UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

kādu siltināšanas veidu izvēlēties
Autors: miksss ()
Datums: 01/10/2012 16:20

Šobrīd man primārais ir savest kārtībā mājas apkures sistēmu, bet uz nākamo gadu man bus aktuāls jutājums - mājas ārsienu siltināšana.

Padomju laikos celta ķiegeļu māja. Kādu ārsienu siltināšanas veidu, materiālu izvēlēties. Nespiežu uz lētumu, katrā ziņā man apkārt stāsta ka nevajadzētu siltināt ar putuplastu, jo tas nav elpojošs. Un cik vidēji ar darbu izmaksā ar sienu siltināšana ar apdari piemēram dekorativo apmetumu. Vidēji?

Re: kādu siltināšanas veidu izvēlēties
Autors: m. ()
Datums: 01/10/2012 16:43

Var putoplasts pamīšus ar akmens vati svitrās.

Autors: RaivisNOR ()
Datums: 01/10/2012 20:21

Ja tev ir celta vai apšūta no silikāta ķieģeļiem, tad tev pilnīgi un galīgi nav jēgas siltināt ar akmens vati, jo silikāta ķieģelis tā pat ir neelpojoš materiāls. Takā vien siltini ar puķiku!

Autors: specs ()
Datums: 01/10/2012 20:53

Pirmkārt, datus studijā par silikāta ķieģeļa neelpotspēju.
Otrkārt, putuplasta lielākā problēma ir ugunsnedrošība.
Treškārt, reti, kurš mūris, ja tas ir apmūrētais pusķieģelis, ir ar šuvēm, kurām nepūš cauri vējš.

Autoram par izmaksām:

Pilns darbu cikls kopā ar materiālu (10cm vate) un stalažu īri maksās ap 20LVL/kvm. Prieks nav lēts, un ņem vērā, ka šī cena ir par melno brigādi, nevis firmai ar tāmi un visām no tā izrietošām sekām.

Autors: DsKs ()
Datums: 01/10/2012 21:03

20 ir provizorisks cipars ... ar puikam kuri man veidoja gan sienas gan jumtu esmu novienojies ari par siltinasanas darbiem ( gan del kvalitates, gan del naudas ) uz nakosa gada pavasari ... summa par darbu svarstas ~ 5ls par bruto kvadratu kurai vini pasi piekrita , vate+apmesana+krasosana ... stalazas uzliksu viniem pats,visu pienesisu klat ari ... materialu izmaksas jau ir katra individualais stasts ... mana gadijuma tas nostasies uz nepilniem diviem tukstosiem pie 200 kvadratiem neto ... tatad viss kopa lidz 15 latiem par kvadratu

p.s.

nepieciesamas stalazas man ir pasam

Autors: specs ()
Datums: 01/10/2012 21:44

Manis nosauktie 20 Ls/kvm ir par bruto platību un pieņemot, ka darbus 100% veic meistari, kā arī materiāli nav nosperti, bet gan pirkti, bet gan par iespējami lielākajām atlaidēm. Starpcitu, materiāli ir labi, bet no lētā gala - nekādu šiko gatavo dekoratīvo apmetumu! Jā, arī lokācija ir svarīga. Mans cipars Rīgas rajonā, tālāk pieļauju, ka var būt arī lētāk.
Par to pienešanu nav nemaz tik viegli, jo tas nozīmē strādāt pilnu darba dienu visu mēnesi vai vairāk, cik nu ir tā platība, kamēr notiek darbi, jo palīgstrādnieks ir nepieciešams onlainā - jaukšana, pienešana, pucēšana utt. Faktiski 200kvm un lielākai fasādei darbs ir 3 cilvēkiem uz mēnesi un vairāk.
Pratīgi būtu plānot tos 20 LVL/kvm un, ja ietaupīsi, tad būs par ko priecāties, bet nevis ieplānot 15 LVL/kvm un palikt ar nekrāsotu fasādi.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.