UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Bruģēts lievenis
Autors: Ronalds_ ()
Datums: 09/09/2012 10:56

Gribu uztaisīt bruģētu lieveni mājai, Tomēr nav īsti skaidrs kā to pareizi lai dara...
Vienīgā instrukcija ko atradu ir [www.varupats.lv]

It kā jau vienkārši, bet vai būs pietiekami izturīgi, vai ziemā neizcilās?

Re: Bruģēts lievenis
Autors: J ()
Datums: 09/09/2012 11:18

Vai tik drošāk nebūtu to melnzemi norakt pilnībā un betona pamatni taisīt dziļāku par 30cm.

Re: Bruģēts lievenis
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 09/09/2012 11:47

Ekstrudētā putuplasta siltinājums varētu būt tas, kas neļautu sasalt zem lieveņa.

Re: Bruģēts lievenis
Autors: aaaa ()
Datums: 09/09/2012 13:03

Man zem lieveņa ir 5cm cietais puķiks un domāju, ka tas ir obligāti nepieciešams, lai neizcilātu. Tas bruģa lievenis - nafig tādu vajag mocīties taisīt, tad cīnīties ar ārā krītošiem bruģakmeņiem, augošo zāli, ja daudz vienkāršāk ir visu to pasākumu uzliet no betona. Sataisa elementāras formas, kuras pat neko briesmīgi stiprināt nevajag, jo katra veidņa augstums būs kādi 15-20cm max un betona spiediens ir neliels. Man 2 pakāpieni, bet laukums paliels, kādi 3 m2, uzlēju 2 dienās - pirmajā pirmo pakāpienu, tad nākošajā uz cietā 1. pakāpiena liek veidni otrajam un dabeidz. Vidū betonā metu visādu drazu - lielus kirbuļus, asfalta atlūzas utt., lai mazāk betonu vajadzētu.

Re: Bruģēts lievenis
Autors: Ronalds_ ()
Datums: 09/09/2012 13:34

Nu melnzemes mājas priekšā nav - tas mazumiņš kas bija ir sen norakts taisot pamatus. Ap māju smilts.

Tātad rokam bedri - Cik dziļu?
Iekšā klājam ekstrudēto putiku, cik biezu? Līdz ar kāpņu malu, vai tomēr lielāku laukumu ar putiku jānoklāj.?

lejam iekšā betonu. Kādu? man ir pieejama skalota smilts (grants nav) un no būvgružiem taisītas šķembas - pārsvarā ķieģelis un drupināts betons. Varbūt tās šķembas var izmantot betonam? Ja var, tad kādā proporcijā maisīt betonu (cements:smilts:šķemba)

Taisu veidņu un leju betonu. Tomēr betona virsmu atstāt vismaz ilgtermiņā negribu. Cik saprotu ir divi apdares varianti bruģis un flīzes, bet cik lasīju ar flīzēm mēdzot būt problēmas.

Varētu kamēr vēl betons mīksts viņā ieguldīt bruģakmeņus. Bet kā pareizāk aiztaisīt šķirbas starp bruģakmeniem?

Re: Bruģēts lievenis
Autors: aaaa ()
Datums: 09/09/2012 17:48

Puķiku nevajag obligāti precīzu, labāk ir likt lielāku laukumu, nu kādi 30-50cm uz malām neskādēs. 5cm pietiek, bet obligāti monolīto putu - ekstrudēto, to, kam bumbiņas, uzreiz aizmirsti. Es vēl apakšā ieliku pāri palikušo armatūras režģi uz distanceriem, bet nedomāju, ka tas ir vajadzīgs. Būvgružu šķembas būs pašā laikā. Maisi klasiku - 1:2:3-cements:smilts:šķembas, ūdeni pēc iespējas maz, nu lai ir iestrādājams, bet ne šķidra zupa, apmēram kā biezs krējums ir ļoti labs betons.
Es gar veidņa augšmalu iekšpusē pieskrūvēju smuku profillīstīti, beigās tas profils ir uz pakāpienu malām, izskatās pa smalko. Ja negrib beigās betonu, variantu nav - tad ir jābruģē, jo pakāpienu flīzēšana, vismaz redzot kā mocās pilnīgi visi mani kaimiņi, nu nē, paldies - dari ko darīdams, pēc max dažiem gadiem flīzes lec nost. Laikam vienīgais variants ir flīzēt ar epoksīdu flīžu līmi un šuvot ar epoksīdu šuvotāju, ideja tāda, lai šķirbas būtu absolūti hermētiskas un mitrumu necaurlaidošas, citādi ūdens kaut pāris pilieni tiek, sasalst un tad jau pa spirāli uz leju, atkal viss jādauza nost un jāmocās.
Man gan tie betona pakāpieni ļoti patīk - beigu virsma ir gluda kā lielveikalu grīda. Nepulēju, bet izmantoju gludu metāla gludīklu līdzināšanai. Sākumā perfekti nolīdzina un tad vēl, kad betons ir pacietējis - baigi jāķer moments, apmēram pēc 6 stundām, tad uzpulē ar to metāla gludīklu virsmu, sanāk baigi pa smuko. Vēl kaisīju virsū sausu cementu pavisam nedaudz pirms gludināšanas.
[www.youtube.com]

Re: Bruģēts lievenis
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 10/09/2012 21:03

vai tad tev grunts apstākļi ir tādi, kas GARANTĒ izcilāšanos_ gruntsūdens līmenis tuvāk kā 2m no planējuma, grunts mālaina vai mālsmilts, smalka putekļaina smilts, kas piesātināta ar ūdeni?
Ja gruntij raksturīgi sala izcilājumi... tad no ēkas atsevišķi veidots bruģītis noteikti izcilāsies, jo a) tu bruģi pie ēkas tīrīsi no sniega... tas garantē zemes izsalšanu daudz dziļāk nekā teritorijai, kas klāta ar sniegu; b) pie ēkas pateicoties ēkas siltumam grunts sasalst vēlāk nekā atkatā laukā un tātad virsmas ūdens var uzkrāties pie ēkas vairāk... jumta lietus novada dēļ grunts ap ēku paliek mitrāka nekā klajā lauka... atkal draudi nevienmērīgai sasalšanai; c) ēku būvējot ap ēkas perimetru esošā grunts daudz poraināka ..labāk vada mitrumu... atkal daraudi nevienmērīgai sasalšanai...?



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********  **     **  ********   **    ** 
 ***   **     **     **     **  **     **  ***   ** 
 ****  **     **     **     **  **     **  ****  ** 
 ** ** **     **     *********  ********   ** ** ** 
 **  ****     **     **     **  **         **  **** 
 **   ***     **     **     **  **         **   *** 
 **    **     **     **     **  **         **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727