UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pamatu krāsošana
Autors: alrumee ()
Datums: 20/06/2013 20:32

Labvakar,

Gribu nokrasot mājas pamatus. Pamati ir apmesti īsti nezinu ar kādu apmetumu bet izskatās pelēki kā cements, iespējams ka klāt ir nedaudz kalkis, virsma ir diezgan gluda. Šis apmetums stāv jau kādus 6 gadus. Dažas vietas mazos laukumos nokritis bet kopuma labs. Kāda būtu pareiza krasosanas tehnoloģija un kā saremontēt vietas kur apmetums ir nost. Pamati virs zemes parsvaraa ir 110cm augstumaa, vienīgi ap garāžas vārtiem ir 3m del reljefa. Kopējais laukums kādi 70-80kvm.

Otrs jautājums par skursteniem. Tie ir apsuti ar mineritu. Biju domājis likt flizes bet tagad domāju vienkārši nokrasot. Kaa tas pareizi jādara un vai minerits pietiekami ilgi stāvēs bez nekādas nopietnas apdares-tikai nokrasots?

Paldies par ieteikumiem

Re: Pamatu krāsošana
Autors: tikkurila ()
Datums: 20/06/2013 21:48

Labvakar!
Apmetums būtu jāizklaudzina, lai pārbaudītu, vai nav atlecis arī citās vietās. Tas, ka 6 gadu laikā dažviet tas ir jau nokritis, nav laba zīme. Ja vairāk par 30% apmetums ir atlecis (tukša skaņa), ieteicams visu nokalt un apmest no jauna pareizi. Ja nē, remontējamās vietas labo ar līdzīga sastāva, vai nedaudz plastiskāku apmetumu.
No TIKKURILA koncerna ražojumiem krāsošanai es piedāvātu izmantot krāsu HANSA SOKKEL (VIVACOLOR), kura tieši šadiem mērķiem tiek ražota.
HANSA SOKKEL ir matēta, bet ne pilnīgi matēta, tādēļ tā smērējas mazāk un ir viegli iztīrāma un mazgājama, ko nevar teikt par tradicionālajām matētajām fasādes krāsām. Mazgājama ēkas apakšējā, jeb cokola daļa ir ļoti ērts un praktisks risinājums.
Skursteņa minerita plāksnes arī var krāsot ar to pašu krāsu.
Ja pamati ir sausi, Hansa Sokkel stabili turēs kādus 10 gadus. Ja skurstenim tas liekas par maz, minerīta loksnēm derēs HANSA SILICAT silikāta krāsa, tad krāsojums kalpos tik pat ilgi, cik loksnes :)

Re: Pamatu krāsošana
Autors: kreativ ()
Datums: 12/07/2013 11:04

Diemžēl Tikurillas silikāt krāsas satur dispersiju un veido filmu uz virsmas, un nav vispār zināms ūdens tvaika caurlaidības koeficents un hidrofobijas īpašības.
Cokolus vienmēr velk ar minerāliem apmetumiem, jeb cokola apmetumiem, kas elpo bet ir hidrofobi, tad tos krāso tikai un vienīgi ar tīru Silikāt krāsu kas neveido filmu bet elpo bet atgrūž ūdeni. Mūsu silikāt krāsa pirmā kārta ieskrien virsmā lidz pat 10mm dziļumā kur notiek kristalizācija, un otrā ir sedzošā kārta un nekad nav ne pleķu ne izbalējumu



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **      **  **     **  **     **  **     ** 
 **     **  **  **  **   **   **    **   **   ***   *** 
 **     **  **  **  **    ** **      ** **    **** **** 
  ********  **  **  **     ***        ***     ** *** ** 
        **  **  **  **    ** **      ** **    **     ** 
 **     **  **  **  **   **   **    **   **   **     ** 
  *******    ***  ***   **     **  **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727