UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Hidroizolācijas plēves trūkums zem metāla jumta
Autors:
Tromelis
()
Datums: 02/12/2012 13:00
Sveiki,vēlējos lūgt padomu,ko darīt.
Man būvnieki savulaik buuveejot maaju zem metaala jumta seguma neuzlika hidroizolaacias pleevi,sanaak,ka man ir jumts,zem jumta laktas un nav pleeves(otrais strāvs nav pabeigts vell,bet ir tgd taada doma),ko man darīt,jo gribu pabeigt otro stāvu bet siltinaat nevaru jumtu jo nav pleeves un jumtu plēst nost ar nav pa kabatai.
Man būvnieki savulaik buuveejot maaju zem metaala jumta seguma neuzlika hidroizolaacias pleevi,sanaak,ka man ir jumts,zem jumta laktas un nav pleeves(otrais strāvs nav pabeigts vell,bet ir tgd taada doma),ko man darīt,jo gribu pabeigt otro stāvu bet siltinaat nevaru jumtu jo nav pleeves un jumtu plēst nost ar nav pa kabatai.
Re: Hidroizolācijas plēves trūkums zem metāla jumta
Autors:
khe
()
Datums: 02/12/2012 14:19
Piesit pie spāru sāniem 30*30mm līstes(pie pašām latām), vienu nedaudz biezāku(35*35) viegli piestiprini pie latām no apakšas (pa vidu starp spārēm) un pieskrūvē(sākot no augšas, virs bēniņu pārseguma) preskartonu ar gludo pusi uz āru(tikai pie sānu līstēm). Šāda ''tuneļa'' apakšai ir jāpāriet pāri ārsienai un jāsaņem gaiss no āra(vējkastes). Gaisa izplūdei tuneļa augšā vajadzētu būt labi vēdināmos aukstajos bēniņos, vai korē uz jumta(kas gan ir grūtāk labi izpildāms). Parūpējies par labu tvaikizolācijas iestrādes kvalitāti(bez caurumiem utt.) siltinājuma iekšpusē. Bet antikondensāta plēve zem bleķa būtu vajadzīga gan, vismaz ciešs dēļu klājs....