UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Līvānu mājas sienas
Autors:
EgilsK
()
Datums: 13/03/2013 11:49
Sveiki, gribu siltināt savu līvānieti, bet nav lielas sajēgas kāds ir sienas. Respektīvi, gribu līdz vasarai iepirkt visus materiālus, jo tagad skaistas atlaides, bet vaļā raut sienu un skatīties tagad nebūtu prātīgi. Tāpēc jautājiens - kādā secībā ir veidota siena - cik plātnes utt, jo esmu dzirdējis, ka dažādām līvānietēm esot savādāk. Kādā attālumā ir latas, cik biezs ir izolācijas slānis (nu jau bijušais...) Kā ir stiprināts ķieģeļu apšuvums galos, un kā nesāpīgāk to noņemt? Māja ir, ja nemaldos, vecākais variants 33 gadi jau - malas apsistas ar šīfera plāksnēm, gali pirmajā stāvā ar sarkano ķieģeli.
Re: Līvānu mājas sienas
Autors:
Norcha67
()
Datums: 15/03/2013 10:43
Es arī pērn iegādājos tikpat vecu līvānieti un diemžēl nolaistu, Noņēmu pāris šīfera plāksnes un ārprāc...zem jauna plastmasas loga bija ticis ūdens un iekšā viss bija sapuvis, visu to drazu biju spiests saraust tačķā un izbērt. Arī 2. stāvā un citās vietās kur bija ūdens, viss bija izpuvis. Tās sienas ir taisītas no divām skaidenēm, kuras salīmētas kopā, pa vidu nav koka brusītes, bet tāda lakta no tās pašas skaidenes, tikai biezāka, pa vidu piebāzta ar stikla vati un vēl plēve. Man pat tā plēve 2. stāvā bija ielikta sienas ārpusē, kas veicināja mitruma uzkrāšanos pašā sienas konstrukcijā. Bloki ir saskrūvēti kopā ar parastām bultskrūvēm. Tur betona plāksnēm jābūt apaļiem caurumiem, kur var iebāzt Muciņu atslēgu. Ilgi lauzīju galvu kā pareizi nosiltināt, runāju ar spečukiem, bet pie pareiza lēmuma nenonācām, jo tas sienas bloks nav jaucams, ja tā vate ir izstrādājusies un nosēdusies, vai vēl kaut kas izpuvis, tur īsti nevar neko izdarīt. Domāju pa blokam gāzt ārā un likt bruses un taisīt sienu no jauna, bet kā sasiet kopā un nodrošināt sienas stiprību, lai tā māja vējā neapgāžas..... Tad beidzot nolēmu, ka mēģināšu mūrēt no Aeroc, tikai tur arī būs daudz jautājumu, kā atbalstīt griestus, lai izgāztu vienu sienu, kā saarmēt blokus utt.
Varbūt tev nav tik traki, vari ņemt nost betona plāksnes, laktot, vai skrūvēt jaunu vati klāt, apmest utt..., tikai siena paliks biezāka. Gan jau zinātāji pakomentēs kā pareizāk izdarīt, ja veco sienu neārda nost. Lai veicas!
Varbūt tev nav tik traki, vari ņemt nost betona plāksnes, laktot, vai skrūvēt jaunu vati klāt, apmest utt..., tikai siena paliks biezāka. Gan jau zinātāji pakomentēs kā pareizāk izdarīt, ja veco sienu neārda nost. Lai veicas!
Autors:
EgilsK
()
Datums: 15/03/2013 12:35
Nez cik prātīgi būtu likt virsū tām skaidenēm cietās vates plāksnes un apmest? Vai nebūs par lielu svars sienai?
Autors:
Norcha67
()
Datums: 15/03/2013 14:29
Tāpēc es arī nolēmu krāt piķi un mūrēt no jauna. Un arī tāpēc, ka tā visa vecā draza paliks vecajā sienā.
Es vēl tajā mājā nedzīvoju, tev laikam savādāk. Varbūt var mēģināt katram blokam atplēst ārējo kārtu nost, nolaktot ar koka brusītēm, sapakot vati ar plēvi utt. un pieskrūvēt (pienaglot) pa jaunu ārējo kārtu. Bet es izārdīju divus iekšējos paneļus ap vannas istabu, nost nevarēja dabūt, lūza kur pagadās ar gabaliem, kā jau teicu tās plates ir salīmētas. Neesmu arī pārliecināts, ka siena saglabās savu stiprību, pēc tādas demontāžas, bet tur varbūt var pakomentēt gudrākas galvas.
Es vēl tajā mājā nedzīvoju, tev laikam savādāk. Varbūt var mēģināt katram blokam atplēst ārējo kārtu nost, nolaktot ar koka brusītēm, sapakot vati ar plēvi utt. un pieskrūvēt (pienaglot) pa jaunu ārējo kārtu. Bet es izārdīju divus iekšējos paneļus ap vannas istabu, nost nevarēja dabūt, lūza kur pagadās ar gabaliem, kā jau teicu tās plates ir salīmētas. Neesmu arī pārliecināts, ka siena saglabās savu stiprību, pēc tādas demontāžas, bet tur varbūt var pakomentēt gudrākas galvas.
Autors:
egilsk
()
Datums: 15/03/2013 14:33
ir kādas idejas, kā noraut ķieģeļu sienu? Tur viņa piestiprināta ar metāla enkuriem pie mājas, bet nav ne mazākās sajēgas cik bieži un cik daudz . Bail, ka sākšu drupināt no viena stūra, aizies visa un paraus pusmāju līdzi! :D
Autors:
Janka_
()
Datums: 15/03/2013 19:34
Man kaimiņš starp tām skaidu platēm sapūta kaut kādu ekovati. Saurba caurumus un piepūta pilnu.
Autors:
EgilsK
()
Datums: 15/03/2013 20:28
Un kādas izmaiņas? Apmierināts? Man sānos ķieģeļu siena, grūti urbināties...
Autors:
Janka_
()
Datums: 16/03/2013 08:21
Pagaidām viss ok, nesūdzas! Starp ķieģeļu apšuvumu un plātni arī piepūta. Saurba no ārpuses starp ķieģeļiem caurumus līdz skaidu plātnei.
Autors:
EgilsK
()
Datums: 16/03/2013 10:35
Un kaimiņš makteni jūt to siltinājumu? Pēc maniem aprēķiniem starp sienu un ķieģeļiem ir ap 5 cm...Nekas dižs jau nav, bet tomēr siltāk varētu būt.
Autors:
khe
()
Datums: 16/03/2013 10:46
Lielāko efektu iegūst no tā, ka pa apmūrējuma mikroplaisām nestaigā gaiss un nedzesē paneļa ārpusi arī konvekcijas veidā. Saurbjot no iekšpuses pie griestiem un zem logiem caurumus(kuros var dabūt iekšā pūtēja rori) var nočekot vates sasēšanos un skaidenes bojājumus, piem. zem logiem. Tur var sapūst akmensvati, ja nepieciešams, vai vienk. sabāzt, lai nav tukšumi, tad kārtīgi tos aiztaisīt ciet, nohermetizēt un no iekšpuses uzlikt vēl papildu siltinājumu. Savilkt pa jaunu elektrību, varbūt pat apkuri un virsū riģipsi, vai citu ko.