UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
metāla jumta pīrāgs
Autors:
jamajamajaama
()
Datums: 01/10/2012 09:36
Sveiki.
Zinu, ka ir apspēlēts šis jautājums, bet tomēr.
Man ir ruukki jumts, latojums šķirba 20mm, un kondensāta plēve uz sijām. Tagad ko darīt tālāk no iekšpuses? Drusku sanāk tāds mansarda jumts vienā vietā, kas pāriet tālāk uz aukstiem bēniņiem (griesti jāsiltina) . Likt vēja plēvi? Ja jā, tad kā stiprināt pie sijām? Griezt pa gabaliem un skavot pie jumta siju iekšmalām? Vai arī bāzt tagad vati iekšā līdz kondensāta plēvei, bet cik saprotu, tad pie tās plēves nedrīkst pieskarties vati. Kā distanci labāk nodrošināt?
Zinu, ka ir apspēlēts šis jautājums, bet tomēr.
Man ir ruukki jumts, latojums šķirba 20mm, un kondensāta plēve uz sijām. Tagad ko darīt tālāk no iekšpuses? Drusku sanāk tāds mansarda jumts vienā vietā, kas pāriet tālāk uz aukstiem bēniņiem (griesti jāsiltina) . Likt vēja plēvi? Ja jā, tad kā stiprināt pie sijām? Griezt pa gabaliem un skavot pie jumta siju iekšmalām? Vai arī bāzt tagad vati iekšā līdz kondensāta plēvei, bet cik saprotu, tad pie tās plēves nedrīkst pieskarties vati. Kā distanci labāk nodrošināt?
Re: metāla jumta pīrāgs
Autors:
khe
()
Datums: 01/10/2012 10:08
Ar līstītēm pie spārēm un preskartonu...
Autors:
E
()
Datums: 01/10/2012 10:09
Kāpēc nedrīks skarties klāt?
No virsas tev jābūt elpojošajai plēvei, bet no apakšas neelpojoša. Pa vidu vate.
No virsas tev jābūt elpojošajai plēvei, bet no apakšas neelpojoša. Pa vidu vate.
Autors:
lūdzu info
()
Datums: 01/10/2012 10:12
Nedrīkst tāpēc ka tā ir kondensāta plēve un ja tā būs saskarē ar vati tad no tās nav nekādas jēgas
Autors:
E
()
Datums: 01/10/2012 10:29
Ja no augšas ir neelpojoša plēve, tad arī gaisa šķirba diezko daudz nepalīdzēs.
Autors:
Andris542
()
Datums: 01/10/2012 10:51
Citaats no E: Kāpēc nedrīks skarties klāt?
Kaapeec nedriikst, vislabaak redzams pleeves siltumniicaa, lietus laikaa. Kaameer, pleevi, no iekshpuses neaiztiek, viss O.K. Nekas ne liist ne pil. Novelc ar pirkstu pa pleevi un striipas galaa saaks pileet uudens! Ja kondensaata pleeve buus saskarsmee ar vati, taa vate buus slapja un sekas pashi zinaat kaadas!
Kaapeec nedriikst, vislabaak redzams pleeves siltumniicaa, lietus laikaa. Kaameer, pleevi, no iekshpuses neaiztiek, viss O.K. Nekas ne liist ne pil. Novelc ar pirkstu pa pleevi un striipas galaa saaks pileet uudens! Ja kondensaata pleeve buus saskarsmee ar vati, taa vate buus slapja un sekas pashi zinaat kaadas!
Autors:
jamajamajaama
()
Datums: 01/10/2012 12:19
Laikam vieglāk būtu tad sazāģēt vēja plēvi vajadzīgajā platumā, pieskavot vienu malu pie spāres, pēc tam ar koka līsti pāriet un tad otro malu arī pieskavot un ar līsti pariet. Ar preskartonu tur čakarīgāk ar zāģēšanu.
Autors:
jamajamajaama
()
Datums: 01/10/2012 13:08
Khm, un vēl viena lieta. Ja man vienas istabas griesti daļā ir jumts un daļā, ka pārsegums, tad vējaplēvi vilkt arī pa pārsegumu? Neesmu nekur redzējis tādu risinājumu. Bēniņi aukstie. Kamdēļ tad zem kondensāta plēves vēl vēja plēvi vajag?
Autors:
E
()
Datums: 01/10/2012 14:02
Andris542, tu vismaz izlasīji ko es rakstīju? Atkārtošu vēlreiz: virsū jābūt elpojošai plēvei, bet no apakšas neelpojošai.
Kas notiek siltumnīcā, lieliski zinu, tāpēc arī man tāds izbrīns par atbildēm. Kāda tur starpība, ir tā atstarpe vai nav. Ūdens tvaiki saskaroties ar aukstu virsmu (šajā gadījumā neelpojoša plēve AIZ siltumizolācijas) veidos kondensātu, kas pilēs lejā (siltumizolācijā). Neticu ka dažu centimetru sprauga kaut ko stipri līdzēs, ja nu vienīgi lielākā kondensāta daļa pilēs uz būves sienām, nevis griestiem.
Kas notiek siltumnīcā, lieliski zinu, tāpēc arī man tāds izbrīns par atbildēm. Kāda tur starpība, ir tā atstarpe vai nav. Ūdens tvaiki saskaroties ar aukstu virsmu (šajā gadījumā neelpojoša plēve AIZ siltumizolācijas) veidos kondensātu, kas pilēs lejā (siltumizolācijā). Neticu ka dažu centimetru sprauga kaut ko stipri līdzēs, ja nu vienīgi lielākā kondensāta daļa pilēs uz būves sienām, nevis griestiem.
Autors:
plumber
()
Datums: 01/10/2012 14:47
Es tagad ar esmu izskjiiries par labu metāla jumtam. Prasīju arī par plēvēm. Tirgonji piedāvāja kautkaadu plēvi kura ir gan kā hidro gan vēja. Sanaak kad tai plēvei var skarties vate klāt.
Naakamais un galiigi droshais tad likt pleevi un atstaat skjirkaartu starp vati un plēvi.
Naakamais un galiigi droshais tad likt pleevi un atstaat skjirkaartu starp vati un plēvi.