UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Aeroc siena kas 5gadus stāvējusi nenosegta - perspektīvas
Autors: rbm ()
Datums: 09/01/2013 16:15

Ir iespēja iegādāt jaunbūvi - pirmais stāvs un pārsegums, kas 5 gadus stāvējusi neiekonservēta. Ārsienas šobrīd ir mitras, vietām ar aļģu klājumu.

Ja nebūtu uzlikti pārseguma paneļi, tad skaidrs ka vieglākais risinājums nojaukt sienas un uzmūrēt pa jaunu, bet ko darīt šobrīd?
Mēģināt kautkā sakopt sienas ar ķīmikālijām, vai norakstīt objektu kā bezperspektīvu?

Re: Aeroc siena kas 5gadus stāvējusi nenosegta - perspektīvas
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 09/01/2013 19:45

Katram konstruktīvam un nesošam materiālam, kas izmantojams ārējo konstrukciju izbūvē ir paredzēta salizturība,,, tas nozīmē, ka ja Aeroc gāzbetona bloki sala rezultātā nav saplaisā'juši vai sadalījušies gabalos, tad sienas stiprība un noturība atjaunosies tai izžūstot.
Alģu un apsūnojumu var ķīmiski noārdīt, tad kad pazudīs mitrums no konstrukcijām. Saules radiācija noārda ārējāo organiku un virsmu var papildus apstrādāt ar Bordo šķīdumum kas it nedzēsta kaļķa un vara vitriola maisījums.

Re: Aeroc siena kas 5gadus stāvējusi nenosegta - perspektīvas
Autors: specs ()
Datums: 10/01/2013 21:53

Šeit jau nav runa par salturību, tā noteikti netiek rēķināta pilnīgi izmirkušam materiālam. 99%, ka ar to airoku ir cauri, jo ārā atstāts airoks pārvēršas smilšu čupiņā pēc vienas ziemas. Slapjā mūrī tik daudz ūdeni tas nedabū, tāpēc nesabirst, bet struktūra tam ir zudusi. Varbūt sienas nesabruks, bet piestiprināt pie tās sienas nevarēs pat foto rāmīti.
Tāda īpašuma cene ir vienāda ar zemes cenu mīnus demontāžas izdevumu (ieskaitot laiku un nervus). papildus problēma ir vecie pamati, kas neļauj būvēt, ko vēlies.

Re: Aeroc siena kas 5gadus stāvējusi nenosegta - perspektīvas
Autors: aaa7 ()
Datums: 11/01/2013 14:43

specs, ja nezini, vai nav pieredzes tad labāk neraksti nekā, šeit cilvēkam ir vaidzīgs padoms nevis nekompitenta spriedelēšana. Pareizi raksta Brinkmaņa kunsgs, ja bloks nav sabrucis, mājai nebūs ne vainas. Pašam bija līdzīga situācija, pirmais stāvs nostāvēja vairāk kā trīs gadus, bloki vietām kļuva zaļi, vietām melni. Tākā, bloks nebija bojāts uzcēlu otro stāvu, vārdu sakot uzcēlu māju līdz galam. Marta beigās uzliku jumtu un ieliku logus, durvis, maijā melnumi un zaļumi uz blokiem praktiski vairs nebija, atlika ar Aeroc rīvdēli norīvēt atlikušo(nekādus tīrīšanas līdzekļus neizmantoju). Speciāli specam, varu ieteikt firmas Ejot gāzbetona dībeļus ar tiem var lieliski piestiprināt pie sienas, plauktu, TV vai boileri.

Re: Aeroc siena kas 5gadus stāvējusi nenosegta - perspektīvas
Autors: specs ()
Datums: 11/01/2013 20:25

Dārgais aaa7, ja tu dzīvo mājā ar sūdīgas struktūras sienām, nenozīmē, ka tas pats ir jāiesaka citiem. Mana pieredze, ka zem nokrišņiem brīvi stāvošs airok bloks pēc ziemas ir sabiris, tālākais jau ir autora ziņā, ko iesākt ar īpašumu.
Nopirkt cita iesāktu jaunbūvi jau pats par sevi liek iet uz lieliem kompromisiem, kas maksā gan naudu, gan nervus, kur nu vēl potenciālas problēmas ar nesošajām konstrukcijām.
Ja ieklausīties Brinkmaņa kungā, tad piemēram, vienā topikā a.god. kungs ieteica caurules siltināt ar aitas vilnu. ..

