UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Betona sastāvs
Autors: Praktiķis ()
Datums: 13/07/2013 19:47

Ir aizdomas,ka viena betona ražotne,lai piedāvātu lētāko cenu,ļoti būtiski samazina betona marku.Pēc 2gadu atrašanās zem zemes,to var rakt ar lāpstu.Vai eksistē kautkāds cementa proporciju slieksnis betonā,kad betons pilnībā zaudē sala vai mitruma noturību.Varbūt ir cits iemesls. Negribas ticēt,ka kautvai B15 markas betons pamatos sairtu 2gadu laikā.Nelaimes gadījums tiek izslēgts,jo nav vienīgais.Ja kāds ar to saskāries,tad zinās kura ražotne tā ir.Darījumi neoficiāli,tāpēc neko pierādīt nevar.
Paldies.

Re: Betona sastāvs
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 13/07/2013 20:12

Tāda sliekšņa - cementa proporcijas nav - savulaik pamatus smilšainās augsnēs, kur gruntsūdens atodas vairāk kā 2m no planējuma varēja būvēt ar M10 markas javu. Tāda veida java iegūstama pat ar hidrauliskiem kaļķiem, kur nu vēl izmantojot cementu.
Manas aizdomas par aprakstīto defektu vērstas uz nemazgāta dolomītkaļķa šķembu izmantošanu ... kā pamataizpildītājs tiek izmantotas dolomīta izsijas kopā ar dolomīta miltiem. Tāda aizpildītāja izmantošana bīstama tieši ar to, ka miltus nevar sajaukt ar cementu un tie - milti ātri noārda betonu.
Taču nav izslēgta varbūtība, ka izmantots vecs nostāvējies cements, kas daļēji ~ 50%..70% zaudējis sasaistīšānās spēju.

Re: Betona sastāvs
Autors: aaaa ()
Datums: 13/07/2013 21:48

Saka, ka betons nekad nabūs cietāks par tajā izmantoto pildvielu cietību - tāpēc pēc būtības par kaut kādu B15 vai 25 runāt, izmantojot dolomīta šķembas, principā nevar. No paša rūgtās pieredzes - atveda reiz dolomīta šķembas kaut kur no Ikšķiles - pēc pāris gadiem uz ceļa tās pārvērtās mālainā dubļainā masā un atrodami nebija pat lielie akmeņi - pilnībā saira, piedevām visur, un tas aboslūti nebija saistīts ar pāri braukāšanu - putra bija visā platībā, arī tur, kur mašīna savu kāju nav spērusi.
Te nu laikam būs Ivaram jāpiekrīt - pie vainas būs švaks dolomīts. Cik stāstīts, viss Daugavas krastu dolomīts ir nelietojams - Latvijā vienīgais cietais esot Kalnciema dolomīts.

Re: Betona sastāvs
Autors: Praktiķis ()
Datums: 13/07/2013 22:13

Betons izskatas tāds,itkā cementa vietā būtu kaļķis kurš mitrumā nav varējis sacietēt. Konsistence tāda kā slapjai putrai,bet dolomīta šķembas tajā veselas.Vai tiešām betona ražotnē-kura strādā ne pirmo gadu-nezin par dolomīta miltiem un to ietekmi.Pasūtot javu vis bija kārtībā.

Re: Betona sastāvs
Autors: aaaa ()
Datums: 13/07/2013 22:25

Reiz uzjaucu flīžu līmi, kas vizuāli nebija ne cietējusi, ne kā citādi mainījusies - necietēja maita pilnīgi nemaz. Vaļējs maiss bija nostāvējis mājā apkurinātā telpā zem jumta kādu 1.5 gadus - un čuš.

Re: Betona sastāvs
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 14/07/2013 10:25

Praksē ir vēl viens defekta veids. Tas saistīts ar to, ka cementu kā saistvielu izgatavo arī dažādi metalurģiski kombināti, kur cementa ķīmiskie elementi ir papildināti arī ar hidrauliski aktīvo kaļķu un citu sārmu ementiem... kaut kas līdzīgs Romāncementam. Praksē pastāv iespēja, ka cementa...domāju gatavā cementa un ķīmisko vielu maisījumā ir ar ūdeni neizreģējušas nedzēsta kalcija vai magnija vai nātrija daļiņas. To izreaģēšanas laiks ir lielāks un tapēc tās saārda betonu.
Savulaik literatūrā minēts, ka cementa var pievienot ogļu izdedžus, bet tikai tādus, kuuri vismaz vienu gadu nostāvējuši zem klajas debess.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   ********  **    **        **   ******  
 **     **  **         **  **         **  **    ** 
 **     **  **          ****          **  **       
  ********  ******       **           **  **       
        **  **           **     **    **  **       
 **     **  **           **     **    **  **    ** 
  *******   **           **      ******    ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727