UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

30cm padomju laika gāzbetons, cik mm siltināt?
Autors: editable ()
Datums: 24/11/2012 18:59

Sveiki!
Ir jaunbūve (20gadi), kurai pirmajā stāvā ir no 28-30cm padomju laika gāzbetona, savukārt otrajā stāvā ir ~20cm gāzbetons. Jautājums - kā un cik mm siltināt? Saprotams, ka šis gāzbetons nestāv līdzi AEROCam. Pats svārstos starp 10cm un 15cm akmens fasādes vati. Ja 15cm, tad laikam jākombinē 10+5, tādējādi nosedzot šuves un tā arī ir lētāk, kā pirkt uzreiz 15cm. :)

Re: 30cm padomju laika gāzbetons, cik mm siltināt?
Autors: zipaks ()
Datums: 26/11/2012 16:01

Tā būve zem jumta bijusi 20 gadus? Ja ne, tad siltināt varēsi gadus 2 pēc tam, kad būsi apdzīvojis.
Citādi pietiks ar 10cm vati. Man ir vienā istabā uz neapkurināmo mājas daļu (faktiski tur ir āra t, tikai vējs nevelk) kaut kāds 30cm gāzbetons (sauss). Ziemā siena iekšpusē silta istabas temperatūrā. Siltinājuma nav, tikai apmetums un tapete.

Autors: editable ()
Datums: 26/11/2012 17:18

Paldies! Ir jumts virsū. Pavasarī laicīgāk domāju uzlikt plēvi visapkārt kādu 1mēn pirms darbiem, lai nav uz pavasara lietu saslapinātas sienas jālīmē. Protams, man gribas kā labāk, tāpēc svārstos vai papildus iztērētā nauda uz 15cm būs tā vērta.

Autors: VanRaiks ()
Datums: 27/11/2012 08:51

Tas, cik biezi siltināt ir atkarīgs no tā:
1) kāds ir apkures risinājums (dīzelene v malka - izmaksu starpība mežonīga);
2) cik ilgi tur taisies dzīvot. Ja ģimenes māja (t.i. visu mūžu), tad var siltināt līdz pat 20 cm, jo ~~~ 40 gadu laikā tas atnāks atpakaļ apkures ietaupījumā :)

ES siltinātu ar 15 cm. Un man pō uz būvnormatīviem, utt - tam nav nekādas nozīmes. Nozīme ir tam, cik gadā aiziet par apkuri, un cik no tā nosiltinot var ietaupīt.

P.S. Kombinēt siltinājumu (10+5) nav pēc tehnoloģijas!!! Ja liek akmens vati, tad vienā kārtā. 15 cm var dabūt ar lamellām, ja nemaldos. Varbūt nu jau ir arī plāksnes 15 cm. Zinu, ka 12 cm plāksnes ir pilnīgi droši! Bet ir alternatīva - koka karkass un slapjā ekovate + fibrolīts.

Autors: DsKs ()
Datums: 27/11/2012 10:02

Es gan neliktu 'pō' uz sienas siltinajuma biezumu,jo nav nozimes 'parsiltinat' sienu entas reizes ( lasit - ieguldit naudu ),ja taja pasa laika ir paliela logu kvadratura un cik vispar tie ir kvalitatiti, tas pats griesti un grida ... manuprat jamegina sabalanset sis lietas ... protams izpaliek variants,ja nakotne planojas likt jaunus logus,utt. ... bet ari padomju gazbetonam 20cm vate jau ir tuvu pasivam pasakumam ...

Autors: VanRaiks ()
Datums: 27/11/2012 11:21

>DsKs
Nu nesaprati Tu no mana teksta nekā!
Es teicu, ka siltināšanas biezums ir MATEMĀTISKI APRĒĶINĀMS un tam nav nekāda sakara ar būvnormatīviem, būvinženiereim, utt.

Apkures izmaksas mājai ir piem. 600 LVL gadā. Katru gadu apkures cenas pieaug vismaz vidēji par 5% (ļoti pieticīgs vērtējums, skat saiti !!!!): [www.mongabay.com] Reālā pieauguma tendence ir vismaz 10 - 15 % gadā vidēji! Visi pārējie kurināmie seko naftai un gāzei, tik ar distanci (t.sk. malka, ja vien pac nelasi žagariņus piemājas mežā).

Tātad (pie 5%) 20 gados māja par apkuri iztērēs 19 840 LVL. Ja ar siltināšanu var ietaupīt, piem 40 %, tad šodien drīkst siltināt par 7 936 LVL, lai pēc 20 gadiem atmaksātos.

Ja Tu mājā gribi dzīvot ilgāk par 20 gadiem, tad atmaksājas attiecīgi un proporcionāli lielāka investīcija. Ja siltuma cenas kāpj ātrāk, arī atmaksājas ātrāk vai atmaksājas lielāka investīcija. Ja var nosiltināt tā, lai ietaupa vairāk, kā 40%, arī atmaksājas ātrāk.

Un nevajag piesaukt būvinženierus, būvnormatīvus + mistiku!!! Tā ir vienkārša matemātika. Siltumizolācijas materiāliem ir lamdas. Var sarēķināt cik kas ietaupīs kā siltnot.

Autors: Dzindzis ()
Datums: 28/11/2012 21:48

Nedaudz paspēlējos ar termokameru.
[foto.inbox.lv]
Te var redzēt ka izskatās standarta 5stāvenes siltumtrase,vispar nesiltināts mansarda stāvs, garāžas vārti u.t.t.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **     **  **     **  **     **  **     ** 
 **     **  ***   ***  **     **  **     **  **     ** 
        **  **** ****  **     **  **     **  **     ** 
        **  **     **   **   **   **     **  **     ** 
 **     **  **     **    ** **    **     **  **     ** 
  *******   **     **     ***     **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727