UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Kanalizācija
Autors:
aaaa
()
Datums: 13/11/2012 09:42
Kaspar: es tev no savas pavisam rūgtās pieredzes varu teikt, ka hermētisku betona grodu principā nav! Ne pie mums un ne parastā pārdošanā. Betonam ūdens ļoti smuki sūcas cauri, ir tur tas dibens vai nav. Ja ir ļoti augsti gruntsūdeņi, tad līdz tikai un vienīgi plastmasas bundulis, vai samierināšanās ar to, ka ūdens akā būs gruntsūdens līmenī - labā ziņa ir tā, ka augstāk viņš nekāps, jo no mājas jau nenāk tāda ūdens plūsma, lai zeme nespētu to apēst. Galvenais, lai no mājas nākošais caurules gals nav zem ūdens, ja tas ir kaut 1cm virs ūdens, viss darbosies un notiks.
Ja tev liekas, ka ir kāds gudrāks risinājums - ļoti silti iesaku izmēģināt un pēcāk savu pieredzi ierakstīt te forumā. Un nelasi te tās pilnīgās muļķības, ka mucai virsū jālej betona klucis - nu kur vispār kaut ko tādu var izdomāt. Plastmasas bundulis ir jāenkuro ar štropēm no apakšas un nav pilnīgi nekādas problēmas.
Ja ir bailes par bunduļa izcelšanu, jāsūknē vai nu tad, kad gruntsūdeņi ir viszemākie (klasiski - jūlijs, augusts), vai tad, kad zeme sasalusi kā betons, tipa Februāris, marts. Ar ūdeni pildītam bundulim par izcelšanu nekad neesmu dzirdējis.
Ja tev pa nakti pienāk 1.5 grodi ar ūdeni, tad tu tur neko neiebetonēsi, tad jādzen spicas un jāsūknē ar lielo sūkni visu laiku, kamēr sacietē, bet, ja dibens nebūs zem groda un no ūdens necaurlaidīga betona, tāpat nekas nesanāks. Turklāt droši vien starpgrodu savienojums nav hermētisks un nohermetizēt viņu jau ieraktu ir neiespējami, jo pret negatīvu ūdensspiedienu...nu lai veicas, bet cik esmu dzirdējis, nevienam nekas tolkom nav izdevies.
Bet visa pamatā jau kā vienmēr ir nekompetence - ai, davai rokam tik grodus iekšā, pēc tam domāsim. Vai tad nevarēja ar lāpstu bedri izrakt un paskatīties, kur tie gruntsūdeņi ir un attiecīgi izdarīt secinājumus. Nekas, mācība būs, ka vispirms ir jāizdomā un jāizplāno, pēc tam jādara.
Ja tev liekas, ka ir kāds gudrāks risinājums - ļoti silti iesaku izmēģināt un pēcāk savu pieredzi ierakstīt te forumā. Un nelasi te tās pilnīgās muļķības, ka mucai virsū jālej betona klucis - nu kur vispār kaut ko tādu var izdomāt. Plastmasas bundulis ir jāenkuro ar štropēm no apakšas un nav pilnīgi nekādas problēmas.
Ja ir bailes par bunduļa izcelšanu, jāsūknē vai nu tad, kad gruntsūdeņi ir viszemākie (klasiski - jūlijs, augusts), vai tad, kad zeme sasalusi kā betons, tipa Februāris, marts. Ar ūdeni pildītam bundulim par izcelšanu nekad neesmu dzirdējis.
Ja tev pa nakti pienāk 1.5 grodi ar ūdeni, tad tu tur neko neiebetonēsi, tad jādzen spicas un jāsūknē ar lielo sūkni visu laiku, kamēr sacietē, bet, ja dibens nebūs zem groda un no ūdens necaurlaidīga betona, tāpat nekas nesanāks. Turklāt droši vien starpgrodu savienojums nav hermētisks un nohermetizēt viņu jau ieraktu ir neiespējami, jo pret negatīvu ūdensspiedienu...nu lai veicas, bet cik esmu dzirdējis, nevienam nekas tolkom nav izdevies.
Bet visa pamatā jau kā vienmēr ir nekompetence - ai, davai rokam tik grodus iekšā, pēc tam domāsim. Vai tad nevarēja ar lāpstu bedri izrakt un paskatīties, kur tie gruntsūdeņi ir un attiecīgi izdarīt secinājumus. Nekas, mācība būs, ka vispirms ir jāizdomā un jāizplāno, pēc tam jādara.
Autors:
Spuldzīte
()
Datums: 13/11/2012 10:20
pieejams risinājums no prakses:
Tā kā dzīt spices un atsūknēt bieži ir problemātiski, jo nav piemērota sūkņa, kā arī ir jāīrē vai jātaisa no rokas spices, savienojumi utt, ir izmēģināts šāds variants -
groda pamatnes līmnī parok pa perimetru savus 15 cm dziļāk, iegulda 3,5 m kokosa drenes cauruli, un abus galus ielaiž vēl -20 cm ieraktā vecā spainī.
