UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Pamati no Fibo.
Autors: pamats topošais ()
Datums: 09/01/2013 14:49

Metāla fibras? Cik kg uz tonnu?
To TEMPSI ielaidi zemē jeb līdz ar zemi?
Par blietēšanu - kad ieraki kanalizāciju, blietēji? Man bail, ka tās rores tur apakšā nesabojā...
Grīdai jau varēji mazāk par 17cm, tur jau pietiek ar 10cm, kāpēc tik daudz?

Autors: Fricis ()
Datums: 09/01/2013 15:13

Metāla fibras 25kg uz 1m3.TEMPSI pirku Būvniecības ABC, tur izmērs bija tieši 37cm, tās tieši cokola augstumam derēja. Pēc kanalizācijas vairs neblietēju, tur man spečuks visu smuki salika un tad es putoplastu pa virsu, kur trubām caurumi tur izzāģēju. Jāstrādā precīzi ar izmēriem pēc plāna, jo pēc tam vairs neizmainīsi trubu vietas. Grīdai protams ka varēja mazāku biezumu, bet tā kā L formas putoplasta veidnim bija 27cm sānu augstums un 7cm biezums apakšā, tad nu es taisīju biezāku, liekot apakšā vēl 10cm biezu siltinājuma kārtu. Tādā veidā pacēlu pamatus augstākus.
Pēc plāna man bija lentveida pamati, bet pēc konsultācijas ar būvinženieri nolēmu to mainīt.

Datums: 09/01/2013 15:22

Sanāk apakšā finfoam bet vidū pa virsu eps? Kāda marka/ražotājs?

Datums: 09/01/2013 15:39

Es visur liku FINNFOAM, lai stingrāks. Vācieši un zviedri savās shēmās rāda ka var likt vidū arī EPS ( izņemot perimetru un nesošās sienas), es tomēr tā nedarīju. Cenā protams ir atšķirība, FINNFOAM maksā 78-80Ls/m3, EPS kādi 60 Ls/m3.

Autors: AndrisL ()
Datums: 09/01/2013 15:57

Man lentveida pamati mājai ar pamatu garumu 62 tekošie metri, pamatu augstumu 1,4m, no tiem 0,2m ir pēda ar platumu 0,5m + ārējo siltinājumu 70mm XPS, būvējot pašam izmaksāja arī 3k LVL. Cena līdzīga kā plātnei, bet darbietilpības ziņā plātņveida pamati ir par kārtu izdevīgāki, ja būvē pats.

Andris

Datums: 09/01/2013 16:04

Andri, tās izmaksas pamatiem 3k LVL ir bez grīdas ?

Datums: 09/01/2013 16:29

Paldies!

Autors: AndrisL ()
Datums: 09/01/2013 17:04

Jā, bez:
1. blietētām šķembām,
2. putuplasta,
3. armatūras sieta,
4. siltās grīdas trubiņām,
5. betona priekš siltajām grīdām.
Taču, lentveida pamati ir paredzēti gāzbetona sienām, kas ir masīvākas un trauslākas nekā koka karkass.

Plātnes risinājumam salīdzinājumā ar lentveida pamatiem, pozīcijas 1, 2 jau ir iestrādātas.

Andris.

Autors: Origo ()
Datums: 03/10/2014 16:08

Koka karkasa māja 1.5 st., kāds vērtējums stabveida pamati+betona cokols? vai stabaveida+koka cokols? grīda attiecīgi koka lāgas, pildijums vate, ar auksto pagrīdi.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **        **        **      **  **     ** 
 ********   **        **        **  **  **  ** *** ** 
 **         **        **        **  **  **  **     ** 
 **         **        **        **  **  **  **     ** 
 **         ********  ********   ***  ***   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727