
Datums: 24/08/2012 16:11
Dzindzi, tos stabus nebetonēji nemaz? Tikai sadzini?
Autors:
Dzindzis
()
Datums: 24/08/2012 16:25
Agrāk bija zaļais siets uz stabiem. Sietu noņēmu stabi palika - iet cauri betonam dziļāk zemē. Piemetināju ausis un pieskrūvēju šķērskokus 150x40
Autors:
Didims
()
Datums: 24/08/2012 21:58
Redzēju Teikā, ka žogam ir metāla cauruļu stabi, bet stabu pamatnes un pasēta no betona, līdzīgi kā betona stabiem. Nav kāds gadījumā redzējis kur tādi un pa cik pērkami.
Autors:
trx
()
Datums: 27/08/2012 23:52
es savam žogam izmantoju 8x8cm metāla kvadrātcaurules- sagriezu pēc izmēra, piemetināju plāksnes šķērskokiem, aizmetinaju augšas, visu notīrīju, nopervēju divreiz ar tipa hammeritu( depo pirku analogu) un zemē ieksā, apkārt nostampāju pussauso betonu. velāk pa visu perimetru no laminētā finiera līmenī saliku veidnes( 20cm platumā), tad nobetonēju, betonu visu novibrēju. tagad tas redzamais betons ir tik gluds un smuks kā dienvidu tilts:)) šķērskokus no ēvelēta koka laikam 60x100, skrūvēju caururbjot ar D10mm skrūvēm pie plāksnēm. žoga dēļi ēvelēti, skrūvēju ar kuršos pirktām speciāli žogiem kokskrūvēm( cepurē seškante, pati ar kautkādu spec cinku, izskatās zalgani dzeltenīgas). dēļi vertikāli, viss nomālēts ar depo pirktu poļu smāķi, 4 reizes krāsoju, cauri redzama faktūra. tad visas ailes garumā pasūtīju no krāsainā metala U veida profilu, to pieskrūvēju ar rannilas skrūvēm pie deļiem no augšas uz leju lai lietū nemirkst gali. ceru ka arī palīdzēs nesēsties zoga klājienam starp stabiem uz leju. vārtus tapat sametināju pats, arī ar dēļu klājumu, pieliku motoru ar pulti un beidzot jūtos atvieglots no visādiem suņiem un dzērājiem:) vispār jau lēti nesanāca, toties pasam prieks par paveikto:) žogs atrodas ziemelu pusē nu jau trešo gadu, pagaidām nekas nebalē un nelobās, vienīgi vietām ir patecējuši sveķi. tākā par ilgmūžību vēl pāragri spriest
Autors:
aigars cukurs
()
Datums: 13/06/2013 13:49
Labdien iebetoneju stabus un nopirku stiprinajumus prieks vairoga ,kadus 10 cm garus .ta ir truba kurai puse trubas saplacinata kopa un izurbts caurums .tagat domaju ka vinu piestiprinat pie betona staba .urbt un sist ieksa vai ka ??? tas gals kas iet staba diametra ir 1,5 cm.
Re: žogu stabu cepures
Autors:
jorens
()
Datums: 04/07/2014 12:46
Ar stabiem man viss skaidrs, bet kā lētāk uztaisīt no akmens un cementa mūrētiem stabiem skaistas cepures 39x39, dekoratīvās baigi dārgas ?
Re: žogu stabu cepures
Autors:
SerViss
()
Datums: 04/07/2014 16:47
jorens Wrote:
-------------------------------------------------------
> Ar stabiem man viss skaidrs, bet kā lētāk
> uztaisīt no akmens un cementa mūrētiem stabiem
> skaistas cepures 39x39, dekoratīvās baigi
> dārgas ?
..................
Tas ir kā? Gribās ar lauvu skulptūriņām un pēc iespējas lētāk, jeb arī rūpnieciskās skārdenes ir par dārgu?
-------------------------------------------------------
> Ar stabiem man viss skaidrs, bet kā lētāk
> uztaisīt no akmens un cementa mūrētiem stabiem
> skaistas cepures 39x39, dekoratīvās baigi
> dārgas ?
..................
Tas ir kā? Gribās ar lauvu skulptūriņām un pēc iespējas lētāk, jeb arī rūpnieciskās skārdenes ir par dārgu?
Autors:
Rx
()
Datums: 04/07/2014 17:40
Skaistas ir nosacīts jēdziens. bet ja domā par tādām:
tad taisa no mitrumisturīgā finiera formas, lej javu 3:1 ar Vincents Proof klāt, kādu drāti arī var iemest un tik vālē....Jo vairāk formu, jo ražigāks darbs! Gatavās maksā ap 5,5Euro....
tad taisa no mitrumisturīgā finiera formas, lej javu 3:1 ar Vincents Proof klāt, kādu drāti arī var iemest un tik vālē....Jo vairāk formu, jo ražigāks darbs! Gatavās maksā ap 5,5Euro....
Pašreizējā: 2 no 3