Tajā ielaiž rudņečoku, dubļu pumpi vai līdzīgu nedārgu un pieejamu (12-18 Ls) sūknīti, un nosusina groda pamatni pa lēto
Tā kā dzīt spices un atsūknēt bieži ir problemātiski, jo nav piemērota sūkņa, kā arī ir jāīrē vai jātaisa no rokas spices, savienojumi utt, ir izmēģināts šāds variants -
groda pamatnes līmnī parok pa perimetru savus 15 cm dziļāk, iegulda 3,5 m kokosa drenes cauruli, un abus galus ielaiž vēl -20 cm ieraktā vecā spainī.
Tajā ielaiž rudņečoku, dubļu pumpi vai līdzīgu nedārgu un pieejamu (12-18 Ls) sūknīti, un nosusina groda pamatni pa lēto
Autors:
ccdf
()
Datums: 13/11/2012 13:22
palasi infu par mapei produktu- mapelastick....vai arii paguglee par negatiivu udens spiedienu...
Autors:
khe
()
Datums: 14/11/2012 09:45
Ja gribi ļoti iebetonēt to apakšu(lietderība tik, lai kakūdeņi nejauktos ar gruntsūdeņiem un sūknējot nesūktu grunti zem grodiem) , tad laid betonu iekšā ūdenī pa, piem, 100mm kanalizācijas rores gabalu ar pierīkotu piltuvi. Rori ielaid līdz gruntij, tad piepildi ar betonu, lai liekais ūdens iztek pa augšu ārā, tālākcilājot un uz izjūtu izklājot betonu pa apakšu centies turēt betona līmeni gruntsūdens augstumā, lai no apakšas atkal nespiestos iekšā ūdens rorē. Beidzot var ar līsti, kam galā penaglots neliels finiera gabaliņš lēnām(atkal uz izjūtu) pielīdzināt ielieto. Betonu vajag vairāk, kā normāli betonējot, ari cementu tāpat.
Otrs variants, ja gruntsūdeņi nenāk pārāk strauji, ir izsūknēt ūdeni, ātri samest iekšā betonu,pielīdzināt, ieklāt plēvi, virsū finiera, vai cita materiāla ripu, kādu ākmeni, lai neuzpeld un ātri pieliet ar ūdeni iepriekš atzīmētā gruntsūdens līmenī(pacenšoties neizskalot ar spiedienu betonējuma malas). Viss atkarīgs no tā, cik veicīgi to var izdarīt, lai gruntsūdens nesāktu skalot betona malas.
Otrs variants, ja gruntsūdeņi nenāk pārāk strauji, ir izsūknēt ūdeni, ātri samest iekšā betonu,pielīdzināt, ieklāt plēvi, virsū finiera, vai cita materiāla ripu, kādu ākmeni, lai neuzpeld un ātri pieliet ar ūdeni iepriekš atzīmētā gruntsūdens līmenī(pacenšoties neizskalot ar spiedienu betonējuma malas). Viss atkarīgs no tā, cik veicīgi to var izdarīt, lai gruntsūdens nesāktu skalot betona malas.
Autors:
Kaspars_D
()
Datums: 14/11/2012 19:27
NU šodien pēc darba iemetu aci grodos un sāku domāt ka tas ir lietus ūdens jo akās līmenis ir nokrities par apm 30 cm!
Es nevaru atstāt nebetonētu grīdu jo dzeramā ūdens aka ir ļoti tuvu !
Man vēl ienāca prātā pamēģināt pasēdināt dziļāk grodus jo ūdens spiež no sāna iekšā grodos nevis no dibena !
Grodi man tgd ir apm 2m dziļumā ierakti!
Sūknis ir pieejams un šajās brīvdienās kko mēģināsu turpināt darīt jo tā kanalizācija ir ļoti aktuāla man šobrīd jo esmu palicis bez vc!
Es nevaru atstāt nebetonētu grīdu jo dzeramā ūdens aka ir ļoti tuvu !
Man vēl ienāca prātā pamēģināt pasēdināt dziļāk grodus jo ūdens spiež no sāna iekšā grodos nevis no dibena !
Grodi man tgd ir apm 2m dziļumā ierakti!
Sūknis ir pieejams un šajās brīvdienās kko mēģināsu turpināt darīt jo tā kanalizācija ir ļoti aktuāla man šobrīd jo esmu palicis bez vc!
Autors:
Gita Gulbe
()
Datums: 26/11/2012 14:15
Nelieli tēriņi - parejais vienkarši. Noperc Mapelastic (ir tāds Mapei produkts) - iepriekš izrēķini sava cilindra (jānoklāj gan sāni, gan dibens) virsmas laukumu, iegādājies vajadzīgo daudzumu Mapelastic, izpumpē ūdeni, to, kas neizpumpējas var savākt ar piem. lupatām, un atbilstoši instrukcijai, kas būs uz maisa nosmērē visu. Tas jādara vairākās kārtās. Ja ir kādas lielākas sūces - tās sākumā tad jāaiztaisa ar tādu ātrcietējošo masu (ir Mapei, Sika u.c.), bet tikai tādu, kas uz cementa bāzes, ne ar kādiem bitumiem tur nedrīkst līst. Viss. Mēs pirms grodu ievietošanas tos no ārpuses ar bitumu kārtīgi nosmērējām, bet tāpat šuvju vietās u.c. sūcās ūdens, tagad - miers.
Pašreizējā: 2 no 2