Lai veicas!

Re: Aeroc siena kas 5gadus stāvējusi nenosegta - perspektīvas
Autors: parks2007 ()
Datums: 11/01/2013 21:39

Kur problēma ar krānu nocelt paneļus(pirms atdauza āķu vietas un samaksā krānam par 2-3 stundu darbu) un pēc tam nolikvidē apšaubāmās sienas(talka nedēļas nogalei)??? Vēl būs arī cilvēki,kas laprāt tos lietotos materiālus šķūnītim vai garažai nopirks.....
Tas viss ,protams,pie nosacijuma,ka pamati ir bez problēmām....

Re: Aeroc siena kas 5gadus stāvējusi nenosegta - perspektīvas
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 12/01/2013 18:33

aksioma: "Nav sliktu vai nekvalitatīvu būvmateriālu, bet ir viņu nepareiza pielietošana"
no inženiera viedokļa ir jāizzāģē šāda mitra bloka gabals vai vairāki ...trīs, četri , tad tie jāižāvē un jāaizved vai nu uz Rīgas vai Jelgavas celtniecības katedru, lai pārbauda spiedes stiprību... ja tai ir atlikusī vērtība... tad taču var pateikt vai izrēķināt sienas atlikušo stiprību un noturību... iespējams, ka tas ir lētāk nekā nograut sienu?
Ja pārdevējs ir ieinteresēts īpašumu pārdot, tad viņam pret šādu pārbaudi iebildumu nebūs.

p.s."Ja ieklausīties Brinkmaņa kungā, tad piemēram, vienā topikā a.god. kungs ieteica caurules siltināt ar aitas vilnu. .." es nesaprotu, kas diskusijas dalībniekam ir pret aitas vilnu, varētu padomāt, ka viņš vilnas apģērbus nemaz neizmanto?

Re: Aeroc siena kas 5gadus stāvējusi nenosegta - perspektīvas
Autors: Porex ()
Datums: 15/01/2013 11:46

Dīvaini,bet man no būvniecības pāri palikušie pusducis aeroc bloku nepiesegti mētājas pa dārzu(pat puķu podi bija uzlikti) jau trešo gadu,bez jebkādiem redzamiem stiprības zudumiem.Vienīgi apzaļuši un nomelnējuši.

Re: Aeroc siena kas 5gadus stāvējusi nenosegta - perspektīvas
Autors: aaa7 ()
Datums: 15/01/2013 12:53

Dārgais specs es nevienam neko neiesaku, vienkārši acīm redzot, neesi labi pazīstams ar gāzbetona struktūru, jo ja no ārpuses tas nav bojāts bloka iekšpusē ar vis ir kārtībā. Arī es esmu redzējis galīgi sadrupušu Aeroc bloku, bet tikai tāpēc ka pieļāvu kļūdu un garo palodzi rūpīgi nosedzu ar plēvi to kārtīgi piesitot pie bloku malām tālai vējš nenoplēš, pēc ziemas tur bija putra, pārējās vietās, kur to nebiju izdarījis vis ok. nu ja neskaita jau pieminētos zaļumus un melnumus. Tāpēc neticu ka bloki ir sabrukuši stāvot zem klajas debess un nav virsū bijusi plēve.
Es piemēram arī diezin vai pirktu, cita iesāktu māju, tur gan var piekrist.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **    **  **    **  ********   ********  
 **     **  **   **   **   **   **     **  **     ** 
 **         **  **    **  **    **     **  **     ** 
 ********   *****     *****     **     **  ********  
 **     **  **  **    **  **    **     **  **     ** 
 **     **  **   **   **   **   **     **  **     ** 
  *******   **    **  **    **  ********   ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727